Prostat Büyümesi

Prostat Büyümesi

Son dakika prostat büyümesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan prostat büyümesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan prostat büyümesi haber sayfamızda...

Prostat Büyümesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 162 prostat büyümesi haberi bulunmuştur.
Buckingham Sarayı duyurdu: İngiltere Kralı III. Charles kansere yakalandı
Buckingham Sarayı duyurdu: İngiltere Kralı III. Charles kansere yakalandı Buckingham Sarayı, İngiltere Kralı III. Charles’a kanser teşhisi konduğunu açıkladı.
6.02.2024 Dünya
Buckingham Sarayı duyurdu! İngiltere kralı kansere yakalandı
Buckingham Sarayı duyurdu! İngiltere kralı kansere yakalandı Buckingham Sarayı, İngiltere Kralı III. Charles’a kanser teşhisi konduğunu duyurdu. Kamuya açık etkinliklerine ara verecek olan Kral Charles, devlet başkanı olarak anayasal rolüne devam edecek.
5.02.2024 Dünya
Buckingham Sarayı açıkladı! İngiltere Kralı Charles ameliyat olacak
Buckingham Sarayı açıkladı! İngiltere Kralı Charles ameliyat olacak Buckingham Sarayı tarafından yapılan açıklamada, İngiltere Kralı III. Charles'ın önümüzdeki hafta prostat ameliyatı olacağı duyuruldu. Öte yandan İngiltere Kralı III. Charles'ın oğlu Galler Prensi William'ın eşi Prenses Kate’in ameliyat olduğu ve yaklaşık 2 hafta hastanede kalacağı açıklandı.
17.01.2024 Dünya
Tedaviye başlanmazsa kronikleşebilir! 'En az 1.5-2 litre su içilmeli'
Tedaviye başlanmazsa kronikleşebilir! 'En az 1.5-2 litre su içilmeli' Böbreklerin birinde ya da ikisinde birden ilerleyen bu idrar yolu enfeksiyonu, birçok kişiye ciddi sağlık problemleri yaşatabiliyor. Uzmanlar ise su tüketiminin önemine vurgu yaparak böbrek iltihabı ve tedavisiyle ilgili bilinmeyenleri anlattı.
11.10.2023 Genel Sağlık
Bu rahatsızlığa sahip olanlar idrar gelmesine rağmen idrara çıkamıyor!
Bu rahatsızlığa sahip olanlar idrar gelmesine rağmen idrara çıkamıyor! İdrar tüketilen içeceklerin, süzülerek bir torba içerisinde birikmesi ve sonrasında dışarı aktarılması işlemidir. Ancak idrar tutukluğu, idrar olması halinde idrara çıkamamaya sebebiyet veriyor. İşte, merak edilen tüm detaylar.
28.07.2023 Genel Sağlık
Kayıtlara ilk olarak geçti! Kuduzdan öldü, yarasa detayı tüyler ürpertti
Kayıtlara ilk olarak geçti! Kuduzdan öldü, yarasa detayı tüyler ürpertti ABD'de yarasa ısırığı sonrası hayatını kaybeden şahsın kuduz nedeniyle öldüğü açıklandı. Kayıtlara bir ilk olarak geçen olayda aşı detayı dikkat çekti.
5.04.2023 Dünya
Total Psa Nedir, Kaç Olmalıdır? Total Psa Testi Nasıl Yapılır?
Total Psa Nedir, Kaç Olmalıdır? Total Psa Testi Nasıl Yapılır? Total PSA, prostat kanseri taramasında kullanılan test olarak tanımlanmaktadır. Prostat kanseri riskini belirlemek için total PSA testi kullanılmaktadır. Koldan alınan kan ile total PSA testi yapılmaktadır. Peki, total PSA nedir? Total PSA kaç olmalıdır? Total PSA testi nasıl yapılır sizler için derledik.
15.09.2022 Eğitim
Sempozyumun ikincisi İzmir’de
Sempozyumun ikincisi İzmir’de Ulusal ve uluslararası konuşmacıların yer aldığı üroloji sempozyumlarından ikincisi 1-2 Ekim günlerinde İzmir’de yapılacak.
31.08.2022 Ege
Sertleşme sorunun altındaki sebep metabolik sendrom olabilir
Sertleşme sorunun altındaki sebep metabolik sendrom olabilir Sertleşme bozukluğu tatmin edici bir cinsel performans için yeterli ereksiyonu sağlama ve sürdürmede yetersizlik olarak tanımlanıyor. Bu durum erken boşalmadan sonra dünya genelinde en sık görülen cinsel işlev bozukluğu olarak karşımıza çıkıyor. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Yılmaz Aslan, sertleşme bozukluğu ve metabolik sendrom ilişkisi hakkında önemli bilgiler verdi. 
27.05.2022 Erkek Sağlığı
Prof. Dr. Hasan Biri: Lazer teknolojisi, prostat tedavisini hızlandırıyor
Prof. Dr. Hasan Biri: Lazer teknolojisi, prostat tedavisini hızlandırıyor Lazer teknolojilerinde görülen gelişmeler, erkeklerin 40’lı yaşlardan itibaren en önemli sağlık sorunlarının başında gelen iyi huylu prostat büyümesinin tedavisinde yeni çözümleri de beraberinde getiriyor.
28.04.2022 Sağlık
Canlı cerrahilerle holep kursu
Canlı cerrahilerle holep kursu İyi huylu prostat büyümesi tedavisinde lazer kullanılarak prostatın tıkayan iç kısmının kapalı yöntemle çıkarılması için geliştirilen holep ameliyatı, İzmir’de Tınaztepe Galen Hastanesi’nde canlı cerrahiler eşliğindeki kursla, üroloji doktorlarına anlatıldı. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Arslan, bu sistemin iyi huylu prostat büyümesine bağlı sıkıntı yaşayan prostat boyutu bağımsız bütün hastalarda, ilerleyen yıllarda altın standartta tedavi olacağını söyledi.
25.04.2022 Ege
İdrar kaçırma tedavi edilmezse depresyona yol açabilir
İdrar kaçırma tedavi edilmezse depresyona yol açabilir İdrar kaçırma problemi belki yaşamı tehdit eden ölümcül bir sorun değil ama sosyal yaşamı sekteye uğratan, hatta kişinin iş yaşamlarında onları başarısızlığa mahkum eden bir sorun. Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Yanaral, bu sorunun basit tedavi yöntemleriyle tamamen ortadan kaldırılabileceğini eğer tedavi edilmezse depresyona yol açabileceğini açıkladı.
27.02.2022 Genel Sağlık
Şifayı İzmir’de buldu
Şifayı İzmir’de buldu Libya’da aradığı şifayı bulamayan 61 yaşındaki emekli General Mohamed Alfurjani, İzmir’de sağlığına kavuştu.
11.01.2022 Ege
İdrar yolları enfeksiyonu belirtileri nelerdir, nasıl geçer? İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? - Evde bitkisel çözüm ile idrar yolu iltihabına iyi gelen şeyler
İdrar yolları enfeksiyonu belirtileri nelerdir, nasıl geçer? İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? - Evde bitkisel çözüm ile idrar yolu iltihabına iyi gelen şeyler "İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir?" sorusu son günlerde en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. İdrar yolu enfeksiyonu, genellikle dış etkenlere bağlı olarak gelişen ve mesane bölgesine hatta böbreklere kadar ulaşabilen bir enfeksiyon çeşididir. "İdrar yolu enfeksiyonu evde nasıl tedavi edilir?", "İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir?" gibi soruların cevaplarını sizler için araştırdık. İşte idrar yolu iltihabını kurutan karnabahar kürünün tarifi...
2.12.2021 Alternatif Tıp
Prostat problemi yaşayan erkekler için HOLEP tedavisi
Prostat problemi yaşayan erkekler için HOLEP tedavisi Yaşla birlikte sıklığı artan iyi huylu prostat büyümesi hastalığı; idrar yaparken zorlanma, sık idrar yapma ihtiyacı, gece idrar yapma, idrar kaçırma ve iktidarsızlık gibi birçok soruna neden olabiliyor. İyi huylu prostat büyümesinde kullanılan HOLEP lazer ameliyatları, minimum kanama riskiyle çok daha hızlı bir iyileşme sağlıyor. Üstelik kalp ve akciğer problemi olanlar, kan sulandırıcı ilaç kullananlar da bu ameliyatı olabiliyor. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mesut Yeşil anlattı.
9.10.2021 Erkek Sağlığı
Uzmanından uyarı: Prostat kanseri sinsi ilerliyor
Uzmanından uyarı: Prostat kanseri sinsi ilerliyor 50 yaş üzeri erkeklerde en sık görülen kanser türünün prostat kanseri olduğunu söyleyen Onkoloji uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl, sinsi ilerleyen bir kanser türü olması sebebiyle takip edilmediği zaman ileri evrede kendini belli ettiğinin altını çizerek konu hakkında bilgi verdi.
17.09.2021 Erkek Sağlığı
Orta yaştaki erkekleri bekleyen 5 ürolojik tehlike
Orta yaştaki erkekleri bekleyen 5 ürolojik tehlike Özellikle 40 yaşından sonra erkeklerde bazı ürolojik sorunlar ortaya çıkmaktadır. Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, orta yaştaki erkeklerde performans kaybı, cinsel istekte azalma, prostat büyümesi, motivasyon düşüklüğü gibi problemlerin bu yaş grubunda görülebileceğini söyleyerek konu hakkında bilgi verdi.
20.09.2021 Erkek Sağlığı
Hurma Pekmezi Yemenin Faydaları Nelerdir?
Hurma Pekmezi Yemenin Faydaları Nelerdir? Pekmez, obezite, prostat büyümesi, stres, diyabet, cilt hastalıkları gibi daha birçok hastalığın tedavisinde destekleyici olarak kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra yara iyileşmelerinden elektrolit dengesine kadar bilinen pek çok yararı bulunmaktadır. Peki, hurma pekmezi yemenin faydaları nelerdir? Hurma pekmezi neye iyi gelir? Sizin için tüm detayları ile derledik.
İyi Huylu Prostat Büyümesi (Bph) Nedir, Neden Olur? Bph Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?
İyi Huylu Prostat Büyümesi (Bph) Nedir, Neden Olur? Bph Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? İyi huylu prostat büyümesi, tıptaki ismi ile prostat hipertrofisi (BPH), 50 yaş ve üzeri pek çok erkeği etkileyen önemli bir sağlık sorunudur. İyi huylu olarak tanımlanan bu prostat büyümesinin prostat kanserine bağlı olarak gerçekleşip gerçekleşmediğini gösterir. İyi huylu prostat büyümesi (BPH) nedir, neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar. Prostat büyümesinde görülen en belirgin belirti, idrar yaparken güçlük çekmektir. Bu güçlük, yaş ilerledikçe artar. Prostat büyümesine bağlı yaşanan şikayetler ise çeşitli ilaç tedavileri ve cerrahi yolla tedavi edilebilir.
24.04.2021 Sağlık
İyi Huylu Prostat Büyümesi (Bph) Nedir, Neden Olur? Bph Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?
İyi Huylu Prostat Büyümesi (Bph) Nedir, Neden Olur? Bph Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? İyi huylu prostat büyümesi, tıptaki ismi ile prostat hipertrofisi (BPH), 50 yaş ve üzeri pek çok erkeği etkileyen önemli bir sağlık sorunudur. İyi huylu olarak tanımlanan bu prostat büyümesinin prostat kanserine bağlı olarak gerçekleşip gerçekleşmediğini gösterir. İyi huylu prostat büyümesi (BPH) nedir, neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar. Prostat büyümesinde görülen en belirgin belirti, idrar yaparken güçlük çekmektir. Bu güçlük, yaş ilerledikçe artar. Prostat büyümesine bağlı yaşanan şikayetler ise çeşitli ilaç tedavileri ve cerrahi yolla tedavi edilebilir.
24.04.2021 Sağlık
50 yaş üstü dikkat
50 yaş üstü dikkat Yaşlanmayla birlikte görülen prostat büyümesinin yaşam kalitesini düşürdüğünü belirten Özel Egepol Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Zafer Akar, 50 yaş üstü her erkeğe mutlaka yılda bir defa ürolojik değerlendirme yapılması gerektiğini söyledi.
6.04.2021 Ege
Prostat Büyümesi Nedir, Belirtileri Nelerdir? Prostat Büyümesi Tedavisi Nasıl Yapılır?
Prostat Büyümesi Nedir, Belirtileri Nelerdir? Prostat Büyümesi Tedavisi Nasıl Yapılır? Prostat büyümesi nedir, belirtileri nelerdir? Prostat büyümesi tedavisi nasıl yapılır? Prostat büyümesi nasıl teşhis edilir, prostat büyümesi tedavi sonrası kendini tekrar eder mi? Prostat büyümesine dair merak edilen her soruyu ve cevabını derledik.
1.04.2021 Sağlık
Tazyikli İdrar Yapamama Nedenleri Nelerdir? Erkeklerde İdrar Yavaşlaması Neden Olur?
Tazyikli İdrar Yapamama Nedenleri Nelerdir? Erkeklerde İdrar Yavaşlaması Neden Olur? İnsan vücudu sağlıklı olduğunda idrar görevlerini de yerine getirir. Fakat bazı nedenlerden dolayı idrarlarda sorun yaşanabiliyor. Kişiler idrar yaparken, idrarın yavaş olmasından dolayı şikayetçi olabiliyor. Bunun neden kaynaklandığı pek çok kişinin merak ettiği bir konu oluyor. Tazyikli idrar yapamama nedenleri nelerdir? Erkeklerde idrar yavaşlaması neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
15.03.2021 Sağlık
Prostat Büyümesi Karşısında Bitkisel Tedavi Önerileri Nelerdir? Prostat Sağlığı İçin Yenmesi Gerekenler...
Prostat Büyümesi Karşısında Bitkisel Tedavi Önerileri Nelerdir? Prostat Sağlığı İçin Yenmesi Gerekenler... Prostat büyümesi karşısında bitkisel tedavi önerileri nelerdir? Prostat sağlığı için yenmesi gerekenler nelerdir? Prostat büyümesini engelleyen besinler nelerdir? Prostat büyümesinde etkili olan bitkisel yöntemleri sizin için derledik.  Bazı erkeklerde yaşla birlikte prostat çok büyür ve idrar çıkışını engeller. Bu aşırı büyüme, iyi huylu prostat hiperplazisi veya prostat adenomu olarak adlandırılır. Bu hastalıktan muzdarip olma riski yaşla birlikte artar. Bunun bitkisel tedavisi vardır.  
5.03.2021 Sağlık
Benign Prostat Hiperplazisi (İyi Huylu Prostat Büyümesi) Nedir, Nasıl Anlaşır? Nasıl Tedavi Edilir?
Benign Prostat Hiperplazisi (İyi Huylu Prostat Büyümesi) Nedir, Nasıl Anlaşır? Nasıl Tedavi Edilir? Prostat ve Benign prostat hiperplazisi erkeklerin özellikle belirli bir yaştan sonra karşılaştığı en büyük sorunlardan biridir. Bu sorunun kökenine inmek ve tedbir almak adına hastalık hakkında daha çok bilgi edinmek gerekmektedir. Benign prostat hiperplazisi nedir, önlemek için neler yapılmalıdır, tedavisi nedir gibi soruların yanıtlarını derledik.
17.02.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Prostat Büyümesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.