Recep Akdağ

Recep Akdağ

Türk hekim ve siyasetçi.   İlk ve orta öğrenimini Erzurum’da, lise öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi’nde tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Aynı fakültede Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında uzman oldu. Bir yıl süreyle Londra'da kan hastalıkları üzerine çalıştı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde Başhekim Yardımcılığı, Satınalma Komisyonu Başkanlığı ve Tıp Dergisi Editör Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda Öğretim Üyesi olarak ders verdi. 1999'da profesör oldu. Özellikle çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında olmak üzere yüzün üzerinde makalesi ve tebliği yayımlandı. 1996'da İstanbul Tabip Odası'ndan "Yılın Makalesi" ödülünü aldı.   Recep Akdağ 22, 23 ve 24. dönem Erzurum Milletvekili oldu. 58, 59, 60 ve 61. hükümetlerde Sağlık Bakanlığı yaptı. İngilizce bilen Akdağ, evli ve 6 çocuk babasıdır. 18 Kasım 2002'den 24 Ocak 2013'e kadar Sağlık Bakanı olarak görev yaptı. Bu göreve 4 kez üst üste atanan ilk bakandır ve Dr. Refik Saydam'dan sonra en uzun süre görev yapan Sağlık Bakanı'dır.   Günümüzde 2011 yılı Mayıs ayında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte Batman Bölge Devlet Hastanesine gitmiş ve çalışanların sorunlarını dinlemiştir. Personelle birlikte yemek yiyen Akdağ’a çalışanlar sorunlarını iletmeye başladıklarında, görme engelli Nurullah Mehmetoğlu isimli çalışan "Biz burada asgari ücretle çalışıyoruz. Koşullarının iyileştirilmesini istiyoruz" demesi üzerine, Akdağ, "Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz. Para kazanıyorsun değil mi?" diye sorması ve yanıtlaması medyada geniş yankı bulmuştur.

Recep Akdağ

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.581 recep akdağ haberi bulunmuştur.
Efkan Ala: Türkiye uçurumun kenarından alındı
Efkan Ala: Türkiye uçurumun kenarından alındı AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Erzurum'da düzenlenen belediye başkanları aday tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, "O 6'lı masanın etrafına oturmuş olanlardan, oy veren vatandaşlarımızdan bir kısmı şunu dedi; 'Türkiye bir facianın eşiğinden dönmüş. Adamlar şunu dediler, 6'lı masayı kuranlar onların tabiri bu, 'iyi ki biz kazanamamışız.' Böyle bir uçurumun kenarından alındı Türkiye. Bunu siz başardınız" dedi.
3.02.2024 Gündem
Bakan Soylu: Anayasa Mahkemesi'nin yapamadığını Diyarbakır anneleri yaptı
Bakan Soylu: Anayasa Mahkemesi'nin yapamadığını Diyarbakır anneleri yaptı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır annelerinin ortaya koyduğu irade ile birlikte HDP'nin seçime giremediğini belirterek, "Anayasa Mahkemesi'nin yapamadığını ki; ihtiyaçta yok yapmasına artık, o Diyarbakır anneleri yaptı. Kepenklerini indirdi, seçime girmeye cesaretleri bile olamadı" dedi.
17.04.2023 Gündem
Depremzede nasıl seçecek? İki partinin yaptığı araştırma ortaya çıktı
Depremzede nasıl seçecek? İki partinin yaptığı araştırma ortaya çıktı AK Parti ve MHP’nin deprem bölgesinden göç eden seçmenlerle ilgili yaptırdığı araştırma, 1,3 milyon depremzedenin seçimlerde oy kullanamama ihtimalini verilerle ortaya koydu.
24.03.2023 Gündem
Binali Yıldırım'ın annesi Fahriye Yıldırım son yolculuğuna uğurlandı
Binali Yıldırım'ın annesi Fahriye Yıldırım son yolculuğuna uğurlandı AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'ın annesi Fahriye Yıldırım, 84 yaşında hayatını kaybetti. Fahriye Yıldırım'ın cenazesi, Çekmeköy'de bulunan Alp Kaya Camii'nde düzenlenen töreninin ardından defnedilmek üzere Çekmeköy Mezarlığı'na götürüldü.
15.03.2023 Gündem
AK Parti'li Ünal: Meclis gündeminde ilk sırada dezenformasyon yasası var
AK Parti'li Ünal: Meclis gündeminde ilk sırada dezenformasyon yasası var AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun ilk gündem maddesinin kamuoyunda 'Dezenformasyonla Mücadele Yasası' olarak bilinen 'Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' olacağını söyledi.
24.09.2022 Siyaset
Bakan Varank, Erzurum'da süt ürünleri tesisini açtı
Bakan Varank, Erzurum'da süt ürünleri tesisini açtı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Erzurum'da kurulan Süt Ürünleri Üretim Tesisi'nin resmi açılışını gerçekleştirdi. Bakan Varank, bakanlık olarak bölgesel kalkınmadan sorumlu olduklarını belirterek, "Bölgelerde, şehirlerde, ilçelerde ekonomiye etki edecek hangi değerli proje varsa bu projeyi çalışıp uygulamaya alıyoruz" dedi.
3.08.2022 Ekonomi
Bakan Varank: Türk milleti olarak her tökezlediğimizde küllerimizden tekrar doğduk
Bakan Varank: Türk milleti olarak her tökezlediğimizde küllerimizden tekrar doğduk Erzurum Kongresi'nin 103'üncü yıl dönümü, tören ve etkinliklerle kutlandı. Törene katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türk milleti olarak her tökezlediğimizde küllerimizden tekrar doğup ilelebet ayakta kalmanın mücadelesini verdik" dedi.
23.07.2022 Siyaset
Erzurum'da 3 gün sürecek gökyüzü gözlem etkinliği başladı
Erzurum'da 3 gün sürecek gökyüzü gözlem etkinliği başladı Her yaştan astronomi meraklısının buluştuğu gökyüzü gözlem etkinliği, Diyarbakır ve Van’ın ardından bu kez Erzurum’da yapılıyor.
23.07.2022 Gündem
Bakan Varank: Ülkemizdeki uzay meraklıların sayısının katlanarak arttığını gördük
Bakan Varank: Ülkemizdeki uzay meraklıların sayısının katlanarak arttığını gördük Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi'nde düzenlenen 'Evlilik Hazırlıkları ve Mobilya Fuarı'nın açılışını yaptı. Türkiye'deki mobilya sektörünün günden günü gelişmeye devam ettiğini belirten Varank, "Üretimle beraber mobilya ihracatında çok ciddi rekorlar kırıyoruz. 2002 yılında Türkiye'de mobilya ihracatı sadece 290 milyon dolarken 2021 yılında 6.9 milyar dolara ulaşmış durumda. Bu yılın ilk 6 ayında 3.2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Yıl sonunda bu rakamın 8-9 milyar dolara ulaşmasını öngörüyoruz. Baktığımızda ithalatın da üretimle beraber düştüğünü görebiliyoruz. Mobilya sektöründe birinci ligdeyiz, bu bizi mutlu ediyor. Ama bizim asıl hedefimiz sadece birinci ligde olmak değil, mobilya sektöründe dünyada üç ülkeden bir tanesi olmak istiyoruz. Bunu yapabilecek kabiliyet bizim ülkemizde var. Allah'ın izniyle biz çalışmaya devam edersek ilk üçteki yerimizi alabiliriz. Çünkü yüksek, kaliteli tasarım ve üretim kabiliyetine sahip bir sektörden bahsediyoruz" dedi. Bakan Varank, Erzurum'da organize edilen gökyüzü gözlem etkinliğine de değindi.
22.07.2022 Gündem
Bakan Varank: 'Yavuz hırsız' modeli siyaset yapmaya çalışıyorlar
Bakan Varank: 'Yavuz hırsız' modeli siyaset yapmaya çalışıyorlar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Son dönemde bakıyorsunuz bizim muhalefet, bizim projelerimizi de sahiplenmeye başlamış. Neymiş efendim; KYK borçlarındaki faizin kaldırılmasını onlar söylemiş de o yüzden muhalefetin liderine teşekkür ediyorlar. Vallahi pes, billahi pes. Bunlar iyice 'yavuz hırsız' moduna girip siyaset yapmaya çalışıyor" dedi.
22.07.2022 Siyaset
Bakan Muş ETSO'da iş adamlarıyla bir araya geldi
Bakan Muş ETSO'da iş adamlarıyla bir araya geldi Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) düzenlenen istişare toplantısında iş adamlarıyla bir araya geldi.
3.07.2022 Ekonomi
Recep Akdağ: Sağlık çalışanlarının ücret iyileştirilmesiyle ilgili temaslarda bulunacağız
Recep Akdağ: Sağlık çalışanlarının ücret iyileştirilmesiyle ilgili temaslarda bulunacağız Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sağlık Komisyonu Başkanı Recep Akdağ’ı ziyaret etti. Akdağ, “Sağlık çalışanlarının ücret iyileştirilmesiyle ilgili düzenlemenin meclis gündemine gelmesi için gerekli temaslarda bulunacağız” dedi.
16.02.2022 Ekonomi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sağlık Bakanlığı ve 5 kurumdan belge istedi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sağlık Bakanlığı ve 5 kurumdan belge istedi  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ABD’li ilaç firmasının Türkiye’de sağlık bürokratlarına rüşvet verdiği iddiasıyla ilgili başlattığı soruşturmada, Sağlık Bakanlığı ve 5 kuruma yazı gönderdi. Başsavcılık, ‘Alexion adlı ABD’li firmanın Soliris adlı ilaç için onay almakta zorlandığı, bu nedenle Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle bağlantıları olan bir danışmanla anlaştığı, 2010-2015 yılları arasında firmanın Türkiye’deki bu danışmana 1,3 milyon doların üzerinde ödeme yaptığı, kamu görevlilerine usulsüz ödemelerde bulunularak Alexion isimli ilaç şirketinin 6.6 milyon doların üzerinde kazanç sağladığı, haksız kazançta Türk yasalarına göre suç işleyerek katkıda bulunan kamu görevlileri ve diğer kişilerin bulunduğu’ iddialarına ilişkin belgeler istedi.
3.12.2021 Gündem
Bakan Gül: Türkiye, birçok alandaki vesayetini AK Parti ile sona erdirdi
Bakan Gül: Türkiye, birçok alandaki vesayetini AK Parti ile sona erdirdi Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye'nin birçok alandaki vesayetini AK Parti'nin sona erdirdiğini, özgürlükler önündeki engelleri kaldırdıklarını ve vesayetle mücadele ettiklerini belirtti.
20.11.2021 Siyaset
Türkiye'nin ilk Çocuk Adalet Merkezi, Bakan Gül'ün katılımıyla açıldı
Türkiye'nin ilk Çocuk Adalet Merkezi, Bakan Gül'ün katılımıyla açıldı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye'nin ilk Çocuk Adalet Merkezi'ni (ÇAM) Erzurum'da açtı. Gül, “Çocuk, yargılandığını değil devletin kendisini suçtan uzak tutmak için seferber olduğunu iliklerine kadar hissetsin, istiyoruz. Özellikle ilk defa suça temas eden çocuklar hakim, savcı, pedagogları aynı zamanda ağabey, abla gibi görsün istiyoruz" dedi.
20.11.2021 Gündem
Bakan Gül'den Adli Tup Kurumu açıklaması
Bakan Gül'den Adli Tup Kurumu açıklaması Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adli Tıp Kurumu'nun vatandaşların adalete erişimini gecikmeden sağlayan ve gerçek suçla mücadele, delilleri ortaya koyma süreci bakımından önemli bir kurum olduğunu belirtti.
20.11.2021 Siyaset
Recep Akdağ’dan İYİ Parti’li Türkkan'a tepki
Recep Akdağ’dan İYİ Parti’li Türkkan'a tepki AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de, kendisinin şehit yakını olduğunu söyleyen vatandaşa küfretmesiyle ilgili, "İYİ Partili Sayın Meral Akşener bu şahıs hakkında gerekeni yapmalıdır" dedi.
6.11.2021 Siyaset
ABD'li ilaç firmasının rüşvet iddialarıyla ilgili Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı
ABD'li ilaç firmasının rüşvet iddialarıyla ilgili Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı ABD'li bir ilaç firmasının Türkiye'de Sağlık Bakanlığı bürokratlarına rüşvet verdiği iddiasıyla ilgili Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı. Eski Sağlık Bakanları Mehmet Müezzinoğlu ve Recep Akdağ, kendi dönemlerinde gerçekleştiği iddia edilen rüşvet iddialarıyla ilgili geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç ihbarında bulunmuş, idari soruşturma için de Sağlık Bakanlığı'na başvurmuştu. DHA muhabirinin edindiği bilgilere göre, iddialarla ilgili Sağlık Bakanlığı'nda idari soruşturma başlattı.
4.09.2021 Gündem
Eski Sağlık Bakanı Eryılmaz için TBMM'de tören
Eski Sağlık Bakanı Eryılmaz için TBMM'de tören Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Sağlık Bakanı Yaşar Eryılmaz için TBMM'de cenaze töreni düzenlendi.
11.08.2021 Siyaset
Siyasilerden ‘Aşı olun’ çağrısı
Siyasilerden ‘Aşı olun’ çağrısı Siyasiler, toplum sağlığının korunması için vatandaşları Kovid-19’a karşı aşı yaptırmaya çağırdı. Aşıyı zorunlu kılacak olası bir düzenlemenin beraberinde yaptırımları da getireceğine işaret eden siyasiler, toplum sağlığının korunması için öncelikle ikna çalışması ve kamu spotları hazırlanmasını önerdi
17.04.2021 Gündem
AK Partili Kurtulmuş, partisinin Erzurum il kongresinde konuştu
AK Partili Kurtulmuş, partisinin Erzurum il kongresinde konuştu AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Halk Partisi'nin zihniyetinde hala 27 Mayıs'ın, 12 Eylül'ün, 12 Mart'ın ve 28 Şubat'ın yer aldığını gördüklerini belirterek, "Çok açık söylüyorum. Kılıçlarınızın iki tarafının kestiği devirler artık geride kalmıştır. Bunların hala bazılarının zihinlerinde darbe hayali, hatta ellerinden gelse darbeye özentileri vardır. Artık o devirler geride kalmıştır. Allah'ın izniyle 15 Temmuz gecesi Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bu millet 'ya Allah bismillah Allahuekber' diyerek, sokaklara çıkarak, darbeleri de darbecileri de tarihe gömmüştür." dedi.
27.01.2021 Siyaset
Kazakistan'da rahatsızlanan tır şoförü ambulans uçakla Erzurum'a getirildi
Kazakistan'da rahatsızlanan tır şoförü ambulans uçakla Erzurum'a getirildi Özbekistan'dan aldığı yükle Türkiye'ye dönüş yaparken, Hazar Denizi'nde, TIR'la bindiği feribotta rahatsızlanan şehit Oğuz Han Karaca'nın babası Cihan Karaca, Kazakistan'da geçirdiği apandisit ve mide ameliyatı sonrası Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla Erzurum'a getirildi. Karaca, "Sağlıkçılarımıza kimse en ufak bir şey söylemesin. Orada kimsenin imkanı yok, benim ülkem bambaşka" dedi.
6.01.2021 Haberler
Son dakika! Hazar Denizi'nde rahatsızlanıp, ambulans uçakla alınan TIR şoförü: Ülkem bambaşka
Son dakika! Hazar Denizi'nde rahatsızlanıp, ambulans uçakla alınan TIR şoförü: Ülkem bambaşka Özbekistan'dan aldığı yükle Türkiye'ye dönüş yaparken, Hazar Denizi'nde, TIR'la bindiği feribotta rahatsızlanan şehit Oğuz Han Karaca'nın babası Cihan Karaca, Kazakistan'da geçirdiği apandisit ve mide ameliyatı sonrası Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla Erzurum'a getirildi. Karaca, "Sağlıkçılarımıza kimse en ufak bir şey söylemesin. Orada kimsenin imkanı yok, benim ülkem bambaşka" dedi.
6.01.2021 Gündem
Vekillerin Zoom’lu toplantısı Meclis içtüzüğü’ne takıldı
Vekillerin Zoom’lu toplantısı Meclis içtüzüğü’ne takıldı Salgın sürecinde 120 civarında milletvekilinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından Meclis’te toplantıların Zoom veya video konferans yöntemiyle yapılıp yapılamayacağı tartışmaya açıldı. Yapılan hukuki incelemede Meclis İçtüzüğü’ne göre, komisyon üyesi milletvekili Zoom’la toplantıya katılırsa ne yoklamada “var” kabul edilecek ne de oy hakkı bulunacak.
15.12.2020 Siyaset
‘Meslek hastalığı’ tartışması!
‘Meslek hastalığı’ tartışması! Koronavirüse karşı mücadele eden sağlık çalışanları için Kovid-19’un “meslek hastalığı” sayılmasına bir engel olmadığını belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Olmayan bir sorunu konuşuyoruz” derken, sağlık çalışanlarının talebi devam ediyor.
13.12.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Recep Akdağ ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.