Rahim Ağzı

Rahim Ağzı

Son dakika rahim ağzı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan rahim ağzı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan rahim ağzı haber sayfamızda...

Rahim Ağzı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 778 rahim ağzı haberi bulunmuştur.
Yavaş’tan kadınlara HPV aşısı vaadi
Yavaş’tan kadınlara HPV aşısı vaadi ABB Başkanı Mansur Yavaş, 2029 yılına kadar yapacağı projeleri paylaştı.
12.03.2024 Gündem
Hamza Dağ'dan girişimci kadınlara hibe desteği! Detayları açıkladı
Hamza Dağ'dan girişimci kadınlara hibe desteği! Detayları açıkladı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 'Eşsiz İzmir Kadın ve Aile Lansmanı'nı gerçekleştirdi. Lansmana AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı da katılım gösterdi.
8.03.2024 Gündem
Erken ve tekrarlayan gebelik kayıpları
Erken ve tekrarlayan gebelik kayıpları Gebeliğin ilk 20 hafta içinde sonlanması erken gebelik kaybıdır. 40 yaş üzerinde gebelik kaybının görülme oranı yüzde 30’lara dayanıyor. Bunun genetik başta olmak üzere pek çok sebebi var.
17.02.2024 Pazar
Kansere karşı hangi testler yapılmalı?
Kansere karşı hangi testler yapılmalı? ‘Kanser’ kelimesi dahi korkutucu olsa da erken teşhis ile pek çok kanser türü öldürücü olmaktan çıkıyor. Siz de yıllık sağlık kontrollerinizi ihmal etmeyin.
4.02.2024 Gündem
Tekrarlayan gebelik kayıpları
Tekrarlayan gebelik kayıpları Gebelik kaybı gebeliğin 20. haftasından önce ya da fetal ağırlık 500 gr’dan düşük iken istemsiz olarak gebeliğin sonlanmasıdır. Tekrarlayan gebelik kaybı genel olarak ardışık ya da ardışık olmayan 3 gebelik kaybına verilen isimdir.
27.01.2024 Pazar
Erkek çocukların aşılanması gerekli
Erkek çocukların aşılanması gerekli Rahim ağzı kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu ve HPV aşısının devlet politikası haline getirilerek aşılama programına girmesi gerektiğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, HPV aşısının hem erkek hem de kız çocuklarına erken yaşta yapılması gerektiğini ifade etti.
27.01.2024 Gündem
Dünyada aşısı olan tek kanser türü
Dünyada aşısı olan tek kanser türü Her gün yaklaşık 7 kadın rahim ağzı kanseri tanısı alırken, 3 kadın bu kanserden hayatını kaybediyor, dünyada her yıl 500 binden fazla kadının ölümüne sebep oluyor. HPV, rahim ağzı kanserine yol açan bir virüs. Ancak HPV’nin sebep olduğu rahim ağzı kanseri, dünyada aşısı olan ve önlenebilen tek kanser türü…
27.01.2024 Gündem
600 bin kadının kapısını çalıyor! HPV aşıları hakkında doğru sanılan 8 yanlış
600 bin kadının kapısını çalıyor! HPV aşıları hakkında doğru sanılan 8 yanlış Virüs bulaşması sonucu oluşan ancak bu virüse karşı geliştirilen aşı sayesinde korunmanın da mümkün olduğu tek kanser türü olan Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri, dünyada her yıl yaklaşık 600 bin kadının kapısını çalıyor. Cinsel yolla bulaşan HPV (Human Papilloma Virüs)’nin yol açtığı Rahim Ağzı Kanseri’nin HPV aşısı ile önlenebildiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. M. Faruk Köse, buna karşın gerek toplumsal farkındalığın az olması gerekse doğru sanılan yanlış bilgiler nedeniyle yeterince önlem alınamadığını vurguluyor.
24.01.2024 Genel Sağlık
30-44 yaş arası kadınlarda artış gösterdi! Ölüme götürebilir
30-44 yaş arası kadınlarda artış gösterdi! Ölüme götürebilir Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nden Kadın Hastalıkları Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mine Dağgez, "Bu hastalık daha çok genç kadınlarda, üreme çağındaki kadınlarda görülebilen bir hastalık. Son yıllarda da özellikle 30-44 yaş grubunda artış görülen bir hastalık" dedi.
22.01.2024 Gündem
Türkiye’de her yıl 1500 kadın hayatını kaybediyor! Nedeni HPV ve aşısı koruyor
Türkiye’de her yıl 1500 kadın hayatını kaybediyor! Nedeni HPV ve aşısı koruyor Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri “Serviks” yani rahim ağzı kanseri. Dünyada her sene ortalama 500 bin, Türkiye’de ise 3 bin kadın rahim ağzı kanseri tanısı alıyor ve ülkemizde her yıl 1500 kadın bu hastalık sebebiyle yaşamını yitiriyor. Bu hastalık, az gelişmiş ülkelerde yaşam süren çok sayıda kadının ölümüne neden oluyor. Her kadının bu konuda daha fazla bilinçlenmesi gerektiğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji ve Kadın Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.
12.01.2024 Genel Sağlık
2023 yılında neler oldu?
2023 yılında neler oldu? Her geçen yıl teknolojinin ve tıbbın gelişimi ile birlikte anne-baba olmanın önündeki engeller azalıyor. Sağlıklı bebeklerin dünyaya gelme oranı artıyor. İşte bilimsel çalışmalar ve yenilikler...
30.12.2023 Pazar
Zamana meydan okuyabilirsiniz!
Zamana meydan okuyabilirsiniz! Uzmanlara göre, ilerleyen yaşla birlikte hareket ederek kasları güçlendirmek çok önemli. Ayrıca vücuda faydalı bir şekilde beslenmek ve dengeleyici ilaçlar kullanmak da sağlık önerileri arasında yer alıyor.
17.12.2023 Gündem
Kansere neden olabiliyor! HPV'den kurtulmak mümkün mü?
Kansere neden olabiliyor! HPV'den kurtulmak mümkün mü?  HPV’nin dünyanın hemen her yerinde yaygın şekilde görülen cinsel yolla bulaşan bir virüs olduğunu aktaran Op. Dr. Cem Büyüktosun, "HPV'nin 150'den fazla türü vardır ve bunların yaklaşık 15 tipi kanser yapabilen riskli tiplerdir" dedi ve merak edilenleri cevapladı.
29.10.2023 Genel Sağlık
Doktorlar bile şoke oldu! Hastanın rahminden karpuz büyüklüğünde kist çıktı
Doktorlar bile şoke oldu! Hastanın rahminden karpuz büyüklüğünde kist çıktı Bitlis’in Tatvan ilçesinde karın ağrısı, şişkinlik ve kabızlık şikayetiyle hastaneye başvuran 55 yaşındaki kadının rahminde bulunan karpuz büyüklüğünde kist operasyonla alındı.
21.09.2023 Gündem
Her yıl 1 milyon kadında görülüyor! Jinekolojik muayeneye 21 yaşında başlanmalı
Her yıl 1 milyon kadında görülüyor! Jinekolojik muayeneye 21 yaşında başlanmalı Jinekolojik kanserlerin her yıl yüzbinlerce ölüme neden olabildiğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Fuat Demirci, kadınları tehdit eden 3 jinekolojik kanseri açıklayarak, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.
19.09.2023 Genel Sağlık
Her 10 kadından 8’inde görülen HPV, kanser yapar mı?
Her 10 kadından 8’inde görülen HPV, kanser yapar mı? Dünyanın hemen her yerinde yaygın şekilde görülen HPV’nin cinsel yolla bulaşan bir virüs olduğunu söyleyen Op. Dr. Cem Büyüktosun, düzenli hekim kontrollerinin, erken teşhis ve tedavi için önemli bir adım olduğuna vurgu yapıyor.
27.08.2023 Genel Sağlık
Kanser tedavisine yeni umut mu?
Kanser tedavisine yeni umut mu? ABD’li bilim insanlarının geliştirdiği hedefli kemoterapi yoluyla katı tümörleri yok eden ‘kanser öldürücü hap’ umutlandırdı.
4.08.2023 Yaşam
‘Ölümsüz hücre’ davasında anlaşma
‘Ölümsüz hücre’ davasında anlaşma ABD’de rahim ağzı kanseri ameliyatı sırasında izinsiz alınan hücreleri 10 yıllardır tıbbi araştırmalarda kullanılan Henrietta Lacks’in ailesinin laboratuvar malzemeleri üreticisi Thermo Fisher şirketine açtığı davada anlaşmaya varıldı.
3.08.2023 Dünya
Kanser tedavisinde umut veren gelişmeler: Hedefli kemoterapi hapı
Kanser tedavisinde umut veren gelişmeler: Hedefli kemoterapi hapı ABD hastanesindeki bilim insanları, “hedefli kemoterapi” yoluyla katı tümörleri yok eden bir “kanser öldürücü hap” geliştirdi.
3.08.2023 Dünya
Gebelikte sağlıklı bir cinsel yaşam mümkün mü? İşte bu konuda bilinmesi gerekenler
Gebelikte sağlıklı bir cinsel yaşam mümkün mü? İşte bu konuda bilinmesi gerekenler Bebek bekleyen çiftlerin bazen tek ya da çift taraflı şekilde psikolojik olarak cinsellikten uzaklaşabildiğini söyleyen Op. Dr. Nihal Çetin, gebelikte cinsellik konusunda dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili önemli bilgiler verdi.
27.07.2023 Sağlık
Tedavide akıllı ilaca kemoterapi şartı
Tedavide akıllı ilaca kemoterapi şartı Rahim kanseri Z.Ç., kemoterapi gördü, yan etkilerini kaldıramadı. Akıllı ilaç tedavisine karar verildi. SGK, akıllı ilacın ücretini ödemedi. Prof. Ordu, ‘Doktorun özgür kararı engelleniyor’ dedi.
13.05.2023 Gündem
Tesadüfen bulunan HeLa'nın gizemi! 31 yaşında öldü ama bir hücresi milyonları kurtardı
Tesadüfen bulunan HeLa'nın gizemi! 31 yaşında öldü ama bir hücresi milyonları kurtardı Mutlu bir hayatı vardı, ta ki sıkıntıları baş gösterene kadar. Sık sık vajinal kanamalar yaşayan genç kadın doktora başvurdu. Yapılan testler kötü bir hastalığa yakalandığını gösteriyordu. Konu üzerinde araştırma yapan dünyaca ünlü doktorun aradığı sır da onun hücrelerinde saklıydı. Yıllar sonra tesadüfen ortaya çıkan gerçek ise 31 yaşında hayatını kaybeden kadının bilmeden milyonlarca kişiyi kurtarması oldu.
5.05.2023 Dünya
Hülya Koçyiğit kanserle mücadelesini anlattı! 'İsyanım cezalandırıldı'
Hülya Koçyiğit kanserle mücadelesini anlattı! 'İsyanım cezalandırıldı' ‘1-7 Nisan Kanser Farkındalığı Haftası’ vesilesiyle düzenlenen ‘Korkmuyorum, Farkındayım’ etkinliğine, kızı Gülşah Alkoçlar meme kanseri kendisi ise akciğer kanseriyle mücadele eden Türk sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit de katıldı. Ailecek kanserle mücadele dönemini anlatan Yeşilçam efsanesi, "Allah kimseyi evladıyla sınamasın. ‘Neden evladıma, neden bana değil?’ diye isyanlar ettim. Üç yıl sonra ben de kanser oldum” dedi.
5.04.2023 Cadde
Ezber bozan kolesterol-zeytinyağı gerçeği! Prof. Dr. Yörükoğlu: Yağlanmayı bitiren 3 yöntem var
Ezber bozan kolesterol-zeytinyağı gerçeği! Prof. Dr. Yörükoğlu: Yağlanmayı bitiren 3 yöntem var Vücudumuzun enerji kaynağı olan yağlar kontrol edilemediğinde tam anlamıyla başımıza bela olabiliyor. Kolesterol, zeytinyağı ve vücut kitle indeksiyle ilgili ezber bozan bilgiler veren Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu'na göre ise vücudumuzdaki zararlı yağlardan 3 basit yönteme başvurarak kurtulmamız mümkün.
21.03.2023 Gündem
Kanserde risk faktörlerine dikkat
Kanserde risk faktörlerine dikkat Dünyada her yıl 10 milyon kişinin yaşamını yitirdiği kansere karşı uzmanlar uyarılarda bulundu. Erken tanının hayat kurtardığını yineleyen uzmanlar, sağlıksız beslenme ve sigaranın kanser riskini artırdığını hatırlattı, spor ve kaliteli uykunun önemini vurguladı.
4.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Rahim Ağzı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.