Organik ile organik olmayan gıda arasında nasıl bir fark var?
Organik ile organik olmayan gıda arasında nasıl bir fark var? Son yıllarda organik gıda kavramı tüketicilerin giderek daha çok dikkatini çekiyor. Ancak bir gıdanın organik olabilmesi için hangi özelliklere sahip olması gerektiğini biliyor muyuz? Organik gıda üretiminin sanılandan çok daha fazla aşaması var. Etiket okuma alışkanlığının yanında etikette belirtilen özellikler hakkında da yeterli bilgiye sahip olmanın önemine değinen Biyolog Özlem Atabaş, organik gıda üretiminin aşamaları ile ilgili önemli bilgiler verdi.
6.07.2021 Bilgi
Profesör açıkça uyardı! 'Hiç masum değil'
Profesör açıkça uyardı! 'Hiç masum değil' Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sertaç Özer, organik ile doğal gıdaların birbirinden farklı olduğuna vurgu yaparak, 'ev yapımı', 'köy ürünü' ve 'doğal' adı altında satılan ürünlere dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi. Özer, 'doğal' adı altında otoyol kenarında yapılan tarımsal faaliyetlerin egzoz dumanına bağlı ağır metal, kurşun, kadmiyum, cıva gibi bileşenler nedeniyle gıda kaynaklı riskler taşıdığını kaydetti.
13.03.2021 Haberler
'Bizon adama' Şamanizm inancı nedeniyle organik gıda verilecek
'Bizon adama' Şamanizm inancı nedeniyle organik gıda verilecek ABD Kongresi'ne 6 Ocak'ta düzenlenen baskında bizon boynuzlu kürk şapkasıyla dikkat çeken ve olayın ardından tutuklanan "bizon adam" lakaplı Jacob Chansley'ye hakim kararıyla hapishanede organik gıda verilecek.
4.02.2021 Dünya
Organik gıdada şampiyon yumurta
Organik gıdada şampiyon yumurta Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Araştırma Merkezi (AIM), Türkiye’de organik gıda sektörünü masaya yatırdı.
15.02.2019 Genel Sağlık
Dünya Turu - 24.06.2015
Dünya Turu - 24.06.2015 Editör: Beste Erkan "Dünyanın sonu gelecek" iddiaları yeniden gündemde... Endonezya’da, İnstagram üzerinden açılan hesapta bebek satışı yapılmak istendi. Organik gıda organik olmayana göre lezzetli mi değil mi? Gıda mühendisleri ve uzmanlar şimdi bunu tartışıyor… Kjetil Nordin, Super Mario hayranlığı yüzünden öyle bir şey yaptı ki...
11.09.2019 Haberler