Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Çok uzun zaman önceydi. Fenerbahçe dereağzı tesislerinin içindeyim. Salonun yıllanmış parkelerine az sonra adım atacak kişi,gazetelerimizi okumaya gayret ediyor.

Beş dakika kadar sonra takımın amerikalı oyuncusu Larry Richard sabahın köründe gelmiş tek başına şut çalışıyor...izliyorum...daha kariyerinin başında neredeyse..

O zamanlar kimsenin pek te fazla tanımadığı bu oyuncu öylesine başarılı oldu ki ligimizde uzun yıllar oynadı. Başarının olmazsa olmazıdır çalışmak..

Salondan dışarı çıkıyorum..Schumacher ve Müjdat antremandan çamurlu formaları ile çıkıyor..Tesis o zamanın en iyi tesisi ama şimdikilerle kıyaslanamaz bile... İdman sonrası herkes neşeli..Yüzler gülüyor...Takımdaşlık da herhalde ikinci önemli kıstası...

Haberin Devamı

Fenerbahçe 'nin çok iyi bir altyapısı ve mükemmel tesisleri var. Ancak bir takımın başarılı olması için oturmuş ,uzun zamandır birlikte oynayan ve mücadeleci bir kadroya ihtiyaç var. Eğer ki transferlerin son dakikalarda takıma katılıyorsa,takımın değil birbirini tanımak,antrenörü tanımak için bile zamanı yoksa o zaman başarılı olmak ta zorlaşır...

Başarı için çok fazla imkana ya da büyük transferlere de ihtiyaç olmayabilir çoğu zaman. Ama kolay gelen bir şey de olmayabilir.Zaman isteyebilir...

Fenerbahçe de son yıllarda Zico , Daum ve Perreria harici yabancı hocaların gelip te başarılı olduğu bir dönem oldu mu ...?

İtalya kariyerli Zeman, Werner Lorant,Aragones, Advocaat,Pereria ile istenilen sonuçlar alınamadı. Aynı şekilde de takıma gelip,performansı beğenilmeyen pek çok yabancı oyuncu da oldu.

Hatta performansı beğenilen Zico döneminde bile takıma uyum sağlayamayan oyuncular olmadı mı ? Daniel Guiza geldiğinde İspanya gol kralıydı. Fenerbahçe performansından mevnun kaldı mı ?

Eğer bir yabancı hoca getirilicekse bu başarısız geçen bir sezonun sonunda olmalı. Eğer yerli hoca alınacaksa ligimizde çok başarılı antrenörlerimiz var.İşte Kemal Özdeş, İşte Mehmet özdilek,Erol Bulut...

Şimdi gündemde Jardim ismi var. Braga ile önemli işler başardı.Çalıştırdığı en kariyerli klüp ise hiç şüphesiz Monaco... Jardim ismi Fenerbahçe 'nin şu anki durumu düşünüldünde yanlış bir seçim değil.Çünkü fazlasıyla çalıştırdığı takımlara hakim, ve oyuncularından iyi verim alabilen bir antrenör.

Haberin Devamı

Çalıştırdığı takımlar Portekiz,Fransa ve Yunanistan liglerinden...Tek dezavantajı İngiltere ya da İtalya ligi gibi süprizlere açık liglerde deneyim kazanmamış olması. Bu bağlamda sadece Fransa yı sayabiliriz.

Takıma gelirsek ; Kadro gerçekten iyi bir kadro.Valbuena ,Ayew ,Slimani gibi dünya kupası tecrübeleri yaşamış oyuncular var. Fenerbahçe de defans ve genel anlamda bir orta saha sorunu var. Zaman zaman Kaleci de formsuz zamanlar yaşadığında sorunlar artabiliyor.

Bu aşılırsa transfere bile belki ihtiyaç yok. Benzia veya Valbuena bugün bu orta sahayı organize edemeyecek kalite de mi ?...