Penis Kalınlaştırma Yöntemleri

Penis kalınlaştırma estetiğinde iki ayrı yöntem uygulanır. Bu yöntemler yağ ve hyaluronik asit enjeksiyonudur. Penis büyütme ameliyatı sadece bir kez gerçekleştirilip, penis boyu bir defaya mahsus büyütülebilirken, penis kalınlaştırma estetik yöntemleri birçok kez uygulanarak istenilen hacim elde edilebilmektedir.

Penis kalınlaştırma yöntemleri, penis boyu uzatma ameliyatı gibi kalıcı sonuçlar vermemektedir. Operasyonun ardından genital organın çevresi 6 ay ila 1 yılda tercih edilen yönteme göre hacim kaybına uğrar. Tekrar yaptırılabilir.

Haberin Devamı

Yağ enjeksiyonu ya da hyaluronik asit enjeksiyonundan hangisinin tercih edileceğine muayene sonrasında hasta ile birlikte karar verilmektedir. Her iki yöntemde de operasyon lokal anestezi altında yapılmaktadır.

Alt Yaş Sınırı 18

Her iki yönteme uygun hastalarda aranan ortak özellik 18 yaşının üzerinde olmasıdır. Çünkü penis gelişimi 18 yaşında tamamlanır. 50 yaş ve üzeri hastalarda da uygulanabilmektedir. Penis kalınlaştırma, penisin gövde kısmına yapılır. Baş kısmına müdahale edilmez.

Yağ Enjeksiyonu ile Penis Kalınlaştırma

Penis kalınlaştırmada kullanılan yağ enjeksiyonu için vücudun karın, bel çevresi ve kalça bölgelerinden liposuction yöntemiyle iri yağ hücreleri alınır.

Yağ hücreleri özel işlemden geçirilerek kanül ya da ince iğneyle penis çevresine dengeli bir hacim oluşturulacak şekilde aktarılır. Morarma ve şişlikler düşük seviyede görülür. Sonuçların kalıcılığı ortalama 6 aydır.

Nakledilen yağın yüzde 30-40’ı kalıcı hale gelir. Kalan yağ miktarı eriyerek yok olur. Yağ enjeksiyonu 6 ay sonra tekrarlanabilir.

Hyaluronik Asit Dolgusu Yöntemi

Genital organ gövdesinin kalınlaştırılmasında uygulanan diğer enjeksiyon yönteminde ise hyaluronik asit kullanılır. İnce iğne ucuyla penis çevresine enjekte edilir. Bu dolgu maddesinin içeriği vücutta doğal olarak bulunmaktadır.

Bu nedenle vücutla reaksiyona girmez, uyumludur. Operasyon sonucunun kalıcılığı 6 ay ila 12 aydır. İyileşme süreci hasta açısından konforlu ve kısadır.

4 cm'lik Hacim Artışı

Haberin Devamı

Her iki penis kalınlaştırma yönteminin uygulanmasının ardından ortalama 4 cm.lik bir kalınlaşma sağlanır. Ancak bu hastadan hastaya değişebilir.

Penisin Temel Fonksiyonları Etkilenmez

Kalınlaştırma işlemleri, penisin temel fonksiyonları üzerinde etkili değildir. İdrar yapmayı, ereksiyon kalitesini etkilemez. Cerrahın tecrübesine bağlı olarak his kaybı, sinir ya da damar hasarı riski minimize edilir, genellikle bu riskler ortadan kaldırılır. Yağ enjeksiyonu işleminde iyileşme sürecinde olası topaklanma durumu küçük bir müdahaleyle giderilir.

Sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle,

Sağlık ve sevgiyle kalın…

www.tayfunturkaslan.com

Instagram://drtayfunturkaslan

Facebook://DrTturkaslan