Geri Dön

Patates graten tarifi

Patates graten tarifi, yanında pilav ve makarnayı aratmayan kısa sürede doymanızı sağlayacak enfes bir tariftir. Hem çay saatlerinizi süsleyebilecek hem de akşam yemeklerinizi lezzetlendirebilecek patates graten tarifini evde, elinizin altında bulunan malzemelerle hazırlayabilirsiniz. Patates graten tarifi aynı zamanda patates graten beşamel soslu olarak da anılıyor. Patates grateni tarifini henüz bilmiyorsanız sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz beşamel soslu patates graten tarifine göz atabilirsiniz. İşte patates graten tarifi.

Patates graten tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3-4 adet patates,

1 adet küçük kuru soğan

3 su bardağı süt,

2 yemek kaşığı un,

Yarım çay bardağı sıvı yağ,

1 yemek kaşığı tereyağı,

1 çay kaşığı karabiber,

Pul biber, tuz

Patates Graten Nasıl Yapılır?

1. Adım: Patateslerin kabuklarını soyalım ince halka şeklinde doğrayalım.

2.adım: Kare borcam da sıvı yağ, tuz, karabiber ve pul biberle birlikte iyice harmanlayalım.

4. adım: 200 derece fırında patatesler yumuşayıp hafif pembeleşene kadar pişirelim.

5. adım: Patatesler pişerken beşamel sos için bir tencere de 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı eritip ince ince doğradığımız kuru soğanı pembeleşene kadar kavuralım.

6. adım: 2 yemek kaşığı unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurup 3 su bardağı sütü azar azar hızlı hızlı karıştırarak ekleyelim topaklanmaması için biraz tuz ve karabiber ekleyip fokurdayana kadar karıştırmayı bırakmayalım.

7. adım: Fokurdamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha karıştırıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım patateslerin üzerine gezdirelim, bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.

8. adım: Üzeri kızarana kadar 10 dakika daha fırında pişirip biraz dinlendikten sonra servis edelim.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber