Ekonomi Poşet beyanname süresi bugün doldu

Poşet beyanname süresi bugün doldu

24.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın, poşet beyannamelerini nereye ve nasıl vereceğine ilişkin yeterince bilgilendirilmediğini belirterek, “Yüzbinlerce esnafımızın poşet cezasına çarptırılmaması için beyanname verme süresinin acilen uzatılması gerek” dedi.

Poşet beyanname süresi bugün doldu

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, poşet için beyanname verme süresinin bugün sona erdiğini hatırlattı. Bu sürenin bir kez daha uzatılmasını ve basit usulde vergiye tabi esnafın uygulamadan muaf tutulmasını isteyen Palandöken, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

18 bin lira cezası var

“Esnafımız beyannamenin nereye ve nasıl verileceği konusunda yeterince bilgilendirilemedi. 2872 sayılı Çevre Kanunu’na göre, poşet beyanı verme yükümlülüğünü zamanında veya tam olarak yerine getirmeyenlere önce tebliğ gönderiliyor ardından 18 bin 37 lira ceza veriliyor. Yüzbinlerce esnafımızın poşet cezasına çarptırılmaması için beyanname verme süresinin acilen uzatılması gerek.”

Poşet beyanname süresi bugün doldu
Palandöken, bu konudaki belirsizliklerin devam ettiğini, poşet beyannamesinin vergi beyannameleriyle karıştırıldığını ifade etti.

İlk kez verilecek

Poşet beyannameleri, bir esnafın ya da işletmenin belirli dönem içerisinde kaç poşet sattığını ve dolayısıyla devlete aktarması gereken paranın ne kadar olduğunu içeriyor. 1 Ocak’ta ücretli poşet uygulaması başladığından bu yana henüz hiç beyanname verilmedi. Yani vatandaştan toplanan poşet paraları devlete henüz aktarılmadı.