Ekonomi Otelciler 2019’u dolu dolu yaşayacak!

Otelciler 2019’u dolu dolu yaşayacak!

22.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB) dün yapılan 23. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Başkan Timur Bayındır, sektör için yeni dönemde umut dolu olduklarını söyledi.

Otelciler 2019’u dolu dolu yaşayacak

Bayındır, “Açıkça belirtebilirim ki 2019 için beklentilerimiz oldukça olumlu. Hem doluluklarda hem ortalama oda fiyatlarımızda yüzde 10-12’lerde artış bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ancak her zaman ısrarla üzerinde durdukları gibi, kişi başı harcamayı ve gelirleri artırıcı uygulamaları devreye sokmak zorunda olduklarını vurgulayan Bayındır, turist sayısındaki artıştan daha çok, fiyatlarda yükselme sağlamaya odaklanılması gerektiğine işaret etti.

Genel kurula katılan Avrupa Oteller, Restoranlar ve Kafeler Birliği (HOTREC) Başkanı Jens Zimmer Christensen ise sektörün Avrupa ekonomisi ve istihdamı için öneminden bahsetti.

THY Yurt İçi Satış Başkanı Emre Menevşe de, THY’nin dünya ortalamasından 3 kat fazla büyüdüğünü kaydederek, yeni uçak ve destinasyonlar ile bunu daha da artıracaklarını bildirdi.

İlk kadın başkan

Genel kurulda TÜROB’un yeni başkanlığına ise Eresin Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Eresin seçildi. Tek listeyle gidilen seçimde, 48 yıllık TÜROB’un tarihindeki ilk kadın başkan da seçilmiş oldu. Hilton Türkiye Ülke Müdürü Armin Zerunyan, NG Hotels & Resorts İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür ve Yaşmak Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Taner Yallagöz başkan yardımcılıklarına getirildi.

Haberin Devamı

TÜROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir de profesyonel Genel Sekreter olarak atandı.

Otelciler 2019’u dolu dolu yaşayacak