Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

İlk yarının sonunda iyi transfer yapan takımlar düşük maliyetlere bile kurulsalar başarılı olabildiler. Geçen seneki başarı hikayelerini aratan takımlar da oldu yeni başarı hikayeleri yazanlar da.

Beşiktaş geçen sene ligdeki durumundan bir hayli uzaktı. Özellikle Fabri,Talisca ve Cenk 'i çokça aradılar. Llajic fena bir oyuncu değil. Aslında Quaresma ile iyi uyum sağlayabilecek bir tekniği var.

Ancak Beşiktaş orta sahası eskisi kadar üretken değil. Durmadan forvete pas aktarabilen, tek top konusunda ligin belki de en iyi ortasahasıydı. Bu özelliklerini tekrardan hatırlamalılar.

Haberin Devamı

Antalyaspor ise ligin iyi futbol oynayan ekiplerinden biri oldu. Menez, Nasri ve Eto gibi isimleri kaybetmelerine rağmen ; Doukara'yı ön plana çıkartmayı başardılar. Eskisi kadar yıldızları yok ama topu koşturmayı başaran çok iyi bir pas organizasyonları var.

Konyaspor ise bu sene geçen seneye nazaran çok daha iyi durumda. Eskisi kadar sık forvet değiştirmiyorlar.Milosevic ortasaha da takımın görünmeyen kahramanı gibi. Defansta Moke'nin markajdaki başarısı, Skubic 'in tempolu futbolu ile birleşebiiliyor.

Fofana iyi bir sol kanat oyuncusu. Her zaman elinden gelenin en iyisini yapmanın peşinde. Bu da en çok Jahovic ve Yatabare'ye yarıyor. Bu iki forvet te farklı özellikleri olan ama birbirini tamamlayan oyuncular.

Göztepe daha yukarılarda olabilecek bir takım. Beto ile son 2 yılın en iyi transferlerinden birini yaptıkları çok açık. Portekizli kaleci kendi kariyerinde en iyi dönemlerinden birini yaşadı ligimizde.

Poko'yu alıp kendi sistemlerine entegre etmeleri de çok başarılı. Ayrıca Kadu ve Reis gibi iki çok iyi stoperleri var. İkisi de hem yerden hem de havadan etkili. Yasin ile çok iyi bir forvet arkası oyuncusuna sahipler. Tek sıkıntıları belki de daha fazla gol atmak.

Mutlaka Jerome 'un yanına çok iyi bir santrafor almalılar.

Kayserispor da zaman zaman müthiş oynayan bir takım. Mensah, Cherry, Umut üçlüsü gerçekten ligin standartlarının üzerinde. Gyan'dan daha fazla katkı alabilmeliydiler.

Kanabıyık,Kurcher ve Lopez'li defans ta çok iyi. Genel anlamda bu kadro istikrar yakalarsa daha yukarılara her zaman yükselebilir.