SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Popo dikleştirme ameliyatı nasıl yapılır?

Yaşlanma, kalıtımsal faktörler veya dramatik kilo kaybı sonrası kalçada (popo-gluteal bölge) aşırı deri ve yağ birikimi meydana gelir. Kalça estetiği ile kalçaların daha sıkı, diri ve dik görünmesi sağlanır. Popo dikleştirme ameliyatı nasıl yapılır, ameliyat ne kadar sürer gibi soruların cevabını Estetik Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Hakkı İzmirli açıkladı.

|

PembeNar Özel

Yaşlanma, kalıtımsal faktörler veya dramatik kilo kaybı sonrası kalçada (popo-gluteal bölge) aşırı deri ve yağ birikimi meydana gelir. Kalça estetiği ile kalçaların daha sıkı, diri ve dik görünmesi sağlanır. Sadece cerrahi olarak ve liposuction ile cilt ve yağ çıkarma işleminden oluşan bu yöntem, yağ transferi veya protez kullanarak popoya hacim sağlayan “Brezilya tipi popo kaldırma ameliyatı” ile karıştırılmamalıdır.

Popo dikleştirme ameliyatına uygun adaylar kimlerdir?

-Kalçanızda gevşeklik, ciltte sarkma ve fazladan yağ dokunuz varsa
-İdeal kilonuza yakın olup ancak son zamanlarda dramatik kilo kaybı yaşadıysanız
-Fazla deri ve yağ dokusu size rahatsızlık veriyorsa veya hareket etmenize engel oluyorsa, popo dikleştirme ameliyatı için uygun aday olabilirsiniz.

Popo dikleştirme ameliyatı ameliyat ne kadar sürer?

Popo dikleştirme ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Genellikle 3-6 saat sürer. Ameliyat sonrası içerde birikebilecek sıvıları dışarı atmak için güvenlik tedbiri olarak dren dediğimiz plastik küçük tüpler yerleştirilir. Drenler 1-2 gün sonra çekilir. Hasta bir gece hastanede misafir edilir. 2-3 hafta içerisinde hasta normal hayatına döner. Tam iyileşme ve şeklin oturması birkaç ay daha sürebilir.

Popo dikleştirme ameliyatı kalıcı iz bırakır mı?

Genel anlamda her cerrahi girişimde olduğu gibi, uygulanan yönteme göre popo üst oluğunda veya poponun alt taraf oluğuna gizlenen belli belirsiz bir iz olur. Uygun iz bakımı ile bu izler hastayı rahatsız edecek düzeyde olmaz.

Popo dikleştirme ameliyatı sonuçları kalıcı mıdır?

Popo dikleştirme ameliyatının sonuçları yüz güldürücü olup kalıcılığını uzun süre korur. Birçok ameliyatta olduğu gibi, yaşanan kilo dalgalanmaları, hamilelik ve yaşlanma gibi etkenler vücudunuza dolayısıyla popo kaldırma ameliyatınızın sonuçlarına da etki edecektir. Eğer sağlıklı bir yaşam sürdürür ve sık sık kilo alıp vermelerden kaçınırsanız uzun bir süre ameliyatınızın sağlayacağı güzel şekilli bir poponun tadını çıkarabilirsiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.