Rahşan Ecevit

Rahşan Ecevit

Türk ressam, yazar ve siyasetçi. Bülent Ecevit'in dul eşi olan Rahşan Ecevit, aynı zamanda Demokratik Sol Parti ile Demokratik Sol Halk Partisi'nin kurucusu ve ilk başkanlarıdır. Aslen Selanik'ten Şebinkarahisar'a yerleşmiş bir ailenin çocuğudur. Babası Namık Zeki Aral, annesi Zahide Aral'dır. Ankara Lisesi ve Robert Koleji mezunudur. DSP'nin kurucusu ve eski genel başkanıdır. Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. Yazdığı Pülümür'de Aşk adlı roman, 2002 yılında tiyatroya uyarlanmıştır. Kurucusu olduğu Demokratik Sol Parti'den 4 Haziran 2009 tarihinde istifa etmiştir. 17 Ocak 2010 tarihinde kurucusu olduğu DSHP'nin 2. Genel Başkanlığına seçilmiştir. 22 Mayıs 2010 tarihindeki 33. CHP kurultayına bağımsız milletvekili Emrehan Halıcı ile katılarak, tek başına genel başkan adayı olan ve kazanan Kemal Kılıçdaroğlu'na ve CHP'ye desteğini açıklamıştır

Rahşan Ecevit

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.284 rahşan ecevit haberi bulunmuştur.
Rahşan Ecevit, vefatının 3'üncü yılında anıldı
Rahşan Ecevit, vefatının 3'üncü yılında anıldı Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Demokratik Sol Parti'nin (DSP) Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, vefatının 3'üncü yıl dönümünde kabri başında anıldı.
17.01.2023 Gündem
Bülent Ecevit, 16’ncı ölüm yılında mezarı başında anıldı
Bülent Ecevit, 16’ncı ölüm yılında mezarı başında anıldı Eski Başbakan Bülent Ecevit, ölümünün 16’ncı yılında Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında törenle anıldı.
5.11.2022 Gündem
Ata’nın 61 silah arkadaşı burada
Ata’nın 61 silah arkadaşı burada ‘Milli Mücadele’nin kahramanları ile devlet erkânının ebedi istirahatgâhı olarak 1981’de kurulan Devlet Mezarlığı’da, Cemal Gürsel, Cevdet Sunay, Fahri Korutürk, Kenan Evren, Bülent Ecevit gibi liderlerin yanı sıra Milli Mücadele’nin 61 komutanının kabri yer alıyor...
1.09.2022 Gündem
SES’ten DSP’ye 'yolunmuş güvercin’ resti
SES’ten DSP’ye 'yolunmuş güvercin’ resti  Ayhan Bilgen öncülüğünde kurulan Türkiye'nin Sesi Partisi'nin (SES) kullandığı güvercin logosunun DSP logosuna benzer olması iki parti arasında tartışma yaratmıştı.
8.04.2022 Siyaset
'Güvercin' amblemi yargıya taşındı
'Güvercin' amblemi yargıya taşındı DSP, Ayhan Bilgen’in kurduğu Türkiye’nin Sesi Partisi’nin kullandığı ‘güvercin’ amblemi için yargıya gitti.
5.04.2022 Siyaset
Rahşan Ecevit, mezarı başında anıldı
Rahşan Ecevit, mezarı başında anıldı Ankara'da, eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi, Demokratik Sol Parti'nin (DSP) kurucusu Rahşan Ecevit, 2'nci ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı.
17.01.2022 Siyaset
‘Karaoğlan’ unutulmadı
‘Karaoğlan’ unutulmadı Eski başbakan Bülent Ecevit, ölümünün 15’inci yıl dönümünde kabri başında anıldı. Törende konuşan DSP lideri Aksakal, Ecevit’in devrimci yönüne değinirken, siyasiler de yayımladıkları anma mesajlarında Ecevit’in dürüst siyasetine ve mütevazı kişiliğine vurgu yaptı...
6.11.2021 Siyaset
Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, kabri başında anıldı
Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, kabri başında anıldı CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel'in başkanlığındaki heyet, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'i vefatının 15'inci yılında Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında andı.
5.11.2021 Siyaset
Deniz Baykal sessizliğini bozdu! "Kendime 'iyi ki cevap vermedin' diyorum"
Deniz Baykal sessizliğini bozdu! "Kendime 'iyi ki cevap vermedin' diyorum" Deniz Baykal, 3 Kasım 2002 seçimleri ile ilgili 'siyasi pazarlık' iddiasında bulunarak kendisini hedef alan Zülfü Livaneli ile ilgili sessizliğini bozdu. Baykal, "Geriye bakınca kendime ‘İyi ki bir cevap vermeye kalkmadın’ diyorum. Çünkü çok kolayca duygusallaşarak insanın içini rahatlatacak laflar da söylenebilir ama şimdi yaşanmışlıkları görünce ‘İyi ki Deniz, hiç konuşmaya girmedin, açmadın’ diyorum" açıklamasını yaptı.
27.07.2021 Siyaset
Ecevitlerin anısı yaşıyor
Ecevitlerin anısı yaşıyor Güzelbahçe Belediyesi, Rahşan&Bülent Ecevit Parkı’nı hizmete açtı. Başkan Mustafa İnce, “İki büyük aşığı ayırmak istemedik” dedi
4.06.2021 Ege
Rahşan Ecevit unutulmadı
Rahşan Ecevit unutulmadı Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, DSP Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit’i vefatının birinci yılında Devlet Mezarlığı’ndaki kabri başında andı.
18.01.2021 Siyaset
Rahşan Ecevit, mezarı başında anıldı
Rahşan Ecevit, mezarı başında anıldı Ankara'da merhum Başbakan Bülent Ecevit'in eşi, Demokratik Sol Parti'nin (DSP) kurucusu Rahşan Ecevit, vefatının 1'inci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.
17.01.2021 Siyaset
Rahşan Ecevit 1. yılında anılıyor
Rahşan Ecevit 1. yılında anılıyor Eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit’in eşi ve Türk siyasi hayatının önemli isimlerinden Rahşan Ecevit, vefatının birinci yılında anılıyor. Türk siyasetine damga vurmuş kadın siyasetçilerden biri olan Rahşan Ecevit, 17 Ocak 2020’de Ankara’da 97 yaşında yaşamını yitirdi.
17.01.2021 Siyaset
Ecevit anıldı
Ecevit anıldı Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, vefatının 14. yılında kabri başında düzenlenen törenle anıldı.
6.11.2020 Siyaset
'Karaoğlan'ın vefatının üzerinden 14 yıl geçti
'Karaoğlan'ın vefatının üzerinden 14 yıl geçti Türk siyasi yaşamında ''Karaoğlan'' olarak anılan ve ''Üçüncü Adam'' yakıştırması yapılan Bülent Ecevit, 172 gün boyunca tedavi gördüğü GATA'da 5 Kasım 2006'da vefat etti. Ecevit, siyasetin son yarım asırlık dönemine damga vuran simge isimlerdendi.
5.11.2020 Gündem
Sovyet kozmonot uzay çağını başlattı
Sovyet kozmonot uzay çağını başlattı Sovyet kozmonot Yuri Alekseyeviç Gagarin, Vostok 1 aracıyla 12 Nisan 1961’de uzaya çıkarak dünyanın yörüngesinde turunu tamamladı. Uzaya çıkan ilk insan olarak tarihe geçen Gagarin, bir deneme uçuşu sırasında uçağının yere çakılması sonucu yaşamını yitirdi...
12.04.2020 Gündem
Magazin ikonunun hüzünlü hikâyesi
Magazin ikonunun hüzünlü hikâyesi Bir zamanların sayılı zenginlerinden olan iş insanı Asil Nadir’in eşi Ayşegül Nadir magazin basınının değişmez ikonuydu. Bir ayağı İstanbul’da diğer, ayağı Londra, Tunus ve Fas’ta olan Nadir’in attığı her adım gündem oluyordu. 11 Mart 1997’de tarihi eser kaçakçılığından hapse mahkûm edildiğinde çoktan yurt dışına çıkmıştı...
11.03.2020 Gündem
‘Eski Başbakan mesleğine dönüyor’
‘Eski Başbakan mesleğine dönüyor’ 12 Eylül döneminin zorlu günleriydi. Sivil siyasetin ve özgür düşüncenin cendere içine alındığı bu günlerde, Ecevit bir dergi çıkardı. New York Times, 22 Ocak 1981 tarihli nüshasında haberi “Türkiye’nin eski başbakanı gazetecilik mesleğine dönüyor” başlığıyla verdi.
2.03.2020 Gündem
Erdoğan, Aksakal’ı kabul etti
Erdoğan, Aksakal’ı kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan dün DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ı Külliye’de kabul etti.
25.02.2020 Siyaset
MHP siyasette 51 yılı geride bıraktı
MHP siyasette 51 yılı geride bıraktı MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "MHP'nin politik serüveni Türkiye'nin demokratikleşme ve milli devletin olgunlaşma süreciyle paralellik arz etmektedir. Milli bilincin toplumun en geniş kesimlerine yayılması hususunda MHP'nin büyük katkılarda bulunduğu inkar edilemez gerçektir." dedi.
8.02.2020 Siyaset
Güzelbahçe’ye Ecevit parkı
Güzelbahçe’ye Ecevit parkı Güzelbahçe Belediyesi’nin şubat ayı olağan meclisinde Bülent Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit’in anısına ilçede bir parka isimlerinin verilmesi için önerge sunuldu.
5.02.2020 Ege
Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defnine ilişkin teklif kabul edildi
Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defnine ilişkin teklif kabul edildi Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defnedilmesine olanak sağlayan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
28.01.2020 Gündem
Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defnine ilişkin teklif komisyonda kabul edildi
Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defnine ilişkin teklif komisyonda kabul edildi Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defnedilmesine olanak sağlayan kanun teklifi, TBMM Milli Savunma Komisyonunda kabul edildi.
27.01.2020 Siyaset
Rahşan Ecevit teklifi TBMM’ye sunuldu
Rahşan Ecevit teklifi TBMM’ye sunuldu Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’in Devlet Mezarlığı’na defnedilmesinin yasal dayanağını oluşturacak teklif TBMM Başkanlığı’na sunuldu.
21.01.2020 Siyaset
Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığına defnine ilişkin teklif TBMM'ye sunuldu
Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığına defnine ilişkin teklif TBMM'ye sunuldu Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığına defnedilmesine olanak sağlayan Devlet Mezarlığı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi, beş partinin ortak imzasıyla TBMM Başkanlığına sunuldu.
20.01.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Rahşan Ecevit ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.