Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Galatasaray ; Muslera'nın önündeki dörtlü defans bloğunu sağlamlaştırmak peşinde. Serdar Aziz'in takımdan ayrılma ihtimali, Maicon'un olası transferi, Semih Kaya ve Denayer gibi stoperlerin farklı takımlara gitmesi yeni alternatiflere yöneltiyor sarı kırmızılı takımı.

Marcao klasik stoperlerden farklı olarak oldukça hareketli bir oyuncu. Birebirde ve alan doldurmada pozisyon becerisi yüksek. Son hamleleri oldukça başarılı ve geriye dönüşlerde oldukça etkili.

Rakibine kolay geçit vermeyen, elinden her iş gelen bir stoper.

Haberin Devamı

Galatasaray bu noktada iyi bir transfer yapmışa benziyor. Onun katılımı ile Galatasaray Linnes, Mariano, Nagatomo gibi oyuncuları ile çok daha hareketli bir geri dörtlüye sahip olacak.

Galatasaray'da Alan Carvalho ve Benjamin Tetteh isimleri de geçiyor. İkisi de önemli oyuncular. Tetteh henüz çok genç olmasına rağmen genç bir oyuncu gibi oynamıyor Çekya liginde. Ceza sahası dışında da varlığını hissettirebilen bir oyuncu. Alan Carvalho ise kariyeri tartışılmaz bir isim.

Galatasaray'da Eren de takımdan ayrılabilir. Buraya gelecek oyuncu en az Gomis kadar katkı vermeli. Rodriguez'in de ayrılması ile Onyekuru'nun yapacağı işler de çoğalacak.

Fenerbahçe ise Genk 'in oyuncusu N'dongala ile ilgileniyor. Beşiktaş ile yapılan maçlarda Kongolu oyuncu Beşiktaş'ı kanatlardan tek başına oldukça zorlamıştı. Genk'in özel önem verdiği oyunculardan. Tipik bir kanat oyuncusundan farklı olarak her zaman pozisyonların içerisinde ve fırsatçı

Fenerbahçe'nin ayrıca Chelsea'li Victor Moses ile ilgilendiği haberler var ki Nijeryalı oyuncunun takımdan ayrılacağı bekleniyor. İki kanat oyuncusu olarak N'dongala'nın Moses ile benzer özellikleri bir hayli fazla.

Moses çok daha tecrübeli bir oyuncu iken N'dongala çok daha gelişmeye açık ve hareketli bir oyuncu. Moses kanadını daha iyi savunabilen bir oyuncu iken N'dongala ortasaha ya da destek verebilen bir oyuncu.

Fenerbahçe sağ kanadında bu 2 oyuncudan birinin varlığı Fenerbahçe'nin hücum gücünü etkiler.

Fenerbahçe sezon başında Jack Wilkshire'ı da alabilseydi bu 2 kanat oyuncusundan birinin varlığı ile hücum stratejileri çok gelişmiş bir takıma dönüşebilirdi.