Ekonomi Pekin’de Türkiye turu

Pekin’de Türkiye turu

20.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye, ülke tanıtımları, uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi ve insanlığın ortak problemlerinin çözümü noktasında eşsiz bir platform özelliği taşıyan Expo etkinliklerine bir kez daha damga vurmaya hazırlanıyor.

Pekin’de Türkiye turu

Expo 2019, bu yıl “Yeşil Yaşa Daha İyi Yaşa” temasıyla 29 Nisan-7 Ekim arasında 110 ülke ve uluslararası kuruluşun katılımıyla Pekin’de gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Pekin’in 90 kilometre kuzeyindeki Yanqing bölgesinde 960 hektar alan üzerine kurulan Expo 2019’daki Türkiye Pavyonu, Anadolu’nun 12 bin yıllık köklü medeniyetler mirasını harmanlayan konsept ve mimari başta olmak üzere tüm unsurlarıyla Türkiye’nin, “üretim, iş birliği ve paylaşma” kavramlarına verdiği öneme dikkat çekecek.

Türk kültürel öğelerini milyonlarca ziyaretçiye yakından gösterecek olan Türkiye Pavyonu, Pekin’de yapılan basın toplantısında tanıtıldı. Tanıtım toplantısı kapsamında dünyaca ünlü Türk perküsyon sanatçısı Burhan Öçal ve ekibi de mini bir konser verdi.

Pekin’de Türkiye turu

7 bölge, 7 renk, 7 eser

Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, toplantıda yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Pekin’de küçük bir Türkiye turu yaptırmayı hedefliyoruz. Girişimizde ziyaretçilerimizi termal suların oluşturduğu, doğa şaheseri olan Pamukkale travertenleri ile karşılıyoruz. Türk bahçe kültürünü, Osmanlı esintisi ile görkemli bir şekilde has bahçemizde sizlerle buluşturmayı hedefliyoruz. Ülkemize has kıraathanelerimizde, geleneksel Türk lezzetleri ile sizleri ağırlayacağız. Anadolu’nun 7 renk çeşitliliğinin yansıması geleneksel evlerimizi, Türkiye’nin zengin doğası ile bütünleşerek sunduğumuz, 7 bölgemizden 7 mimari eserle ülkemizin eşsiz şehirlerinde yolculuğa çıkaracağız. Türk mücevherinden tekstiline, zeytinyağından gül suyuna, fındığımızdan baharatlarımıza, özetle gururla Türk malı olan tüm ürünlerimize ilişkin bir tanıtım kampanyasını da yürütüyor olacağız.”

Haberin Devamı

Direkt uçuş çalışması

Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, Pekin EXPO 2019’un bu sene Çin’de düzenlenen en önemli etkinliklerden biri olduğunu belirtti. Önen, “EXPO sayesinde, ülkemizin ekonomik potansiyelini ve kültürel zenginliğini Çin’e en etkili şekilde tanıtacağız” dedi. Önen, iki ülke arasındaki direkt uçuşların artması için THY’nin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

6 ay sürecek

Ticaret Bakanlığı Expo Komiseri Tarık Sönmez açılışa sayılı günler kaldığını anımsatarak, 6 ay süresince Türkiye’nin en iyi şekilde tanıtılacağını söyledi. Pekin’i ziyaret edecek ihracatçılarla birlikte Çinli muhatapları bir araya getirecek bir iş forumu da düzenleme amacında olduklarını bildiren Sönmez, “Böylece iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Alanımızı, çok yönlü etkinlikler ve eğlenceli aktiviteler ile canlı, sıcak bir sergi alanı olarak tasarladık. Ülkemizin kültürü, yerel tatları, tarihi, coğrafi özellikleri ve ekonomik ve ticari potansiyelini tanıtmak için, Çinli ziyaretçilerimiz başta olmak üzere tüm uluslararası katılımcılara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Pekin’de Türkiye turu

4 ayda tamamlandı

Expo Pekin’de kendisine tahsis edilen alanı geçen ekimde teslim alan Türkiye, ülke pavyonu inşasını, Milano ve Astana Expo Türk Pavyonu projelerini de üstlenen Design Dream Factory (dDf) işbirliğiyle 4 ay gibi kısa bir sürede tamamladı.
2 bin 400 metrekare alan üzerinde, açık, yarı açık ve kapalı olmak üzere üç ana bölümde ve birbirinden farklı dokuz birimden oluşan, doğal ve kültürel zenginliklerimizden ilham alınarak oluşturulan Türkiye Pavyonu, karşılama, ağırlama ve deneyimleme olarak hayata geçirilen üç ana bölümden oluşuyor. Türkiye Pavyonu’nun ana girişinde ziyaretçileri, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale travertenlerinin modern bir yorumu ile tasarlanan, su basamakları ve yeşillikler içerisindeki, “Geleceği Yeşil ile Kucakla” mesajı karşılayacak.