Geri Dön

Ispanaklı Kek Tarifi

Krem şantiyle süslenmiş ıspanaklı kek tarifi görüntüsüyle ve tadıyla denemek isteyeceğiniz bir tarif. Özellikle kışın ıspanağı farklı şekillerde yemek isteyenler mutlaka bu lezzeti denemeli. Yapımı çok kolay olan ıspanaklı kek için daha fazla uzatmadan malzemeleri paylaşıyoruz. İşte ıspanaklı kek tarifi ve ıspanaklı kek yapımı...

Ispanaklı Kek Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 adet yumurta
1,5 bardak şeker
2 bardak un
Yarım bardak sıvıyağ
200 gram ıspanak
Vanilya
Kabartma tozu

Üzeri için:

1 paket krem şanti
1 bardak süt

Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır?

1. adım: Ispanakları tavada suyunu salıncaya dek kavurun. Blenderda püre haline getirin.

2 .adım: 1 paket krem şantiyi süt ile çırpıp buzdolabında kek olana kadar bekletin.

3. adım: Keki için önce yumurta ve şekeri köpürtün. Sonra yağ, vanilya, kabartma tozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştırın.

4. adım: Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize boşaltın ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin.

5. adım: Dolapta beklettiğiniz krem şantiyi kek soğuduktan sonra bir spatula yardımıyla kekin üzerine sürün.

Son adım: Dilerseniz kekinizi ortadan ikiye ayırıp arasına da krema ya da krem şanti sürebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber