SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Ön yargı ile kendinize zarar vermeyin

Günümüzde insanlarla iletişim kurarken ipin ucunu kaçırmamak ve özellikle manevi olarak zarar görmemek için önce kendinize saygı duymalısınız. Kendi değerlerinin farkında olan bir insan, dengeyi en kolay kuran insandır.

|

Yapamayacağım

Henüz bir işe başlamışken ya da sonuna yaklaşmışken gelen yılma hissine bağlı olarak başaramama düşüncesine kapılabilirsiniz. İnsani olarak umutsuzluğa kapılmak normal denebilir. Fakat bu umutsuzluğun; uzun süreli olması ve sizleri sinir, stres altında sindirmeye başlaması derhal engellenmesi gereken bir durumdur. İlerleyen zamanlarda kendinize olan güveni tamamen yitirmenize ve yeni bir şeye başlamak için gereken hevesi kaybetmenize sebep olur.

Öz yargılı davranarak umutsuzluğa düşmeyi yaşam biçimine dönüştürmemek için “Yapamayacağım, başaramayacağım, olmayacak…” gibi söylemleri aklınızdan çıkarmalısınız.

Asla

Yapmayı hiç denemediğiniz bir şey hakkında kesinlik belirten ifadeler kullanmak sizce ne kadar doğrudur? Neticede hayatın ne getireceği hiç belli olmaz. Önyargılı davranarak hem kendinizle ilgili hem de başkalarıyla ilgili konularda asla “Asla” demeyin. Fikriniz değiştiğinde daha önce yaptığınız kesin konuşmalar canınızı sıkabilir.

Kesin

Gözlemlenebilir, deneylerle kanıtlanabilir olguların dışında insanların genellikle ön yargılarına kurban ettiği birtakım konular vardır. Bir insanın en ufak hatasında mimlenmesi ve es kaza benzer bir konuma düşünce “Kesin yine aynı şey gelecek başımıza” gibi cümlelerin kurulmasıyla insan ilişkileri baltalanabilir.

Sınavdan çıkınca müthiş bir ön yargı ve öz güvensizlikle “Kesin düşük not alacağım” gibi söylemlerle kendi kendinizi üzebilirsiniz. Bu kadar kötümser olmanız size zarardan başka bir şey getirmez. Ön yargılarınızdan kurtulmayı başarmanız gerek.

H

Ya olmazsa

“Ya olmazsa…” gibi söylemler de günlük hayatta sıkça yer alır. Bu söylemler, kendi içinde sorduğu sorulara cevap bulamayan, yaptığı işe olan güveni sarsılmış bir ruh hâlinin söylemlerindendir. Bu şekilde düşünmek ve davranmak ön yargının eseridir; kişiye yalnızca zarar verir ve derin üzüntüler yaşamasına yol açabilir. Kendinizi bu şekilde kısıtlamak ve üzmek yerine motive olmaya çalışmalısınız.Ön yargılarınızı bir kenara bırakarak başarabileceğinize inanmalı ve öz güveninizi zedelemekten kaçınmalısınız.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.