Osteoporoz

Osteoporoz

Son dakika osteoporoz haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan osteoporoz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan osteoporoz haber sayfamızda...

Osteoporoz

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 625 osteoporoz haberi bulunmuştur.
Omurga cerrahları İstanbul’daki sempozyumda buluştu
Omurga cerrahları İstanbul’daki sempozyumda buluştu Türkiye’nin dört bir yanındaki omurga cerrahları ‘Omurga Cerrahisinde Komplikasyonlar ve Önleme Yöntemleri’ başlıklı sempozyumda bir araya geldi.
19.03.2024 Vitrin
Eklemlerimiz alarm veriyor! Kireçlenmesine yol açan 5 önemli yanlış
Eklemlerimiz alarm veriyor! Kireçlenmesine yol açan 5 önemli yanlış Modern çağın önemli sorunlarından aşırı kilo ve hareketsizlik başta olmak üzere günlük yaşam alışkanlıklarımızdaki bazı yanlışlar eklemlerimizin hızla kireçlenmesine yol açıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Fahri Erdoğan, eklem ve kıkırdak aşınmalarına genetik rahatsızlıklar, ilerleyen yaş ve menopoz sonrası kemik erimesi (osteoporoz) gibi birçok etkenin yol açabildiğini belirtirken, bazı yanlışlarımızın da kireçlenme sürecini hızlandırdığını vurguluyor. Prof. Dr. Erdoğan kireçlenmeye yol açan 5 önemli yanlışı sıraladı.
18.03.2024 Genel Sağlık
‘Şehirler yaşlı dostu olmalı’
‘Şehirler yaşlı dostu olmalı’ Türkiye nüfusu da dünya gibi giderek yaşlanıyor. TÜİK’e göre, 65 ve üzeri yaştaki nüfus 2023’te 8 milyon 722 bin 806 kişi oldu. Uzmanlara göre nüfustaki değişime bağlı sosyal hayat dahil birçok alanda yeni düzenlemeler yapılmalı.
20.02.2024 Gündem
2 senede 34 yıl yaşlandı! Kırmızı lekeleri alerji sandı, sebebi ölümcül çıktı
2 senede 34 yıl yaşlandı! Kırmızı lekeleri alerji sandı, sebebi ölümcül çıktı Bir gece ansızın vücudunda kırmızı lekeler çıkmaya başladı. Ailesi ise kızlarını hastaneye götürünce gerçeği öğrendi. Henüz ergenlik çağındaki genç kız artık annesinden bile daha yaşlı görünüyor. Bunun sırrı da anne ve babasında saklı!
8.02.2024 Genel Sağlık
Haydi çocuklar parka gidelim!
Haydi çocuklar parka gidelim! Araştırmaya göre, parkta vakit geçiren çocukların kemik yoğunluğu çok daha yüksek... Çocukken sağlam kemiklere sahip olanların ileride osteoporoza yakalanma riski düşük!
22.01.2024 Gündem
Nar nasıl soyulur? Bu yöntemle nar tane tane anında çıkıyor
Nar nasıl soyulur? Bu yöntemle nar tane tane anında çıkıyor Kış aylarının sevilen meyvesi narı yemek oldukça keyif verici ancak soyması da bir o kadar zor. Narı soyarken saatlerce uğraşıyorsanız bu yöntemi deneyin. İçindeki taneleri bu yöntemle anında çıkıyor.
7.12.2023 Püf Noktası
Ev yapımı zeytinler yumuşuyorsa böyle saklayın! Aylarca taş gibi kalıyor
Ev yapımı zeytinler yumuşuyorsa böyle saklayın! Aylarca taş gibi kalıyor Evde zeytini yumuşamadan saklamak da yapımı kadar zor. Zeytinleri evde yaparken ortaya çıkan problemlerden birisi yumuşama. Eğer evde zeytin yaparken yumuşuyorsa bu yöntemi deneyin. Zeytinleriz böylelikle taş gibi kalacak.
5.12.2023 Püf Noktası
Nar kabuğunu sakın çöpe atmayın! O hastalıklara adeta savaş açıyor
Nar kabuğunu sakın çöpe atmayın! O hastalıklara adeta savaş açıyor Kış mevsiminin en lezzetli meyvesi olan nar sadece içindeki tanecikleri ile değil dış kabuğu ile de sağlığa oldukça faydalı. Çöpe attığımız bu kabukların faydalarını duyunca şok olacaksınız.
4.12.2023 Sağlık
Kahveyi 3 fincanla sınırlayın! Kemik kalitesinin korunmasına yardımcı olan 8 adım
Kahveyi 3 fincanla sınırlayın! Kemik kalitesinin korunmasına yardımcı olan 8 adım Halk arasında ‘kemik erimesi’ olarak bilinen osteoporoz, kemik mineral yoğunluğunda azalmaya ve kırık riskinde artışa sebep olan önemli bir hastalık. Kemiklerin yeterince mineral depolayamaması veya kemik yıkımının kemik oluşumundan daha hızlı gelişmesi sonucu genellikle bel, kalça ve el bileğinde kırıklara sebep oluyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Oğuz, güçlü kemikler için dikkat edilmesi gereken 8 etkili kuralı anlattı.
15.11.2023 Genel Sağlık
Günde 3 fincandan fazla kahve içmeyin! Kemik sağlığı için 8 önemli kural
Günde 3 fincandan fazla kahve içmeyin! Kemik sağlığı için 8 önemli kural Halk arasında 'kemik erimesi' olarak bilinen osteoporoz, kemik mineral yoğunluğunda azalmaya ve kırık riskinde artışa sebep olan önemli bir hastalık. Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Oğuz, osteoporoz riskini azaltmak için sağlıklı beslenmeye yaşamın her döneminde özen göstermek gerektiğini belirterek önemli tavsiyelerde bulundu.
6.11.2023 Genel Sağlık
Kanser savar brokoliyi bugüne kadar yanlış yemişiz! Böyle tüketince etkisi 20 kata kadar artıyor
Kanser savar brokoliyi bugüne kadar yanlış yemişiz! Böyle tüketince etkisi 20 kata kadar artıyor İçerdiği vitaminler ile kemik, cilt ve saç sağlığına iyi gelen brokoli tam bir kanser savar besinler arasında yer alıyor. Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen brokolinin kendisi kadar tüketim şekli de önemli. Peki brokoliyi nasıl tüketmeliyiz? İşte detaylar…
31.10.2023 Alternatif Tıp
Sadece kadınlarda değil erkeklerde de görülüyor! 'En önemli tedavi egzersiz'
Sadece kadınlarda değil erkeklerde de görülüyor! 'En önemli tedavi egzersiz' Prof. Dr. Nevin Ergun, vücudun temel kemik yapısındaki gizli tehlikenin osteoporoz olduğunu söyledi. 20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü nedeniyle açıklama yapan Prof. Dr. Ergun, osteoporozun, düşük kemik kitlesi ve kemik dokusunun mikro mimari yapısının bozulması sonucu kemik kırılganlığı ve kırığa yatkınlığında artış ile karakterize olan bir sistemik iskelet hastalığı olduğunu belirtti.
20.10.2023 Genel Sağlık
Bir haftada 4 kilo verdiren detoks tarifi: Kabızlık ve hazımsızlığa birebir
Bir haftada 4 kilo verdiren detoks tarifi: Kabızlık ve hazımsızlığa birebir Bir haftada 4 kilo verdiren detoks ile fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Bu diyet içerdiği yüksek lif ve probiyotik sayesinde hazımsızlık ve kabızlığa iyi geliyor. İşte bir haftada 4 kilo verdiren detoks tarifi…
18.10.2023 Diyetler
Yoğurt gerçeği: Türkler karıncayla mayaladı! 'Sütten yapıldı ama sütten daha faydalı'
Yoğurt gerçeği: Türkler karıncayla mayaladı! 'Sütten yapıldı ama sütten daha faydalı' İlk izleri 7 bin yıl önce Mezopotamya’da keşfedilen yoğurt bugün Türklerle özdeşleşmiş durumda. Peki inek, manda, keçi gibi çeşitlere sahip yoğurdun hangisi daha faydalı? Neden süt laktoz intoleransı yaratırken, sütten yapılan yoğurt herhangi bir sıkıntıya yol açmaz? Tarihten bu yana yoğurdun vücutta yarattığı etkileri Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut'a sorduk.
30.09.2023 Genel Sağlık
Korkunç suçlarla dolu bir yaz! Başbakanın eşinden toplu tecavüzle ilgili skandal sözler
Korkunç suçlarla dolu bir yaz! Başbakanın eşinden toplu tecavüzle ilgili skandal sözler 7 erkeğin istismar ettiği 19 yaşındaki genç kız sonrası İtalya'da artan tecavüz vakaları dünya medyasında ses getirdi. ABD basını ise Başbakan Meloni'nin eşinin konuyla ilgili bu hafta yaptığı açıklamayı manşete taşıdı.
5.09.2023 Dünya
İtalya'da toplu tecavüz skandalı! 7 erkek korkunç anları anbean kaydetti
İtalya'da toplu tecavüz skandalı! 7 erkek korkunç anları anbean kaydetti İtalya'da 19 yaşındaki bir kıza tecavüz eden 7 erkek hakkında kimyasal hadım gündeme geldi.
26.08.2023 Dünya
Nelerde yok ki! D vitamini için mutlaka tüketmeniz gereken besinler
Nelerde yok ki! D vitamini için mutlaka tüketmeniz gereken besinler Tüketilen besinlerin içerisinde yer alan vitaminlerin vücut açısından oldukça büyük bir öneme sahip olduklarının söylenmesi mümkün olmaktadır. D vitamininin yeterli miktarda alınabilmesi için tüketilmesine özen göstermeniz gereken besinler bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
31.07.2023 Alternatif Tıp
'Vücut için olmazsa olmaz' deniyor! Bu 3 takviye her şeyi değiştirebilir
'Vücut için olmazsa olmaz' deniyor! Bu 3 takviye her şeyi değiştirebilir Kanseri önlüyor, bağışıklık sistemi üzerinde destekleyici etki sağlıyor, ruh sağlığını koruyor, enflamasyonla savaşıyor. Demans ve fibromiyalji gibi hastalıklara karşı kalkan oluyor. Kas hücrelerinde gevşetici, beyin hücrelerinde sakinleştirici, kalpte ritmi düzenleyici, damarları genişletici, pankreas ve karaciğer gibi organlarda metabolizmayı destekleyici rol oynuyor. Bu saydıklarımızın hepsi hayatınıza dahil edeceğiniz ve düzenli şekilde kullanacağınız 3 takviye sayesinde gerçekleşiyor. Dr. Elif Pahsa ve Dr. Filiz Gültekin tüm detaylarıyla anlattı.
5.05.2023 Gündem
Kışa hazırlık: D vitaminimizi yükseltelim!
Kışa hazırlık: D vitaminimizi yükseltelim! Bugün, desteklenmez ise neredeyse hepimizde düşük çıkan Vitamin D’den bahsedeceğiz.
21.10.2022 Cadde
D vitaminine dikkat
D vitaminine dikkat Özel İzmir Gazi Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Şükrü Alper Aygen, D vitamini eksikliğinin ülkemizde ve dünyada önemli bir sağlık sorunu olduğunu söyledi.
25.08.2022 Ege
Osteoporoza karşı süt!
Osteoporoza karşı süt! Uzmanlardan osteoporoz riski için uyarı: “Hareketsiz kalmayın ve düzenli beslenmeyle birlikte günde iki bardak süt için”
23.08.2022 Yaşam
Ağrı hafifleten gıdalar listesi
Ağrı hafifleten gıdalar listesi Mevsimine göre yeterince uygun gıda almayanlar, günlük hayatta kas ağrısı yaşayabiliyor.
26.07.2022 Cadde
Kalça Ağrısı İçin Hangi Bölüme Ve Ne Doktoruna Gidilir?
Kalça Ağrısı İçin Hangi Bölüme Ve Ne Doktoruna Gidilir? Kalça ağrısı, çok çeşitli problemlerin sebep olabileceği yaygın olan bir şikâyettir. Çoğu zaman özellikle de egzersiz yapma esnasında aşırı bir zorlamadan kaynaklanan ağrınız olabilir. Bu durumda ağrıya genelde tendonlar gibi gerilmiş ya da iltihaplı olan yumuşak dokular sebep olur ve birkaç gün içerisinde kaybolur. Uzun süreli olan kalça ağrıları, çeşitli durumlardan ortaya çıkabilir. Kalça ağrısı konusunda hangi doktora gidileceğini sizler için derledik.
6.07.2022 Sağlık
Kemik Ağrısı, Halsizlik Ve Yorgunluk Neden Olur?
Kemik Ağrısı, Halsizlik Ve Yorgunluk Neden Olur? Başta Osteoporoz ve Raşitizm olmak üzere birçok hastalık, kemik ağrısına neden olabilir. Bu hastalıkların ortak semptomları arasında halsizlik ve yorgunluk da vardır. Bunun dışında fiziksel bir darbeye maruz kalmak ve D vitamini eksikliği de hem kemik hem de eklem ağrılarına neden olur. Geçmeyen şikayetlerde mutlaka doktora gidilmeli ve verilen ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır. Kemik ağrısı, halsizlik ve yorgunluk neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
6.07.2022 Sağlık
Tam mevsimi! Üzümün faydaları saymakla bitmiyor
Tam mevsimi! Üzümün faydaları saymakla bitmiyor Her biri birbirinden faydalı rengarenk yaz meyvelerine sonunda kavuştuk. Diyetisyen Pınar Demirkaya, üzümün saymakla bitmeyen faydalarını sizler için sıraladı. İşte üzümün faydaları!

Benzer Haber Etiketleri

Osteoporoz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.