Gündem YKS başvuruları nasıl yapılıyor? İşte 2019 üniversite sınavı tarihi

YKS başvuruları nasıl yapılıyor? İşte 2019 üniversite sınavı tarihi

16.02.2019 - 10:55 | Son Güncellenme:

YKS başvuruları tüm hızıyla sürüyor. Başvurularını henüz gerçekleştirmemiş öğrenciler için YKS başvuruları nasıl yapılır ve 2019 üniversite sınavları ne zaman gerçekleştirilecek sorularının cevaplarını hazırladık. İşte ayrıntılar...

YKS başvuruları nasıl yapılıyor İşte 2019 üniversite sınavı tarihi

YKS başvuruları 12 Şubat itibariyle başladı. Başvurular için son gün 6 Mart. Adaylar 6 Mart'a kadar başvuru işlemlerini gerçekleştirip sınav ücretlerini bankalara yatırmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS'nin birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT), 15 Haziran Cumartesi günü saat 10.15'te, ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) 16 Haziran Pazar günü saat 10.15'te yapılacak.

Üçüncü oturum Yabancı Dil Testi (YDT) ise 16 Haziran Pazar günü saat 15.45'te başlayacak.

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM'DEN UYARI

Adaylar, sınav binalarına, başörtü için kullanılan boncuklu veya boncuksuz toplu iğne, metal para, anahtarlıksız basit ev anahtarı, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit pirsing ile girebilecek.

Adayların, 2019-YKS ile ilgili detaylı bilgi için ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanan kılavuzu dikkatle okumaları gerekiyor.

Haberin Devamı

YKS'DE KAÇ SORU SORULACAK?

TYT'de adaylara 40 soruluk Türkçe, 20 soruluk Sosyal Bilimler, 40 soruluk Temel Matematik ve 20 soruluk Fen Bilimleri testi olmak üzere 120 soru yöneltilecek.

AYT'de adaylara, 40 soruluk Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, 40 soruluk Sosyal Bilimler-2 testi, 40 soruluk Matematik ile 40 soruluk Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecek.

AYT'de adaylar, hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken testleri cevaplayacak. SAY, SÖZ ve EA puan türlerinin hepsinin hesaplanmasını isteyen adaylar, sınav süresince tüm testleri cevaplayabilecek.

YDT, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak. Her dil için 80 sorudan oluşan ayrı soru kitapçığı bulunacak. Sınavda adaya başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecek.