Koronavirüs etkisi! Türkiye anksiyete ve depresyonda Avrupa birincisi oldu
Koronavirüs etkisi! Türkiye anksiyete ve depresyonda Avrupa birincisi oldu Türkiye, Kovid-19 kaynaklı depresyon ve anksiyete vakalarının artışında Avrupa'da ilk sırada yer alan ülke oldu. Özellikle son dönemlerde büyük rağbet gören psikoloji temalı diziler ile toplum ruh sağlığı arasındaki ilişkiyi değerlendiren uzmanlar, çarpıcı tespitlerde bulundu.
31.10.2021 Gündem
Beynin mucizesini kanıtlayan 10 psikolojik hastalık
Beynin mucizesini kanıtlayan 10 psikolojik hastalık İstatistiklere göre, dünyadaki her 4 kişiden biri zihinsel veya davranışsal bir rahatsızlığa sahip. İnsan beyninin gizemini kanıtlayan, en sıra dışı zihinsel rahatsızlıklara Molatik olduk.
24.07.2021 Hayat
Psikolojik hastalığı olanlar oruç tutabilir mi?
Psikolojik hastalığı olanlar oruç tutabilir mi? Bipolarlık uyku düzeni ve beslenmeden etkilenen bir psikolojik rahatsızlıktır. Birçok bipolar hastası ilaç tedavisi görmektedir. Bölünmüş uykular bireyin gün içindeki ruh halini kötü yönde etkiler. İlaç kullananlar için ise gün içinde susuz kalma riskli gözlemlenebilir. Öyleyse Ramazan Ayı'nda bipolar hastaları ne yapmalı? Oruç tutarken nelere dikkat etmeli?
13.05.2018 Gündem
Obsesif kompulsif bozukluk nedir?
Obsesif kompulsif bozukluk nedir? Halk arasında “takıntı” olarak bilinen “obsesif kompulsif bozukluk” aslında nedir?
18.01.2018 Ruh Sağlığı