Ekonomi Perakende çocuk sesiyle şenlenecek

Perakende çocuk sesiyle şenlenecek

23.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

23 Nisan’la beraber AVM’ler başta olmak üzere perakende sektöründe çocukların ayak sesleri duyuluyor. AVM ve markalar onlara yönelik şovlar, oyunlar, indirimler sunuyor

Perakende çocuk sesiyle şenlenecek

Perakende sektörü ve alışveriş merkezlerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hareketi yaşanıyor. Neredeyse bütün AVM’ler çocuklar için etkinlik ve şenlik düzenlerken, markalar da çocuk ürünlerinde yüzde 25-30 arasında indirim sağlıyor. Sektör, tiyatro oyunları, şovlar ve hediyelerle minik misafirlerini çekmeyi hedefliyor. Perakende çocuk sesleriyle şenleniyor.

Haberin Devamı

İndirimler var

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı perakendecilerin de önemsediğini belirterek, “Herkes bu güne özel çocuklara kampanya ve şenlikler düzenliyor. Hepimiz çocuklara mutlu bir gün yaşatmak için çalışıyoruz. Çocuk ürünlerinde indirimler yapıyoruz” dedi.

Törenler için çocuk ürünlerinin alımının 15 gün öncesinden başladığını dile getiren Öncel, “Bu özel gün 15 gün öncesinden perakendeye hareket geçtiriyor. Özellikle yaz ayı olması nedeniyle ayakkabı satışlarında artış oluyor. Herkes çocuğuna hediye almak istiyor. Her ürün grubuna etkisi var. 23 Nisan şenlikleri ve indirimlerini bir haftaya yayan AVM ve markalar da bulunuyor. Yüzde 25-30 arasında indirimler oluyor. AVM’le bu hafta içinde çocuk sesleriyle şenleniyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Perakende çocuk sesiyle şenlenecek
Cazip avantajlar

Zorlu Center Genel Müdürü Didem Aydın, bu dönemde çocuk ziyaretçi sayılarının normalin üzerinde yüzde 20-30 oranında arttığını aktararak, “Biz de dışarıdaki parkımızı onlar için açtık. Hava güzel olacak. Çocuklar bu parkta etkinliklere katılacak. Hava kötü olduğunda ise iç kısma kayıyorlar. Markalar da bu güne özel indirimler düzenliyor” dedi.

İstinyepark Genel Müdürü Uğur Berk de, şunları söyledi: “Bu hafta ziyaretçilerimizin yüzde 15’i çocuklardan oluşacak. 23 Nisan’da bu sayı yüzde 20’lere çıkıyor. Markalar bu dönemi çocuklara ayırıyor. Yeme içmede özel ikramlardan giyimde kampanyalara kadar pek çok cazip avantaj sağlanıyor.”

Trump Towers İstanbul Genel Müdürü Bülent Kural, 23 Nisan gösterilerini 4 güne yaydıklarını dile getirerek, 4.500 çocuğa ulaşacaklarını söyledi.

Perakende çocuk sesiyle şenlenecek
Hangi marka, ne yapıyor?

- Çocukların tasarladığı Metrogarden’ın yeni karakteri, 23 Nisan’da birbirinden eğlenceli oyunlarla tanıtılacak. Eğlence, 28 Nisan’a kadar da devam edecek.

- Çocukların çok sevdiği Maşa ile Koca Ayı yeni müzikal şovları ile İstanbul’da Trump AVM’nin çocuk katı sahnesinde olacak.

- Yalıkavak Marina, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, Y-Kidz markası çatısı altında Unicef Türkiye Milli Komitesi iş birliği ile bir etkinlikle kutladı.

Haberin Devamı

- Eti Çocuk Tiyatrosu, Aydınlı çocuklar için ‘Kırmızı Başlıklı Kız’ oyununu sahneliyor.

- İsfanbul Tema Park ve egzotik canlılarla dolu Jungle İstanbul, tüm çocukları 23 Nisan coşkusunu yaşamaya davet ediyor.

- Metro City’de çocuk bayramına özel tiyatro, sihirbaz şov düzenlenecek.

- Milliyet ve Party Kids işbirliğiyle Kemer Country Bol Pazar’da ‘Çocuk Şenliği’ düzenlendi.

- Viaport Asia, 23 Nisan’a özel çocuk festivali hazırladı.

- Panço, bu güne özel koleksiyonlarını sunuyor.

- Boyner, 23 Nisan’a özel sunduğu ayrıcalıklar ve sürprizlerle minikleri ve ebeveynlerini bekliyor.

- Sea Life ve Legoland Discovery Centre, ‘Çocuk Şenliği’ gerçekleştirecek.

- Axis İstanbul AVM de Hediye Dükkanı ile 23 Nisan’a özel tüm çocukları unutamayacakları bir eğlenceye davet ediyor.

- Bilkent Center, çocuk bayramında çizgi film karakteri Niloya ve arkadaşı Tospik ile dans edip şarkılar söyletecek.

- KidzMondo, 20-28 Nisan tarihleri arasında KidzFest düzenliyor.

Haberin Devamı

- Yandex Navigasyon, ‘eğlence parkları’ rotalarına yer verecek.

- Disney Türkiye, eğlenceli atölyeler ve rengarenk aktivitelerin yanı sıra Disney Channel’da Disney-Pixar’dan Oyuncak Hikayesi maratonu ile kutluyor.

- İstMarina’da çocuklar bando takımı eşliğinde yürüyecekler.

Perakende çocuk sesiyle şenlenecek