Ege Örnek kent İzmir

Örnek kent İzmir

24.09.2018 - 03:25 | Son Güncellenme:

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri için kente gelen Büyükelçi Berger’i ağırlayan Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Otomobilsiz Kent Günü etkinliklerinde yer alan ilk kentlerdeniz” dedi

Örnek kent İzmir

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri için İzmir’e gelen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Christian Berger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti.

Haberin Devamı

Avrupa Komisyonu Kabine Başkanı Matej Zakonjsek, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör ile Büyükşehir Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ile Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ’ın da bulunduğu ziyarette, sürdürülebilir ulaşım alternatiflerini teşvik etmek için düzenlenen Hareketlilik Haftası etkinliklerine Türkiye’den katılan ilk belediyeler arasında İzmir Büyükşehir’in olduğu vurgulandı.

Büyükelçi Berger, ‘Otomobilsiz Kent Günü’ etkinliklerinin amacının şehrin trafik yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde farklı ulaşım türlerine teşvik etmek olduğunu belirtti, “İzmir’in bu etkinliklerde yer alması ve ilk kentlerden biri olması bizim için çok önemli. Çünkü kent deniz ulaşımı ile dikkat çekiyor” dedi.

Haberin Devamı

2020 yılına kadar kentte karbon salımını azaltmak için AB Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne taraf olduklarını, belediyenin pek çok yatırımını bu yönde gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu da şunları kaydetti:

Bisiklete özendiriliyor

“14.5 yılda 11 kilometrelik raylı sistemi 180 kilometreye çıkarttık. 70 bin olan günlük yolcu sayısı bugün 800-850 bin yolcuya ulaştı. Raylı sisteme yatırım yapmamış olsaydık bugün 1200-1300 otobüsümüz daha çalışacak ve trafik yükümüz artacaktı. Bu tabloyu gözünüzde bir canlandırın. ‘Park et devam et’ sistemini hayata geçirerek yol kenarına park etmiş araçları otoparklara çekmek için ring seferleri düzenliyoruz. Bisikletli ulaşımı özendirmek için bisiklet yolları yapıyor, otobüste uzun hatlardan ziyade aktarmalı ulaşımı uyguluyoruz. Deniz ulaşımını yeni vapurlarımızla güçlendirdik.”