Dünya ‘Psikiyatri testi’ Le Pen’i delirtti

‘Psikiyatri testi’ Le Pen’i delirtti

22.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Fransa’da mahkemenin, “psikiyatri testi” uygulanması talebi, aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi (RN) lideri Marine Le Pen’i “çıldırttı.” Bu talebe rest çeken Marine Le Pen, “Mahkeme kararını tanımıyorum, psikiyatriste gitmeyeceğim” dedi.

‘Psikiyatri testi’ Le Pen’i delirtti

DAEŞ’in infaz görüntülerini 2015 yılında paylaştığı için hakkında soruşturma açılan Le Pen, mahkemenin talebini “Tweet atarak DAEŞ dehşetini kınadığım için adalet sistemi beni psikiyatristlere havale etti. Daha ne kadar ileri gidecekler?” diye duyurdu. Kararı “halüsinasyon” olarak niteleyen Le Pen, “Bu rejim bizi gerçekten korkutuyor” çıkışını yaptı. Mahkeme, muayene kararı verdiğini doğrulamayı reddetti, ancak bu gibi gelişmelerin soruşturmalarda atılan olağan adımlar olduğunu aktardı. Aşırı sağcı kadın lider, sosyal medyanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada da, muayeneye girmeyeceğini ve yargıcın zorla bunu yaptırmasını tercih edeceğini söyledi. Le Pen’e “kısmen” destek veren, Fransa’nın radikal solcu liderlerinden ve eski cumhurbaşkanı adaylarından Jean-Luc Melenchon da böyle bir muayanenin gerekli olmadığını, çünkü Le Pen’in siyasi olarak davranışlarından sorumlu olduğunu söyledi. Melenchon, aşırı sağı devirmenin yönteminin bu olmadığını belirtti.

Haberin Devamı

Fransız basını, Ceza Yasası’na göre şiddet içeren görüntü ve fotoğrafları paylaşan herkesin yargı sürecinde benzer bir prosedüre tabi tutulduğunu yazdı. Yasanın 706-47’nci maddelerinde belirtilen suçları işleyenlerin, uzman psikiyatr tarafından kontrol edilip bilirkişi raporu alması gerekiyor.