Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Fenerbahçe; Kayserispor karşısında farklı bir kadro ile oynamıştı. Dün tamamen farklı bir kadro ile oynadı. Kalede Volkan, defansta Serdar ve Roman, orta alanda Tolgay ve Mehmet ve Dirar forvette ise Soldado dün yoktu.

Defansta Sadık ve Skretel; Kayserispor maçında alınan mağlubiyeti bu defa Zenith önünde engellemeye çalışacaktı.

Orta alanda ise Valbuena; önünde Slimani öynayacağı için muhtemelen çevresinde ekürisi gibi dolaşacaktı.

Sezon başında büyük umutlarla alındığı, belki de bekleneni veremediği de doğruydu ama Slimani de bu değildi aslında. Moses ve Valbuena'nın onu beslemesi belki de bu defa farklı bir sonuç verecekti. Verdi de. Kenarlardan top alabildiğinde takımda ki hiç bir santrafordan aşağı da değil. Ve daha iyisini de yapabilir her zaman.

Haberin Devamı

Zenith ise iyi bir takım. Rus milli takımının neredeyse yarısından fazlası orada. Barrios, Smolkinov, Dzyuba, Mak, Hernani önemli oyuncuları. Mücadeleyi seven, ayağa çabuk oynayan, rakibe kolay pozisyon vermeyen bir takımlar.

Maçın başlarında Moses ve Slimani'nin istekli görüntüleri paslaşmalarına da yansıdı. Moses top sürmekten ve kaleye bakmaktan hiç çekinmeyen bir oyuncu. Farkını daha gelir gelmez hissettirdi.ilk devrenin ortalarında yine Valbuena'nın açtığı bir yan topta Slimani pozisyonu iyi değerlendirdi.

Sezon başından bu yana en azından kenar toplarında daha fazla kullanılabilirdi bu şekilde. Valbuena da takımın çilingiri gibi... Nerede kapalı bir defans görse açabiliyor..

Orta alanda Eljif ve Moses gerçekten çok çalışkanlardı ama sağ kanatta da İsla da müthiş bindirmeler yaptı. Fenerbahçe maçın genelinde hem iyi defans yaptı hem de rakibe görüş açısı bile bırakmadı.Zenith atakları verimsiz ve gelişigüzeldi çoğu zaman.

Maçın ikinci yarısında da Fenerbahçe futbol oynamaktan keyif aldı ve önemli pozisyonlar buldu. Harun'un kurtardığı penaltı ise oyuncunun kendisi adına da takım adına da çok önemliydi.