Geri Dön

Patatesli gözleme tarifi

Çay saatlerinizde misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir lezzet…

Patatesli gözleme tarifi
  • Ocakta
  • 3 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 tane yufka
3-4 patates rendesi
2 tane küçük doğranmış domates
1 tane küçük doğranmış kuru soğan
2 tane yeşil biber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Kırmızı pul biber

Patatesli Gözleme Nasıl Yapılır?

Rendelenmiş patatesin içine soğanı, biberi, tuzu, sıvıyağı, kırmızı pul biberi iyice karıştırın.

Yufkaları ortadan iki uçlarını birleştirerek katlayın ve içlerine patatesli harçtan koyup tekrar uçlarını ortaya doğru kapatarak katlayın.

Isıtılmış teflon tavada pişirin. Sıcakken tereyağı ile yağlayıp servis edin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber