Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Galatasaray şu anda ; Başakşehir'in arkasında... Ancak Gomis veya Modeste tipinde bir santraforla Eren'i destekleyebilselerdi bu gün sıralama tam tersi olabilirdi. Galatasaray ; Belhanda veya Feghouli ikilisinden biraz performans aldığında takımın orta sahası çok daha girişken olabiliyor. Üstelik Gomis olmadığından dolayı Rodriguez'in de oyundaki etkinliğinde değişimler sözkonusu...

Fenerbahçe ise Cocu'nun gönderilmesinden sonra ; yeni antrenör gelene kadar futbolunu geliştirme gayreti içine girecekti. Nitekim gündemdeki Sampaoli ismi baştan yapılanan bir takım için; daha önceki Şili milli takımı ile başardıkları düşünülünce yerinde bir seçim gibi gözükebilirdi de.

Haberin Devamı

Galatasaray maçın başlarında hem daha istekliydi hem de Fenerbahçe 'nin oyun kurma girişimlerini engelleme gayretindeydi.Galatasaray sol kanadında olgunlaşan ve Ayew'in pası ile gelişen Benzia'nın şutunda Galatasaray defansı gerçekten çok iyi iş çıkardı. Badou'nun da katılımı ile rakibe boş alan bırakmayan bir defansı vardı bu dakikalarda sarı kırmızılı takımın.

Buna rağmen Galatasaray defansının ileri fazla yığılmasından dolayı Fenerbahçe süpriz gol girişimleri de yakaladı Ayew ile.

Valbuena ile Benzia 'nın aynı anda oynaması maçın ortasaha da istendiğinin kanıtı gibiydi.Buna rağmen Galatasaray'ın sağ kanattan geliştirdiği ataklarda ve Donk'un golünde Fenerbahçe defansının ; hatalı müdaheleleri sözkonusuydu. Bu golde Frey 'in bile defansına yardım edip çabaladığının altını çizelim.

Golden sonra Galatasaray başta onyekuru ile inanılmaz gol pozisyonları kaçırdı.Linnes 'in muhteşem golüne kadar Fenerbahçe defansif bir oyun sergiliyordu sadece.Golden sonra Fenerbahçe biraz toparlanır gibi oldu ve yine Ayew 'in kişisel çabaları ile gol pozisyonlarına girdi.İsla'nın ceza sahasına girişinde Muslera'nın müdahelesi sonrası gelen penaltı hem Valbuena hem de Fenerbahçe 'nin maça sarılma anıydı.

Sonrasında ; Fenerbahçe de en çok eleştirilen oyuncu ; Valbuena bu seferde Jailson' a al da at dedi. Galatasaray'ın etkili bir forveti olsa maçın skoru daha farklı olabilecekken Fenerbahçe 'de Valbuena ve Ayew 'in gayretleri maçı farklı bir noktaya getirdi.Hatta maçın sonlarında Fenerbahçe ; maçı kazanabileceği fırsatları da yakaladı.Maç sonu keşke centilmence bitebilseydi ama yine de futbol konuşmalı..

Haberin Devamı

Ve bu maç şunu da gösterdi aslında ; Valbuena bu takımda oynamalı...