Siyaset Öztürk Yılmaz ihraç edildi

Öztürk Yılmaz ihraç edildi

21.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Öztürk Yılmaz ihraç edildi

TBMM CHP Grup Disiplin Kurulu, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’a “gruptan kesin çıkarma” cezası verilmesi kararını aldı.

Haberin Devamı

Yılmaz, CHP Grup Yönetim Kurulu tarafından, bir televizyon programında yaptığı “Türkçe ezan” açıklamaları nedeniyle “kesin çıkarma cezası” istemiyle Grup Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Bu karar üzerine basın toplantısı düzenleyerek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sert eleştirilerde bulunan Yılmaz’ın bu ifadeleri nedeniyle ikinci kez “kesin çıkarma cezası” ile Grup Disiplin Kurulu’na sevkine karar verilmişti.

Erol savunma yapacak

TBMM CHP Grup Disiplin Kurulu dün toplandı. Ardahan Milletvekili Yılmaz ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile ilgili disiplin dosyalarının görüşüldüğü toplantıda, Öztürk Yılmaz’a, CHP Tüzüğü’nün ilgili maddelerine aykırı eylemleri nedeniyle CHP Grup İç Yönetmeliği’nin 79’uncu maddesi gereğince “gruptan kesin çıkarma” cezası verilmesine kesin olarak karar verildi.

Haberin Devamı

Toplantıda, Elazığ Milletvekili Erol’un mazeretinin kabul edilerek, sözlü savunmasını 13 Aralık 2018 tarihinde yapması da kararlaştırıldı.

İhraç kararı, Yılmaz’ın parti üyeliği için de geçerli olacak. Siyasi Partiler Kanunu’na göre CHP Grubu’ndan ihraç edildiği için Yılmaz’ın parti üyeliği de düştü. - AA

‘Beni ihraç edenleri millet ihraç edecek’

İhraç kararının ardından açıklama yapan Yılmaz, Disiplin Kurulu’nun kararının yargıdan döneceğini söyledi. “Hiçbir yere gitmiyoruz, bağımsız olarak devam edeceğim” diyen Yılmaz ihraç kararıyla ilgili şöyle konuştu: “Bir Disiplin Kurulu’nu yönetemeyenler, bir ülkeyi nasıl yönetecekler? Yoluma bağımsız milletvekili olarak devam edeceğim. Disiplin Kurulu’nun kararı yargıdan dönecektir. Beni bu şekilde ihraç edenleri millet de ihraç edecek. Bunu göreceğiz. Ben ihanetin her türlüsünü gördüm! Allah büyüktür. Umudun ışığı sönmez. Kimseye karşı bir sitemim, kırgınlığım yoktur”