SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Penye ipten sepet yapımı

Penye ipten sepet yapımı eski tişörtlerinizi değerlendirmenizi sağlayacak çok güzel bir fırsat.Yapımı zevkli ve kolay sayılabilecek, penye ipten sepet yapımı ile şık dekoratif modeller oluşturabilirsiniz. Eliniz alıştıktan sonra penye ipten daha bir çok şey yapabileceğinizi görüp bu örgünün bağımlısı bile olabilirsiniz! İşte sizler için araştırmış olduğumuz penye ipten sepet yapımı:

|

Penye ipten sepet yapımı eskimiş tişörtlerinizi değerlendirebileceğiniz en güzel fırsatlardan birisidir. bu sayede hem eskimiş tişörtlerinizi değerlendirmiş olacaksınız hem de şirin mi şirin bir sepete sahip olacaksınız. Yapımı oldukça kolay penye ipten sepet yaparken çok eğleneceskiniz.

Örgüye alışık değilseniz, küçük bir penye sepet yapımıyla başlayabilirsiniz. Yapması oldukça zevkli penye ipten sepet yapımı sonrası, eliniz alıştıkça daha farklı modelleri yapmak isteyeceksiniz. Bunlar arasında penye ipten bebek sepeti yapımı, şık mı şık çanta yapımları var. Şimdilik ister banyonuzda bulunan malzemeleri koymak için ister odanızda bulunan öteberileri saklamak için kullanabileceğiniz dekoratif penye ipten sepet yapımıyla sizlerleyiz.

İşte penye ipten sepet yapımı:

Penye ipten sepet yapımı için malzemeler:

• Penye ip ya da spagetti ipi
• 9 numara tığ

Penye ipten sepet yapımı:



Birinci adım: Penye ipten sepet yapımınıza sihirli halka ile başlayın.

Ne çok sıkı ne çok geniş yapmalısınız sık iğneleri. 6 tane sık iğne yaptıktan sonra ipin ucundan sıkıca ipi çekin. 2. Sık iğneye geçtiğinizde , her sık iğneye ikişer kez batarak 12 sık iğne örün.



3. sırada 1 çift, 1 tek: toplamda 18 sık iğne yapın.
4. sırada 1 çift, 2 tek: toplamda 24 sık iğne yapın.
5. sırada 1 çift, 3 tek: toplamda 30 sık iğne yapın.
6. sırada 1 çift, 4 tek: toplamda 36 sık iğne yapın.
7. sırada 1 çift, 5 tek: toplamda 42 sık iğne yapın.

8. sırada 1 çift, 6 tek: toplamda 48 sık iğne yaparak örmeye devam edin.


Bu gördüğünüz örnekte toplamda 7 sıra 42 sık iğne var.

Dilerseniz siz tabanı daha büyük yapabilirsiniz. Bunu yaparken tabanın 2. Sırasını hiç arttırmadan tek tek batarak örün.



Sıranızı tamamladıktan sonra 16 tane zincir örün, 5 ilmek atlayarak 6. ilmeğe batın.



Sepetinizin iki renk olmasını dilerseniz diğer bir ipi katarak devam edin.

Penye ipten sepetinizi bitirmek için:

Saplar arasındaki son sırayı dolamadan, yalancı sık iğne örün.
Kalan ipi, Zincir çekip içeri doğru kıvırıp içerden saklayabilirsiniz.

Kaynak: Crafts tutsplus

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.