OMURGA BOZUKLUKLARI TATİLİNİZİ KABUSA ÇEVİRMESİN

Eşit olmayan omuz hizası, kambur bir görünümle ilk fiziksel belirtilerini gösteren skolyoz ve kifoz hastalıkları, yaz aylarında kadınların kabusu haline geliyor. Fiziksel görünümünden şikayetçi olan kadınlar ve genç kızlar, sağlıklı bir bedene kavuşmanın yanı sıra düzgün bir fiziksel görünüme de sahip olmak istiyor. Özellikle yaz ayları geldiğinde şikayetler daha da artıyor. Denizde, plajda bikini ve mayo giymek isteyen omurga bozukluğu olan kadınların psikolojisi tatil döneminde daha da bozuluyor. Artık omurga ameliyatları eskisi gibi riskler taşımıyor. Hastaların bu sebepten çok beklemeden tedavi olmaları gerekiyor

Haberin Devamı

Yaz aylarında şikayetler artıyor

Hastalarımın birçoğu kadın ve ilk şikayetleri fiziksel görünüm ve şiddetli bel ve sırt ağrıları oluyor. Kadınlar ve genç kızların birçoğu sağlıklarına kavuşmak isterken bir yandan da fiziksel görünümünün düzelmesini istiyor. Özellikle yaz aylarında artan hasta şikayetlerinden birçoğunu fiziksel görünümünden duyulan rahatsızlıklar oluşturuyor.

Ameliyattan korkmayın

Felç gibi riskleri olduğu düşünülen omurga ameliyatlarından kaçınan hastalar, hastalıkları ilerledikçe daha büyük risklerle karşılaşıyor. Felç riskinin neredeyse ortadan kalktığı skolyoz ameliyatları hastayı hem sağlığına kavuştururken hem de fiziksel görünümü büyük oranda düzeltiyor. Hastaların birçoğu ameliyattan çekiniyor. Felç riski, ameliyat korkusu, ameliyat sonrası iyileşme sürecinin uzunluğu gibi birçok faktörü gözlerinde büyüterek, zamanında yapılması gereken kontrollerini aksatıyor ve ameliyatı erteliyor. Halbuki ertelenen ameliyatlar daha büyük sorunlara yol açıyor ve yaşam kalitesini düşürüyor. Hastalara önerim bedenlerini iyi tanımaları ve süreklilik arz eden şikayetlerinde hemen uzmana başvurmaları, gerekli görülüyorsa da ameliyattan kaçmamaları.