Gündem Son dakika: Bu sabah düğmeye basıldı! Suç örgütüne alt grup baskını

Son dakika: Bu sabah düğmeye basıldı! Suç örgütüne alt grup baskını

05.12.2018 - 14:37 | Son Güncellenme:

Kamuoyunda 'Sarallar' olarak bilinen suç örgütünün alt grubuna düzenlenen operasyonda Ümit Saral ve Tufan Saral'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Son dakika: Bu sabah düğmeye basıldı Suç örgütüne alt grup baskını

İstanbul'da kendilerini “Sarallar" olarak tanıtarak yağma, yaralama ve tehdit olaylarına karışan elebaşlığını Ümit Saral ve Tufan Saral’ın yaptığı bir organize suç çetesine düzenlenen operasyonda, 17 çete üyesi, 6 tabanca, 1 tüfek ve 600 mermi ele geçirildi. Operasyon, mağdur ettikleri iş adamlarına imzalatılmış piyasa değeri 1 milyon lira değerinde çek-senet de yakalandı.

ÇOK SAYIDA OLAYA KARIŞTILAR

Haberin Devamı

Zorla senet imzalatılmak için darp edilen bazı iş adamlarının 7 ay önce savcılığa yaptığı suç duyurusuyla harekete geçen İstanbul Emniyeti Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, senet imzalatmak için tehdit ve cebir uygulayan çete üyelerinin belirlenmesi için teknik ve fiziki takip çalışması yaptı. Yapılan çalışmalarda ele başlarının Ümit Saral ve Tufan Saral olduğu belirlenen çete mensuplarının kendilerini, “Sarallar çetesi” üyesi olarak tanıtarak yaklaşık 20 olaya karıştığı belirlendi.

Savcılık talimatıyla İstanbul ve Gebze’de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Baskınlarda çete elebaşları Ümit ve Tufan Saral’ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Çete elebaşları ve üyelerinin adreslerinde yapılan aramalarda 6 tabanca 1 av tüfeği, 600 mermi ve 1 milyon lira değerinde çek ve senetler ele geçirildi. Çete tarafından, çetenin mağdurları iş adamlarına imzalatıldığı değerlendirilen çek ve senetler üzerindeki inceleme devam ederken gözaltına alınan şüpheliler Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı.