SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Pepino nedir? Pepino'nun faydaları nelerdir?

Pepino son yıllarda Türkiye'de yetiştirilen bir meyve türü olarak bilinmeltedir. Anavatanı Güney Amerika ülkelerinden Peru olduğu bilinen Pepino Kavun, Muz ve Ananas'a benzerliği ile bilinmektedir. Peki Pepino meyvesinin faydaları nelerdir? Türkiye'de hangi bölgede yetiştirilir?

|

Son yıllarda Türkiye'de üretilmeye başlayan Pepino meyvesi Şeker hastalığı, Kemik erimesi ve Dalak Yetmezliği gibi birçok hastalığa olan faydası ile bilinmektedir. Anavatanı Güney Amerika olan Pepino meyvesi ülkemizde Malatya ve Erzincan'da üretilmektedir.

PEPİNO NEDİR?

Pepino (Solanum muricatum), patlıcangiller familyasından kültürü yapılan bir meyve türü.

Ana vatanı Güney Amerika ülkelerinden Peru olduğu bilinen Pepino; kavun aromalı, meyve eti sulu ve ince kabuklu olup meyveleri partenokarpik oluştuğundan meyve içerisinde tohum bulunmamakta ve meyvesi tümüyle yenilebilmektedir. Doğal ortamda çok yıllık üretim şansına sahip olduğu halde, ekonomik anlamda tek yıllık üretim tercih edilmektedir.

Pepino, Türkiye'de Akdeniz sahilerinde ve Erzincan'ın Üzümlü ve Malatya'nın Bayırköy'ünde yetiştirilmektedir.

PEPİNO MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Son yıllarda Türkiye’de yetiştirilen pepino, kavun, muz ve ananasa benzeyen tadıyla büyük ilgi görüyor. Pepino’nun kanser hücrelerinin yok olmasında büyük etki sağladığı ve kolesterolü düşürdüğü belirtiliyor. Hücre yenileyici ve kemik gelişimine fayda sağlayan özelliğiyle çocukların gelişiminde büyük rol oynayan pepino, C vitamini deposu olma özelliğiyle idrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücut direncini artırıyor. İçerdiği kalsiyum oranıyla ağrıların giderilmesinde de önemli bir etkiye sahip.

Anemi hastalarının tüketmesinin önerildiği pepino, böbrek kumunda bir hayli etkili. Cinsel duyguları veya isteği uyaran etkisi de bulunan pepinonun, uyku düzenini dengeleyerek, menopoz döneminde yaşanan psikolojik sorunları gidermede olumlu bir etkisi bulunuyor. İçerisinde K vitamini sayesinde kanın pıhtılaşmasını kolaylaştıran bu tropikal meyvenin faydalı olduğu rahatsızlıklar ise şöyle sıralanıyor:.

. Şeker hastalıkları,
. Kemik erimesi,
. Dalak yetmezliği,
. Bağırsak kanseri,
. Gen hastalıkları,
. Mide rahatsızlığı,
. Kansızlık hastalığı,
. Hemofili hastalığı,
. Kilo problemleri.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.