Tam bir lezzet rotası: Mersin
Tam bir lezzet rotası: Mersin Mersin cıvıl cıvıl bir şehir; vizyoner yöneticiler, müthiş bir güç birliği ve başarılı projeler... Kaplıcaları, termal suları, denizi, yaylaları ve de eşsiz mutfağıyla ışıldayan bir kent
27.03.2021 Cumartesi
Karadenizliler haklı çıktı, en kötüsü değilmiş! Listedeki lahana hangisi?
Karadenizliler haklı çıktı, en kötüsü değilmiş! Listedeki lahana hangisi? Listedeki yanlışlık, tarif kontrol edildiğinde anlaşıldı ve TasteAtlas’ın 'Dünyanın En Kötü 100 Yemeği' listesindeki yemeğin aslında karalahana çorbası olmadığı ortaya çıktı! Karadenizlilerin severek tükettiği yöresel lezzetin ve yapılan hatanın ardındaki bilinmeyen gerçeği, Karadenizli şeflere sorduk.
2.01.2024 Yaşam
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
AK Parti'nin 2023 seçim beyannamesinde asgari ücret detayı!
AK Parti'nin 2023 seçim beyannamesinde asgari ücret detayı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi'ni açıkladı. Seçim beyannamesinde ekonomi başlığı ve asgari ücret detayı dikkat çekti. 
12.04.2023 Ekonomi
Erdoğan seçim beyannamesinde müjdeyi verdi! Emeklilik yaşı, evlilik kredisi...
Erdoğan seçim beyannamesinde müjdeyi verdi! Emeklilik yaşı, evlilik kredisi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi'ni açıkladı. İşte 2023 seçim beyannamesinde yer alan ekonomik vaatler...
11.04.2023 Ekonomi
MİTU yerel lezzetlerle damakları şenlendiriyor
MİTU yerel lezzetlerle damakları şenlendiriyor ‘Tarladan sofraya’ mottosuyla Alaçatı’da fark yaratan Şef Hüseyin Pancar, “Biz şuna çok önem veriyoruz; doğal, sade ve mevsiminde... İşte bu üçlü bizim paylaşmayı çok sevdiğimiz sırrımız” diyor.
30.06.2022 Ege
“Gönlü zengin bir soframız var”
“Gönlü zengin bir soframız var” Ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ ile karavanında bayram, sofralar ve ötesine bir yolculuk ettik. Zengin bir sofra kültürümüz olduğunu anlatıyor Aslantuğ ve “Zenginliği şımarıklıktan değil; kıtlıktan da yaratabilmiş, gönlü zengin bir sofradan bahsediyorum. Ve onun zamana mühürlü adabından” diye vurguluyor.
1.05.2022 Pazar
Sokak arası lezzetlerin peşinde
Sokak arası lezzetlerin peşinde Yemek yazarları ve şeflerin rehberliğinde İstanbul, Ankara ve İzmir’deki mahalle mekanlarının peşinde bir tura çıkıyoruz.
24.04.2022 Pazar
Gücünü Türk mutfağından alıyor
Gücünü Türk mutfağından alıyor Türk mutfağının yeni nesil temsilcisi Aila’nın Chef de Cuisine görevini üstlenen genç şef Kemal Can Yurttaş, “Bir tarifi yorumlarken en büyük gücümü Türk mutfağının zengin gastronomi mirasından alıyorum” diyor.
16.01.2022 Pazar
İzmirli lise öğrencilerine İstanbul’dan 8 madalya
İzmirli lise öğrencilerine İstanbul’dan 8 madalya Çiğli Borsa İstanbul Mesleki ve Teknek Anadolu Lisesi’nin yiyecek içecek hizmetleri bölümü öğrencileri, 18. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında derece elde etti.
27.12.2021 Ege
Mancar Nedir, Nereye Aittir? Mancar Otu Faydaları Nelerdir?
Mancar Nedir, Nereye Aittir? Mancar Otu Faydaları Nelerdir? Bazı sebze ve meyveler ya da bitkiler her yörede farklı isimlerle bilindiklerinden karıştırılmaktadır. Aynı şekilde bazı yemekler de birbirine çok benzeseler bile farklı isimleri nedeniyle yanılgıya sebep olmaktadırlar. Pandemi döneminde özellikle basında ve sosyal medyada mucize ve şifalı olarak duyulan "mancar" da merak edilmiştir. İşte mancar nedir, nereye aittir, mancar otu faydaları nelerdir ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
14.12.2021 Eğitim
Lezzetin büyülü cenneti: Gaziantep
Lezzetin büyülü cenneti: Gaziantep Günümüzde neredeyse her şehrin hayali gastronomi kenti olmak. Peki, bu unvanı almak kolay mı? Elbette değil; yerine getirilmesi gereken şartları var. Her şehir, tüm dünyanın kabul ettiği belli başlı kriterleri uygulamak ve bu konuda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmek durumunda.
24.10.2020 Anadolu Kaplanları
Lezzetin büyülü cenneti: Gaziantep
Lezzetin büyülü cenneti: Gaziantep Günümüzde neredeyse her şehrin hayali gastronomi kenti olmak. Peki, bu unvanı almak kolay mı? Elbette değil; yerine getirilmesi gereken şartları var. Her şehir, tüm dünyanın kabul ettiği belli başlı kriterleri uygulamak ve bu konuda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmek durumunda.
25.10.2020 Cumartesi
Kilo verdiren detoks yöntemi
Kilo verdiren detoks yöntemi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, bayramda yemeği fazla kaçıranlar için bir detoks önerisi paylaştı.
4.08.2020 Diyet
En uzun ömürlü insanlarının yaşadığı ilçe 'corona virüsten' böyle korunuyor
En uzun ömürlü insanlarının yaşadığı ilçe 'corona virüsten' böyle korunuyor Akdeniz Üniversitesi'nce (AÜ) çıkarılan 'Yaşlanma Atlası'nda, 82 yaş ortalaması ile Türkiye'de en uzun ömürlü insanlarının yaşadığı yer olarak gösterilen Ordu'nun Gölköy ilçesi'nde vatandaşlar, sağlıklı yaşamları ile dikkat çekiyor. Gölköylüler, koronavirüs ve diğer hastalıklara karşı sağlıklı yaşamın sırrını üretip, tükettikleri organik ürünlere borçlu olduklarını söylüyor. 
20.03.2020 Haberler
Aşk hikayenizi Sevgililer Günü'nde yeniden yazın
Aşk hikayenizi Sevgililer Günü'nde yeniden yazın Türkiye’nin ilk Curio oteli Hagia Sofia Mansions-Curio Collection by Hilton, Sevgililer Günü’nü masal tadında geçirmek isteyen çiftlere birbirinden romantik kutlama alternatifleri sunuyor.
4.02.2020 14 Şubat
Sarnıç Fine Dining Restaurant'ta 14 Şubat'a özel lezzetler
Sarnıç Fine Dining Restaurant'ta 14 Şubat'a özel lezzetler Türkiye’nin ilk Curio oteli Hagia Sofia Mansions-Curio Collection by Hilton, Sevgililer Günü’nü masal tadında geçirmek isteyen çiftlere birbirinden romantik kutlama alternatifleri sunuyor. 1500 yıllık bir Bizans Sarnıcı olan Sarnıç Fine Dining Restaurant, çok özel lezzetlerin buluştuğu Sevgililer Günü menüsü ile bir yemek deneyimi yaşatmaya amaçlıyor.
17.03.2020 Tatil
“Çocuğunu seven kendine iyi bakar”
“Çocuğunu seven kendine iyi bakar” Dr. Ayça Kaya: “Zamanında anne babalar kendilerine iyi bakmış olsalar çocuklarının hayatlarından çalmazlar. Çocuğunu seven kendine iyi bakar. Çocuğunuzu özgürleştirmek istiyorsanız kendinize iyi bakmanız gerek”
26.01.2020 Pazar
Yemekle pişen şef
Yemekle pişen şef Sade Beş Denizler’in mutfağının başındaki şef Deniz Şahin, geleneksel lezzetleri özgün reçetelerle yaşatıyor
18.01.2020 Cumartesi
Expat Sofra’dan bir tadım
Expat Sofra’dan bir tadım Türkiye’de bir süre yaşama deneyimi edinmiş 33 yabancı kadının aynı sofraya oturduğunu düşünün. O sofrada neler konuşulurdu? Elbette kişisel hikayeler ve yemek.
15.12.2019 Pazar
Gelenekseli geçmişe yorumlayan lezzetler
Gelenekseli geçmişe yorumlayan lezzetler İstanbul’un yeni Reina’sı sözünü pek sık duyuyorsunuzdur yeni açılan Oligark için...
29.04.2019 Cadde
Adı dışına taşan Bomonti
Adı dışına taşan Bomonti Asmalı Mescit’in selefi olarak gösterildi önceleri... Kendine has sosyalliğini Bomontiada içerisinde, bohem şekilde yıllarca taşıdı. Şimdi bu sosyallik, adanın dışına da yansıyor.
4.03.2019 Cadde
Yeni yıla özel beslenme önerileri
Yeni yıla özel beslenme önerileri Yeni yılla birlikte yeni kararlar alırız. Sağlığınız için bir karar alın ve beslenme şeklinizi değiştirin diyen Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, “beslenmenizdeki değişikliklerle kronik hastalıklardan korunun, daha sağlıklı, zinde ve ilaçsız bir yaşamı kucaklayın” dedi. Dr. Aktaş, sağlıklı bir yaşam için önerilerini ve detoks kürünü paylaştı.
Emily Ratajkowski’nin beslenme ve spor sırları
Emily Ratajkowski’nin beslenme ve spor sırları Cesur sosyal medya paylaşımlarıyla sık sık magazin gündemine gelen ABD'li oyuncu ve model Emily Ratajkowski'nin (27), her zaman fit olma sırrı ortaya çıktı.
26.07.2018 Cadde
Emily Ratajkowski’nin beslenme ve spor sırları
Emily Ratajkowski’nin beslenme ve spor sırları Cesur sosyal medya paylaşımlarıyla sık sık magazin gündemine gelen ABD'li oyuncu ve model Emily Ratajkowski'nin (27), her zaman fit olma sırrı ortaya çıktı.
26.07.2018 Cadde

Benzer Haber Etiketleri