Motor Sporları Rallinin kalbi Marmaris’te

Rallinin kalbi Marmaris’te

12.09.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Marmaris’teki Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) 10. ayağı olacak mücadele için, 22 ülkeden 68 otomobil ve 136 sporcu hazırlıklarına başladı.

Rallinin kalbi Marmaris’te

Muğla’da Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) 10. ayağı olarak gerçekleştirilecek Türkiye Rallisi öncesi her türlü ihtiyacın karşılanacağı yaşam alanı oluşturuldu. Bin kişilik ekibin çalışma yürüttüğü alana, 130 tır malzeme ve platform taşıdı. Hastane, kafe, restoran, medya ve canlı yayın merkezi, garaj alanlarının bulunduğu bölgede yaklaşık bin kişilik ekip de çalışma yürütüyor.

Haberin Devamı

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Muğla ve çevresinde, Türkiye Rallisi adıyla 13-16 Eylül’de Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) 10. ayağı gerçekleştirilecek. Şampiyona öncesi ilçeye gelen 22 ülkeden 68 otomobil ve 136 sporcu hazırlıklarına başladı.

Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, “Dünya Ralli Şampiyonası, olimpiyatlar kadar önemli. Tekrar Türkiye’ye dönmesi bizim için çok büyük mutluluk kaynağı. Şans 8 yıl sonra geri döndü” dedi.

Avrupa Ralli Şampiyonası’nda liderliğe yükselen Castrol Ford Team Türkiye’nin pilotlarından Murat Bostancı ise şunları söyledi: “Deniz kenarından geçen etaplar var. Cennet koyların yanından ralli otomobilleri geçecek, koylarda bulunan misafirler yatlarından ralli yarışlarını izleyebilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı