Patates graten tarifi

Patates graten tarifi, yanında pilav ve makarnayı aratmayan kısa sürede doymanızı sağlayacak enfes bir tariftir. Hem çay saatlerinizi süsleyebilecek hem de akşam yemeklerinizi lezzetlendirebilecek patates graten tarifini evde, elinizin altında bulunan malzemelerle hazırlayabilirsiniz. Patates graten tarifi aynı zamanda patates graten beşamel soslu olarak da anılıyor. Patates grateni tarifini henüz bilmiyorsanız sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz beşamel soslu patates graten tarifine göz atabilirsiniz. İşte patates graten tarifi.

28.05.2018 Pazartesi Güncelleme : 28.05.2018-12:14 Pazartesi

Patates graten tarifi hem kısa sürede tokluk hissi verecek hem de uzun süre tok kalmanızı sağlayacak bir yemeık tarifidir. Beşamel sos ile yapılan aynı zamanda içerisinde çeşitli sebzeler ilave edilerek lezzetlendirebilen patates graten tarifine halk arasında patates graten beşamelli ismi de veriliyor. Evinizde bulunan malzemelerle kısa sürede hazırlayabileceğiniz patates gareten tarifini deneyince sizde her zaman yapmak isteyeceksiniz. Patates yemeği sevenlerin bayılacağı patates graten tarifini henüz denemediyseniz sizleri aşağıda vermiş olduğumuz patates graten tarifini okumaya davet ediyoruz. İşte tadı damağınızda iz bırakacak olan patates graten tarifi.

Patates graten tarifi

Malzemeler

 

 

 - 3-4 adet patates,

- 1 adet küçük kuru soğan

- 3 su bardağı süt,

- 2 yemek kaşığı un,

- Yarım çay bardağı sıvı yağ,

- 1 yemek kaşığı tereyağı,

- 1 çay kaşığı karabiber,

- Pul biber, tuz


Patates graten nasıl yapılır?

 

 
 

1. Adım: Patateslerin kabuklarını soyalım ince halka şeklinde doğrayalım.

2.adım: Kare borcam da sıvı yağ, tuz, karabiber ve pul biberle birlikte iyice harmanlayalım.

4. adım: 200 derece fırın da patatesler yumuşayıp hafif pembeleşene kadar pişirelim.

5. adım: Patatesler pişerken beşamel sos için bir tencere de 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı eritip ince ince doğradığımız kuru soğanı pembeleşene kadar kavuralım.

6. adım: 2 yemek kaşığı unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurup 3 su bardağı sütü azar azar hızlı hızlı karıştırarak ekleyelim topaklanmaması için biraz tuz ve karabiber ekleyip fokurdayana kadar karıştırmayı bırakmayalım.

 7. adım: Fokurdamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha karıştırıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım patateslerin üzerine gezdirelim, bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.

8. adım: Üzeri kızarana kadar 10 dakika daha fırında pişirip biraz dinlendikten sonra servis edelim.