Geri Dön

Pizza Sosu Tarifi

Pizza sosu nasıl yapılır sorusu, pizza sevenler tarafından merak ediliyor. Evde o meşhur İtalyan pizzasını hazırlamak isteyenler birazdan vereceğimiz pizza sosu tarifine göz atabilirler. Hamurunun önemli olduğu kadar sosunun da bir o kadar önemli olduğu pizza sosu nasıl yapılır sorusunun cevabını sizler için açıklıyoruz.

Pizza Sosu Tarifi
  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 tatlı kaşığı salça
1 orta boy domates püresi
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik veya fesleğen
1 tutam kuru dereotu, maydanoz
1 çay kaşığı karabiber

Pizza Sosu Nasıl Yapılır?

Pizza sosu nasıl yapılır sorusunun cevabı oldukça basittir. Evde ağzınıza layık pizza hazırlamak istiyorsanız hamuru kadar pizza sosunun da önemli olduğunu unutmamanız gerekir. Pizza sosunu hazırlarken bir takım püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Pizza sosu nasıl yapılır sorusunun cevaplarını bilmiyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz bilgilere göz atabilirsiniz.

1. adım: Salça ve domates püresini bir kaba alın. Sarımsakları ezip ilave edin.

2. adım: Kalan malzemeleri de ekleyip karıştırın. Eğer ketçabın tatlımsı tadını seviyorsanız 1 çay kaşığı şeker ilave edin.

3. adım: Dolapta 2 gün bekleyebilir.

Not: Bu sosu makarna sosu olarak da kullanabilirsiniz.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber