Günün sahur menüsü: 17.gün
Sahurun 17. gününde pastane açması, artık marketlerden satın almak istemeyeceğiniz ev yapımı,krem peynir ve sizi susatmayacak şeftalili üzüm kompostosu tarifini paylaştık. İşte 17. gün sahur menüsü...
Diyet tatlı tarifi!
Madem diyetten, yazdan, hafiflikten ve sağlıktan bahsediyoruz, ağzımızın tadı da yerinde olsun diye neler yapabiliriz onlara bakalım bu hafta
Light kek olur mu?
Diyet yapmanın en zor kısmı tatsız, tuzsuz yemeklere katlanmaktır. Bugün vereceğim peynirli, incirli kek tarifleri sayesinde ne diyetiniz bozulacak ne ağzınızın tadı...
LIGHT KEK OLUR MU?
Diyet yapmanın en zor kısmı tatsız, tuzsuz yemeklere katlanmaktır. Bugün vereceğim peynirli, incirli kek tarifleri sayesinde ne diyetiniz bozulacak ne ağzınızın tadı...
Maya derdi yok! Çay demlenene kadar yumuşacık poğaça tarifi
Maya kullanımı ve uzun süren hamur işlemleri bazen zaman alabilir. Neyse ki, işte size maya derdi olmayan ve çayınız demlenene kadar hazır hale gelebilecek, yumuşacık bir poğaça tarifi! Bu tarifle, sıcacık poğaçaların lezzetiyle buluşmak için daha fazla beklemenize gerek yok.
Çıtırtısını komşunuz duyacak! Börek yaparken yufkanın arasına ve üstüne mutlaka sürün
Çayın yanına, misafirlerinize ikram edebileceğiniz çıtır çıtır börek tarifi ile karşınızdayız. O kadar çıtır ki sesini neredeyse komşunuz duyacak. Yufka açma derdi olmadan hazır yufka ile yapılan bu börek hem pratik hem de lezzetli. Ancak böreğin çıtır çıtır olmasının püf noktası var. Yufkanın arasına ve üstüne süreceğiniz o sos…
Çıtır çıtır ve bayatlamayan simit tarifi! Sanki pastaneden almış gibi oluyor
Türk mutfağının sevilen lezzetleri arasında hiç şüphesiz simit yer alıyor. Hem sabah kahvaltıları hem de atıştırmalık olarak çayın yanında çokça tüketiliyor. Çıtır çıtır simidi evde kendiniz yapmak isterseniz tam size göre tarifimiz var. Sanki pastaneden alınmış gibi oluyor.
Makarnaya lezzet katan sos! Kremalı makarna tarifi
Dünya mutfağının en sevilen lezzetleri arasında hiç şüphesiz makarna başı çekiyor. Sürekli makarnayı sade yiyenlerdenseniz ve sıkıldıysanız sizin için bir önerimiz var. Kremalı makarna tarifi…
Mezelerin gözdesi haydari tarifi! Sırrı yoğurdunda saklı
Mezeler sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır, ve bu lezzet şöleninin kilit taşlarından biri de hiç şüphesiz haydaridir. Yoğurtlu ve nefis lezzetiyle sofraları süsleyen haydari, hem pratik hazırlanışı hem de sağlıklı içeriği ile öne çıkıyor. Bu yazıda, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes haydari tarifini adım adım bulabilir ve sofralarınıza lezzet katacak sırları keşfedebilirsiniz.
Kahvaltıya şipşak bazlama tarifi! Balon gibi kabarıyor
Kahvaltının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bazlama, pratik tarifi ve balon gibi kabaran dokusuyla sofralara keyif katıyor. Bu hızlı ve kolay tarifle, evinizde kahvaltı sofralarınızı renklendirecek, mis gibi kokan sıcacık bazlamalar hazırlayabilirsiniz.
Mayanız yoksa bu poğaça tarifini deneyin! Yumuşacık oluyor
Çat kapı gelen misafirleriniz geldi ve mayanız yok! Endişelenmeyin! Maya olmadan misafirlerinize veya çayın yanına maya olmadan yapabileceğiniz tarifler mevcut. İşte misafirlerinize yapabileceğiniz yumuşacık mayasız poğaça tarifi…
Kıyır kıyır dereotlu poğaça tarifi! Usta pastaneci sırrını açıkladı
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan poğaça, özellikle kahvaltılarda, çay saatlerinde ve özel davetlerde sıkça tercih edilir. Ancak, gerçek bir pastane deneyimi yaşamak için, poğaça yapımının inceliklerine vakıf olmak gerekir. İşte, usta bir pastaneciden kıyır kıyır dereotlu poğaça tarifi ile lezzetinin sırrı…
Fırın derdi yok! Çökmeyen çatlamayan cheesecake tarifi
Cheesecake, dünya genelinde yaygın olarak sevilen, lezzetli bir tatlıdır. Kökenleri Antik Yunan'a dayanan bu enfes lezzet, zaman içinde pek çok farklı kültürde evrilerek kendine özgü tarifleri ve çeşitleriyle popülerliğini artırmıştır. Yapımı basit olsa da bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir. İşte çatlama çökme yapmayan cheesecake tarifi…
Pastane usulü mayalı poğaça tarifi! Puf puf kabarıyor
Poğaça ister misafirlere ister akşam çayına ister kahvaltıya. Tadı ve doyurucu özelliği ile yumuş yumuş poğaça için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var. Pastane usulü mayalı poğaça tarifi ile puf puf kabaran ve bayatlamayan poğaçalar elde edebilirsiniz.
Uzadıkça uzayan kuymak tarifi! Karadenizli usta aşçı püf noktasını verdi
Karadeniz yöresinin en lezzetli tariflerinden biri olan kuymak yapımı oldukça zordur. Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi olan bu tarifte peyniri uzadıkça uzamamız gerek. Kuymak yaparken dikkat etmemiz gereken bazı püf noktalar var. Karadenizli aşçı kuymak yapımının püf noktasını verdi.
İtalyan usulü lazanya tarifi! Asla kuru kalmıyor
İtalyan usulü lazanya, dünya genelinde popüler bir İtalyan yemeği olarak bilinir. Ancak, evde yaparken bazı püf noktalarına dikkat etmek, lezzetli bir sonuç elde etmenin anahtarıdır. İşte evde İtalyan usulü lazanya yapmanın püf noktaları ve lezzet sırları…
Puf puf kabaran açma tarifi! Pamuk gibi olması için bu yöntemi deneyin
Açma, hamur işleri arasında en sevilenlerden biri. Pastanelerde lezzetli açma bulabilirsiniz, ancak aslında bu harika atıştırmalığı evinizin mutfağında kolayca yapabilirsiniz. Puf puf kabaran açma tarifi için bu yöntemi deneyin.
Usta aşçıların sır gibi sakladığı mücver tarifi! Bu teknikle asla yağ çekmiyor
Mücver, Türk mutfağının sevilen ve pratik yemeklerinden biri olan mücveri hızlıca hazırlamanızı sağlar. yanı sıra, yeşillikler, patates, havuç veya hatta kereviz gibi sebzeleri ekleyerek mücverinizi daha da zenginleştirebilirsiniz. İşte kabağın en lezzetli hali olan mücver tarifi…
Yeni başkente yeni taam
Yeni başkentte akşamları kadınlı erkekli gidilebilecek lokantalar yoktu. Atatürk bu konuda da öncü oldu. İstanbul’dan çağrılarak 1934’te açılan Karpiç Lokantası Ankara’nın yeni damak zevkini belirledi.
Bayatlamayan poğaça tarifi! İçine ekleyince yumuşacık oluyor
Poğaçalar Türk mutfağının olmazsı olmaz hamur işleri arasında yer alır. Özel günlerde, sabah kahvaltılarına, akşam çaylarına sıklıkla yapılır. Herkesin damak zevkine hitap edebilecek birçok çeşidi bulunan bir atıştırmalık veya hafif yemek alternatifidir. Peki bayatlamayan poğaça nasıl yapılır? İşte detaylar…
Kahvaltı sofralarının gözdesi krep tarifi! Bu yöntemle asla yağ çekmiyor
Krep, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İnce ve yumuşak dokusu, çeşitli doldurmalarla mükemmel bir uyum içinde olan krepler, lezzetli bir seçenek sunar. Ayrıca, herkesin severek yediği pratik bir kahvaltı seçeneğidir. Ancak, bazen krep yaparken kreplerin fazla yağ çekmesi sorunuyla karşılaşabiliriz. Bu yöntemle pişirince krep asla yağ çekmiyor….
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Makarna Çeşitleri ve İsimleri Nelerdir? Soslu Makarna Nasıl Yapılır? Soslu Makarna Tarifi
Makarna İtalyan mutfağının temel besinidir ve Türkiye’de oldukça fazla tüketilen besinler arasında yer alır. Protein ve B vitamini oranı oldukça yüksektir. Büyük küçük herkesin soslu veya sossuz severek tükettiği makarnanın pek çok çeşitleri bulunmaktadır. Bu markana çeşitlerinden bazılarının isimleri Burgu, Kelebek, Penne, Mantı veya Midyedir. Zeytinli, peynirli, salçalı, kıymalı ve daha bir sürü sos çeşidi ile tüketilen makarnanın yapılışı da oldukça basittir. Soslu makarna nasıl yapılır? diyorsanız Makarna Çeşitleri ve İsimleri içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.