Milli Takım Organize işler!

Organize işler!

25.09.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

FIBA, hakem atamalarındaki skandallarına bir yenisini Tenerife'de ekliyor, maçların sonucuna etki ediliyor.

Organize işler

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Türkiye B Grubu’nda liderlik için Avustralya ile yarışırken, Nijerya maçını Avustralyalı hakem yönetti. İşin daha da kötüsü, maçın sonunda skora direkt tesir edecek bir teknik, bir de sportmenlik dışı faul kararı bu hakem tarafından uyduruldu.

İspanya’nın Tenerife adasında organize edilen Kadınlar Dünya Kupası’nda B Grubu’da mücadele eden A Milli Takımımız, ilk yenilgisini 2. maçında Nijerya karşısında aldı. Kabul edelim ki kötü oynadı kızlarımız, hazırlık maçında 40 sayıyla yendiği bir rakip karşısında bu kadar çaresiz kalmamalı, 3. çeyrekteki 21-0’lık seriye asla izin vermemeliydi. Ancak bu kötü oyun, saha dışındaki kötü niyeti gölgelememeli.

Maalesef FIBA’nın kararları sürekli tartışılır oldu. Daha geçen yıl İstanbul’daki Avrupa Şampiyonası’nda yaşadığımız Rusya ve Sırbistan maçlarındaki hakem kararları aklımızdan çıkmamışken, bunlara bir yenisi de Tenerife’de eklendi. Aslında karardan çok atamalara değinilmeli. Türkiye’nin kağıt üzerindeki liderlik rakibi Avustralya gözükürken, bu maça Avustralyalı hakemin verilmesi, aynı gruptaki takımların maçlarına aynı ülke hakemlerinin atanması ne kadar adil?

Haberin Devamı

Kenara hapsedildi

Hadi biz kötü oynadık da, oyuna iyi bir giriş yapan ve sayı yükünü çeken Hollingsworth’ün iki ucuz hücum faulle kenara hapsedilmesini görmeyelim mi? Oyunda 5 dakika kalabilmişken 4 faule ulaşan devşirme oyuncumuz, son çeyrekte yeniden sahaya girip, farkı hızla eritirken, basketi bulduğu pozisyonda, bir de faul itirazı yaptığı için teknik faul çalan Avustralyalı hakemden bahsetmeyelim mi... Bu teknik faulle Hollingsworth’ü dışarı yollayan Avustralyalı’nın, geri dönüş görevini devralan Olcay’ı da ucuz bir sportmenlik dışı faulle çıkarmasına ses etmeyelim mi... Ondan önce Panamalı tarafından Ekrem Memnun’a ilk itirazında çalınan teknik faulü, Nijeryalı oyuncuların kavgaya çevirdikleri basketbollarına göz yumulmasını konuşmuyoruz bile...

Keşke sadece oyuncularımızın kötü performansını, Memnun’un 21-0’lık seride 5 numarasını maç sonuna saklamayı seçerek geç hamle yaptığını, Nijerya’yı çantada keklik görmenin sıkıntısını yaşadığımızı konuşsaydık ama FIBA sağ olsun buna izin vermedi. FIBA Avrupa’nın Türk Başkanı Turgay Demirel de bu yaşananları bizim gibi salondan izledi...

Haberin Devamı

Şimdi mutlaka ilk maçları hatırlatanlar da olacaktır; ‘Avustralya-Nijerya maçını da Türk hakem Yener Yılmaz yönetti’ diye. Yılmaz, en kritik anlarda Cambage’e fauller uydursa ve onu sahada tutmasa Avustralyalılar neler söylerdi sizce, bizimkisi de onun bir benzeri işte... Yani iş dönüp dolaşıp FIBA’da bitiyor, bu atamalarla kötü niyetlilere fırsat verilmesi acemice!