Ekonomi ‘Reform paketini destekleriz...’

‘Reform paketini destekleriz...’

18.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sigorta sektörünün zorlu bir yılı geride bıraktığını ifade eden Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ekonomi paketini destekleyeceklerini söyledi

‘Reform paketini destekleriz...’

Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan, Türkiye sigorta sektörünün zorlu bir yılı geride bıraktığını belirterek, Allianz Türkiye’nin ise 2018’de de sektör liderliğini koruduğunu söyledi. Gürkan, şirketin geçen yıl 25,5 milyar TL aktif büyüklüğe ulaştığını ve 10,5 milyar TL prim ve katkı payı üretimi ile toplam 860 milyon TL kâr kaydettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Düzenlenen basın toplantısında Allianz Türkiye’nin finansal sonuçlarına ilişkin bilgi veren Tolga Gürkan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı destekleyeceklerini ifade eden Tolga Gürkan, detayları henüz netleşmeyen reform programında toplumsal mutabakatın önemli olduğunu belirtti. BES sistemindeki iyileştirmelere destek vereceklerini belirten Gürkan, bu sistemlerin uzun vadeli kaynak yaratılmasında etkili olduğunu ve sigorta bilincini geliştirdiğini kaydetti.

Yatırımlar sürecek

Allianz Türkiye CEO’su Gürkan, şirkete ilişkin şu bilgileri verdi:

“Geçen yıl Türkiye ekonomisi için zor günler geçirdik. Böyle bir atmosferde, sektör liderliğimizi korumayı başardık. Allianz Sigorta, Allianz Hayat ve Emeklilik ile Allianz Yaşam ve Emeklilik şirketlerimiz 2018’de, 25,5 milyar TL aktif büyüklüğe ulaştık. Özkaynak kârlılığımız yüzde 28,6, sermaye yeterlilik oranımız yüzde 192,9 olarak gerçekleşti. Finansal gücümüz paydaşlarımıza da yansıdı. Müşterimize hasarları için 3,6 milyar TL tazminat ödedik. Hissedarlarımıza 266 milyon TL temettü, dağıtım kanallarımıza 987 milyon TL komisyon, çalışanlarımıza ise 390 milyon TL’lik ücret ve yan hak ödedik. Sürdürülebilir büyümeye önem veriyoruz. Bu büyüme sayesinde Türkiye’deki yatırımlarımıza da devam etme gücü buluyoruz.”

Haberin Devamı

Serbest tarifeye geri dönülsün

Trafik sigortalarında beklentilerinin, trafik tavan fiyat uygulamasında tarafların yararına olacak kalıcı bir çözümün üretilmesi olduğuna vurgu yapan Gürkan, iyi sürücü-kötü sürücü ayrımının iyi yapılması, iyi sürücü maliyetlerinin düşürülmesi ve riskli sürücüler ile araç tiplerinin risklerinin azaltılması gerektiğini belirtti. Tolga Gürkan trafik sigortasında tavan fiyat uygulamasından serbest tarifeye dönülmesini istedi.

Deprem merkezi ekim ayında açılıyor

Allinaz Türkiye’nin 2008’den bu yana 1 milyar euroluk yatırım gerçekleştirdiğini belirten Tolga Gürkan, 2019 yılında da Türkiye’ye yatırıma devam edeceklerini söyledi. Gürkan, şöyle konuştu: “Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi’nde açılışa yaklaşıyoruz. İstanbul’daki Türk-Alman Üniversitesi Kampüsü içinde 5 milyon euroluk yatırımla kurduğumuz Allianz Teknik’te olası deprem ve yangın risklerinin azaltılması ve önlenmesine yönelik profesyonel risk danışmanlık hizmeti vereceğiz. Toplumsal risk farkındalığının artırılmasına önemli katkı sağlayacağız.

Haberin Devamı

İnşaatına başladığımız Allianz Teknik’i ekim ayında açmayı planlıyoruz. Burada Türkiye’nin ilk akredite deprem laboratuvarı kurulacak. Akademik çalışmaların desteklenmesinin yanında endüstriye yönelik yangın ve deprem testleri yürüteceğiz. Gerçek yangın ve deprem simulasyonları, yangın algılama sistemi, yangın pompası ve sistem testleri gibi Türkiye’deki ilk simülasyonlu eğitim salonları olacak. Eğitici oyuncaklar ve simülasyon ekipmanlarıyla genç öğrencilerin eğlenerek öğrenecekleri bir ortam yaratacağız.”