Galatasaray ‘Özgüvenleri zirvede’

‘Özgüvenleri zirvede’

14.02.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Benfica’yı yakından takip eden spor yazarı Pedro Ponte, “Grimaldo ve Pizzi gibi ilk 11 oyuncularının olmayacak olması bir nebze eksiklik olarak değerlendirilebilir. Ne var ki Benfica bir sistem takımı... Son maçta rakiplerine 10 gol attıkları için özgüvenleri şu an zirve yapmış durumda” diye konuştu.

‘Özgüvenleri zirvede’

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Benfica’ya yakınlığıyla bilinen Record gazetesinden Pedro Ponte, Galatasaray-Benfica eşleşmesini ve Portekiz ekibinin son durumunu Milliyet’e değerlendirdi. Kırmızı-beyazlılarda geçtiğimiz ay meydana gelen teknik adam değişikliğinde Rui Vitoria’nın gitmesi ve Bruno Lage’nin takımın başına gelmesiyle önemli yeniliklerin ortaya çıktığı uyarısında bulunan Portekizli gazeteci şunları anlattı:

“Takım yeniden yapılandırıldı. Yeni hoca, 4-4-3 olan sistemi değiştirerek 4-4-2’ye çevirdi. Böylece Vitoria döneminde dışlanmış bazı oyuncular yeniden oyunun içine dahil edilerek takıma bir canlılık getirildi. Takımın önceki dönemde oynadığı futbol, taraftarı tatmin etmiyordu. Şimdi ise Benfica’nın oyunu taraftarları heyecanlandırmaya başladı. Çünkü takım artık topa sahip oluyor ve bu göze hoş geliyor.

Haberin Devamı

Portekiz Ligi, Benfica için öncelikli olsa da, Avrupa’da en az çeyrek final hedefleniyor. Seferovic, Rafa ve Jonas sarı-kırmızılıların dikkat etmesi gereken futbolcular... Sözleşmesinde 120 milyon euroya serbest kalır maddesi bulunan Joao Felix çok formda, mutlaka çok dikkat edilmeli. En güçlü yanları hücum etkinlikleri. Takımın zayıf yönü ise sağ kanadı. Çünkü Andre Almeida tek sağ bek ve tüm maçlarda oynadığı için belli bir yıpranma yaşıyor.

Portekiz ekibinin son olarak Nacional karşısında aldığı tarihi galibiyete de vurgu yapan Pedro Ponte, “Grimaldo ve Pizzi gibi düzenli ilk 11 oyuncularının olmayacak olması bir nebze eksiklik olarak değerlendirilebilir. Ne var ki Benfica bir sistem takımı ve bu değişmez. Son maçta rakiplerine 10 gol attıkları için özgüvenleri şu an zirve yapmış durumda. Avrupa maçına bu moralle çıkacaklar, Galatasaray’ın çok dikkatli olması gerek” dedi.