Popo Estetiği ile Dolgun ve Kalkık Hatlara Sahip Olabilirsiniz

Kavurucu sıcakların gelmesi ve deniz sezonunun açılmasıyla birlikte vücut özellikle de popo bölgesindeki istenmeyen görüntüler de ortaya çıkmaya başladı. Portakal görünümü, çatlaklar ve sarkıklık, kişinin özgüvenini olumsuz yönde etkileyebiliyor.

Kadın vücudunu erkek vücudundan ayıran üç uzuv vardır. Bunlar; meme, bel oyuntusu ve popodur. Üstelik bu uzuvlar çekiciliğin de simgesidir.

Estetik algı ve kaygılar kişiden kişiye, kültürden kültüre değişse de belirli ölçütler evrenseldir. Bu ölçütlerin başında ise kalkık, yuvarlık hatları olan popo geliyor. Güzelliğe değer veren tüm kadınların hayalidir aslında böyle popoya sahip olmak. Böyle bir popoya sahip olmanın yolunun spordan geçtiğini söyleseler de; spor bazı durumlarda yeterli olmayabiliyor. Üstelik uzun bir süreç gerektiriyor.

Haberin Devamı

Vücut ile orantılı, basenlerin çok geniş olmadığı, bel ve kalça ayrımı belirgin, dik, şekilli, dolgun, yuvarlak hatlara sahip popo estetik olarak kabul edilmektedir. Estetik olmayan ve şekilsiz olduğunu düşündüğünüz bir kalça görüntüsüne sahipseniz ve bu durum sizi rahatsız ediyorsa; popo estetiği ile yepyeni bir görüntüye sahip olabilirsiniz. Üstelik bu görüntünüz ile giydiğiniz kıyafeti de daha iyi taşıyabilirsiniz.

Hangi Teknik Bana Göre?

Vücudunda fazla yağlanması olmayan kişilerden yeteri kadar yağ elde edilemeyeceği ve bu nedenle şekillendirmede istenilen sonuç sağlanamayacağı için popo protezi önerilmektedir.

Vücut yağlanması yeterli düzeyde olan hasalar için bel, karın, uyluk gibi bölgelerden yağ alınarak, poponun üst kısımlarına enjekte edilir. Bu şekilde liposuction işlemiyle bel oyuntusu da kazandırılırken, popo bölgesinde istenilen şekil de sağlanmış olur.

Aşırı kilo alıp verme durumu olan hastalarda kalça bölgesinde belirgin sarkma oluştuğu için klasik germe operasyonu gerekmektedir. Böylece daha kalkık ve gergin görünümlü popo elde edilebilir. Bu ameliyat izli bir ameliyat olup bel hattı boyunca bir kesi gerektirmektedir.

Yine de sizin için en uygun tekniği doktorunuzla konuşup karar vermenizde yarar olacaktır.

Haberin Devamı

Ameliyat esnasında yağlar ya da protez kalça kemiğinin üzerine konduğu için oturup kalkma gibi fiziksel aktiviteler rahatlıkla yapılabilir.

Ameliyatın ardından hastanede bir gün istirahat yeterlidir. Kombine ameliyat şeklinde uygulanmışsa liposuction yapılan bölge sayısına göre 2 gece istirahat de gerekebilmektedir.

Op. Dr. Mirza Fırat

Estetik, Rekonstrüktif,

Plastik Cerrahi Uzmanı

www.mirzafirat.com

Facebook: /opdrmirzafirat

Instagram: /drmirzafirat