PRP Tedavisi İşe Yarıyor mu?

PRP yani trombositten zenginleştirilmiş plasma günümüzde estetik ve güzellik alanında oldukça yaygın kullanılan bir yöntemdir. İsmini sıklıkla duyduğumuz PRP, güçlü hücre yenileyici özelliği sayesinde cilt yenileme ve gençleştirmeden saç dökülmesi tedavisine kadar geniş bir alanda kullanılmaktadır. Peki, PRP tedavisi gerçekten işe yarıyor mu?

PRP’nin mucizesi aslında kişinin kendi kanında doğal şekilde varolan bir özelliğin kullanılmasından gelmektedir. PRP, kan içerisindeki hücre yenileyici göreve sahip trombositlerin aktif hale getirilerek gerekli bölgeye enjekte edilmesi yoluyla yapılan bir uygulamadır. Yaptığı işlem aslında vücudumuzun doğal olarak yara iyileştirme özelliğinden ortada bir yara yokken faydalanmaktır. Yani bir yaralanma anında aktif olarak yaralanmış bölgeye hücum eden trombositten zengin kan hücreleri o bölgede iyileşme sağlamak için hızlı bir çalışma içerisine girerler. Vücudumunuz bu doğal iyileşme metabolizması kullanılarak, yara olmayan yerlerde de yoğun hücre yenilenmesi sağlanabilir. Prensipte bu kadar etkili olan bu yöntem neden bazı kişilerde işe yaramıyor? Çok iyi bilinmelidir ki, bu PRP işleminin başarısızlığı ile alakalı bir durum değildir. PRP’nin etki edebilmesi için, iki koşul çok önemlidir. PRP’nin düzenli uygulanması ve PRP kitinin uluslararası standartlara uygun olanının tercih edilmesi.

Haberin Devamı

PRP, tek seferlik bir uygulama değildir. Tek sefer uygulanmış bir PRP’den fayda beklemek oldukça yanlış bir durum olur. PRP, ayda 1 kere olmak üzere en az 3 defa uygulanırsa faydası görülmeye başlanacaktır. Ayrıca gerekli görüldüğünde senede 1 kez tekrar edilmesi de önerilmektedir.

PRP, hastadan alınan bir tüp kanın sentüfrüj işleminden geçirilmesi ile gerçekleştirilir. Burada kanınızın içerisine konduğu ve trombositlerinizi aktif hale gelmesini sağlayacak, özel prp kitleri kullanılmaktadır. Piyasada çok farklı çeşitte ve markada prp kiti bulunmaktadır ve tahmin edersiniz ki burada da daha kaliteli ve uygun ürünlerin yanı sıra merdivenaltı ürünlerde mevcuttur. PRP kitlerinin uluslararası standartlara uygun ve kaliteli seçilmiş olması prp işleminin işe yarayıp yaramayacağını etkileyen en önemli etkendir.

Haberin Devamı

İşini iyi yapan doktor arkadaşlarımız, PRP kitlerini de seçerken, oldukça hassas davranarak sizin tedaviniz için en uygun olanı tercih edecektir.

Saç Ekimi Doktorunuz
Dr. Yetkin BAYER
www.yetkinbayer.com