Özlem Süer’den ‘İyileştiren’ Tasarımlar

Ünlü tasarımcı Özlem Süer, ilkbahar/yaz 2019 koleksiyonunu Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında Zorlu PSM’de gerçekleştirdiği defileyle tanıttı. Podyumda Özge Ulusoy, Begüm Kütük gibi ünlü isimlerin yürüdüğü açılış gala defilesini üstlenen tasarımcı, ‘Healer’ adını verdiği koleksiyonunda iyileştirici enerjinin gücünden yola çıktığını belirtiyor.

- ‘Healer’ adını verdiğiniz koleksiyonun genel olarak çıkış noktası ne oldu?

‘Doğanın iyileştirici gücü’nü çıkış noktası olarak belirlediğimiz ilkbahar/yaz 2019 koleksiyonumuzda, kullanılan renk, desenler ve inovatif kalıplar, hi-tech kumaşlarla birleşerek zamanın hızına ve görsellik üstünlüğüne gönderme yapmak üzere tasarlandı. Bitkilerin iyileştirici gücünü mercek altına aldık. Hızlı, dijital ve yüksek yaşamın ‘underground luxury’ ilkeleriyle birleştiği koleksiyonda, odak noktasını ileri teknoloji baskılara verdik.

Haberin Devamı

- Koleksiyonun hazırlık süreci nasıldı?

Bu sezon her koleksiyonda olduğu gibi kendi ilhamını tasarım serüveninin vazgeçilmez, spontane ve bilinç dışı çağrışımlarından aldı. Tasarıma dönecek her bir nokta ve ilham unsuru bir önceki sezonun ardından yapılan araştırmalar, seyahatler beni ve tüm ekibimi şu anki temamız ve aynı zamanda global bir konu olan iyileşme, ‘iyi olma hali’ ve tüm enerji yükselten düşüncelerde birleştirdi. Tüm bu çerçevelerde yaptığımız araştırmalar, organik bir zincir gibi kendini ilgili halkasında konumlandırdı. Onun ardından çizimler kumaş seçimleri uzun toplantılar ve keyifli bir styling yolculuğu geldi

- Koleksiyonunuzu 3 kelimeyle anlatmanızı istesem...

Çoğul, iyileştirici, terapik

- Koleksiyonu oluşturma sürecinde nelerden beslendiniz?

Kesinlikle renklerin enerji yoğunluklarından beslendim. Teknolojinin çağdaş döngüsünün baskılar ve kumaşlarla sentezinden ve doğallığa dönüşünün aciliyetinden ilham aldım.

- Koleksiyondan yola çıkarak, ilkbahar/yaz 2019 sezonu trendlerine değinir misiniz? Önümüzdeki sene ne tarz modeller sıkça karşımıza çıkacak?

Kesinlikle print ve yeni kumaş arayışları... Destinasyon teması, Asya&Güney Amerika bağlantılı durak hisleri çok yoğun. Doğa çok çok ön planda, güneş, büyük yapraklar… Hafiflik yine baş konu. Konfor arayışı sürüyor. Bu da tek parça, incecik tasarımlarla karşılaşmamıza neden oluyor.

Haberin Devamı

- Koleksiyonunuzu hangi kadınlar, ne zaman ve nasıl giymeli?

Özgür kadınlar, konforlu bir styling duygusuyla, gündüz ve gecede rahatlıkla kullanabilecekleri ‘pret-a-couture’ ve hazır giyim ilkeleriyle uyumlanarak diledikleri gibi kullanabilirler.