Doğum sonrası depresyonla nasıl mücadele edilir?
Doğum sonrası depresyonla nasıl mücadele edilir? Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla yeni anne olan kadınların mutluluk pozlarını görüyoruz. Peki bu fotoğrafların ardında hiç mi sorun yok? Doğum sonrası depresyonu kimse geçirmiyor mu? Gelin 'postpartum depresyon'la yani doğum sonrası depresyonla nasıl mücadele edilir, Molatik olalım...
7.04.2021 Hayat
Gebelik döneminde depresyon
Gebelik döneminde depresyon Gebelik döneminde anne adayının ruh hâlinde ani iniş ve çıkışlara şahit olunur. Aynı zamanda bu değişimlerin gebelik sonrası dönemde devam etmesi de mümkündür. Ruhsal hastalık olan depresyon, annenin bu dönemde yaşadığı stresten ve psikolojik baskılardan kaynaklı olarak gün yüzüne çıkabilir.
6.07.2020 Hamilelik
Doğum sonrası depresyona karşı balık!
Doğum sonrası depresyona karşı balık! Araştırmacılar doğum sonrasında görülen depresyona karşı balığın faydalı olduğunu belirtti.
6.07.2020 Hamilelik
Doğum sonrası depresyon rehberi
Doğum sonrası depresyon rehberi 9 ay beklediğiniz ve hayaliniz kurduğunuz an geldi, bebeğinizi kucağınıza aldınız. Çok mutlu hissedeceğinizi düşünürken depresif bir ruh halinde misiniz? Yalnız değilsiniz…
6.07.2020 Doğum Sonrası
Postpartum  depresyon
Postpartum depresyon Kadınlar doğum sonrası ilk yıl içinde, psikiyatrik hastalıklar (anksiyete bozuklukları, obsesisf kompulsif bozukluk, depresyon ve nadiren psikoz) açısından anlamlı risk altındadır.
6.07.2020 Hamilelik