Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Beşiktaş ara transfer de Nicolas Mirin'i kadrosuna kattı. Uyum sağlarsa ileriki yıllarda bu transferin katkısını sıkça görecek. Savunmada eksik gedik ne varsa kapatmaya çalışan hem hava hakimiyeti olan hem de yerden çabuk oynamayı seven mücadeleci iyi bir savunmacı.

Elbette Medel'in ve eğer ki satılmazsa Vida'nın yanına, oyunda momentumu da arttıracak önemli bir isim.

Galatasaray ise Eren Derdiyok ve Serdar Aziz ile çıkan haberlere göre yollarını ayırabilir. Ancak Rodriguez'in satılması Galatasaray'ın kadro genişliğinden önemli bir eksik olarak gözüküyor.

Haberin Devamı

Onyekuru çabukluğu ve çalım avantajı ile Rodriguez ile benzer özelliklere sahip. Üstelik Gomis'in de ayrılmasından sonra Gary'nin oyundaki etkinliği bir miktar azalmıştı. Galatasaray burada forvete güçlü bir takviye yapabilirse basamakları ligde teker teker tırmanır.

Çabuk adam geçen ve ceza sahasında dönüşleri kuvvetli ve iyi bir şut tekniği olan bir oyuncuya ihtiyaçları var.

Fenerbahçe de ise Brahimi, Yunus Mallı ve Tolgay Aslan ile ilgili transfer söylentileri var. Yunus Mallı çok iyi bir yetenek Fenerbahçe için. Mainz 05 ile yıldızını bir hayli parlattı. Ceza sahasında ve hemen dışında çok etkili. İyi bir alan kabiliyeti var ve kolay adam geçebiliyor.

Hem çevik hem de güçlü bir oyuncu. Brahimi de çok teknik ve yetenekli bir isim. Porto ortasahasının yıllardır vazgeçemediği isim. Elbette katkı sağlar.

Tolgay yetenekli bir oyuncu ve özellikle Hamburgda ki günlerine dönerse fazlasıyla pozisyonunun oyuncusu. Oyundaki dayanıklılığını ise arttırması şart.

Fenerbahçe'de; Kasımpaşa'lı Trezeuet tarzında bir oyuncu olmalı. Hem kanattan oynayabilen hem de ortasaha da sorumluluk alabilen. Seleznov tipinde bir de pozisyon ve gol ortalamaları yüksek bir oyuncu alabilirlerse hücumda rahatlarlar.

Trabzonspor ise iyi bir kadro kurdu. Kendi genç yeteneklerini, Avrupa piyasasında adı fazla duyulmamış ancak çıkış yapması muhtemel isimlerle doldurdu.

Defansları çoğu zaman çok iyi iş yaptı. Esteban ve Burak ile yollarını ayırdılar. İyi bir santrafor ihtiyaçları var. Orta sahaları bir iki maç hariç her takımla çok iyi mücadele etti.