Eğitim Okula yeni başlayacak öğrenci velilerine tavsiyeler

Okula yeni başlayacak öğrenci velilerine tavsiyeler

12.09.2018 - 16:05 | Son Güncellenme:

Çocukları okula yeni başlayacak veliler için de zor bir dönem başlıyor. Yeni eğitim öğretim yılında ilk kez okulla tanışacak çocukların velileri nasıl bir hazırlık dönemi geçirmeliler? 1. sınıfa yeni başlayacak öğrenciler okula nasıl adapte edilmeli?

Okula yeni başlayacak öğrenci velilerine tavsiyeler

Okulların açılmasına çok az bir süre kala 1.sınıfa yeni başlayacak çocukların velileri için yepyeni bir heyecan dönemine girildi. Okula yeni başlayacak çocukların uyum sorunu ve ilk günlere adaptasyonu nasıl giderilmeli? Velilere bu konuda nasıl bir sorumluluk düşüyor. 1. sınıf velileri hangi davranışlardan kaçınıp çocuklarına hangi özverilerde bulunmalılar. İşte okula yeni başlayacak çocuğu olan velilerin yapması gerekenler;

Haberin Devamı

*Okula yeni başlayacak çocukların alışma süreci yaklaşık 3 hafta sürüyor. Ailelerin bu süreçte çocuklara destek olması gerekiyor.

*Çocuğun hiç tanımadığı bilmediği bir sosyal çevreye girmesi uzun bir uyum süreci gerektirebilir. Bu sürecin sağlıklı geçirilebilmesi için okul öncesi hazırlık dönemi iyi geçirilmelidir.

*Okula sağlıklı bir başlangıç yapmak için çocuğun anne babadan ayrılıp okula uyum sağlayacak olgunluğa erişmiş olması gerekir. Evden ayrılabilme başarısını gösteremeyen çocuklar okula adapte olmakta zorlanmaktadırlar.

*Çocuğu okula getiren aile büyüğü çocuğun okula devamı için net bir tavır almalı, çocuğa bekçilik yapmaktan vazgeçmelidir.

*Çocuklar anne babanın davranışlarından etkilendiği için ebeveynlerin kaygılı görünmesi çocuğun korkmasına neden olabilir.

Haberin Devamı

*Çocuğun, ayakkabı bağcıklarını bağlamak, tuvalet ihtiyacını gidermek gibi aile içinde kazanması gereken davranışları, okulda kazanması gerekiyormuş gibi davranmaması gerekir velilerin.

*Çocuklar asla başka çocuklarla kıyaslanmamalıdır.

*Ağlayınca kararlılığınızı korumanız, ödün vermemeniz gerekiyor. Aksi takdirde, çocuğunuzun sizin zayıf yanınızı kullanmasına izin vermiş olursunuz.