Omurga ağrılarını spor ile tedavi edin

Omurga ağrılarını spor ile tedavi edin

Hamilelik döneminde sürekli değişen ağırlık merkezi ve kilo değişimine bağlı olarak bel, sırt, bacak ve boyun ağrılarının yoğun bir şekilde artıyor. Bu durumunu hafifletmenin yolu doğru beslenme ve egzersizden geçiyor.

Hamilelikte değişen ağırlık merkezinin lohusalık dönemini de etkiliyor. Uyku sırasında yanlış yatış alışkanlıkları nedeniyle de belde, sırtta, boyunda, bacaklarda ve hatta kalçalarda ağrılar olabiliyor.

Hamilelikte alınan kiloların lohusalık döneminde mutlaka geri verilmesi gerekiyor. Bu kilolar verilmediği takdirde annenin vücudunda ağrıların gün yüzüne çıkabiliyor. “Lohusalık dönemi, yeni anne olmuş bir kadın için yeterince zor bir süreç. Bu durumda birde bebekleri kaldırmak, taşımak ve emzirmek zorunda olan anneler için omurga ağrıları kaçınılmaz oluyor. Annelerin bu durumdan kurtulmaları için yapması gerekenleri vücut 3-6 haftalık gibi bir dönemde yapıyor. Yani iskeleti hızla iyileştiriyor. Bu süreçte annelerin yapması gereken tek şey ise iskeletin ihtiyaçlarını karşılamak.”

Haberin Devamı

Öte yandan omurga eklemlerinde gevşeyen bağların disklerin üzerine yaptığı aşırı yüklenme sebebiyle çeperde yırtıklara ve bel-boyun fıtıklarına yol açabiliyor. Bu sorunlarla karşılaşmamak için annelerin ve anne adayların düzenli bir şekilde egzersiz yapmalarını gerektiriyor.

“Omurga eğiklikleri akut dönemlerinde yüzme ile düzeltilebiliyor. Yüzme iskelet ve kas sistemini güçlendirdiği için omurga aralıklarını da çalıştırıyor ve daha dik bir omurgaya kavuşmaya yardımcı oluyor. Ayrıca ağırlık kaldırılarak yapılan sporlar, omurgayı zorlayabiliyor. Bu sporların yerine doğru hareketlerle yapılan yüzme, kişinin hem eklem ağrılarının azaltıyor hem de güçlü bir omurgaya kavuşmasına yardımcı oluyor”

www.drcagatayozturk.com