Şanlıurfa Rektör Çelik: 68'İnci Sırada Olmamıza Üzülüyorum

Rektör Çelik: 68'İnci Sırada Olmamıza Üzülüyorum

19.04.2019 - 15:25 | Son Güncellenme:

Rektör Çelik: 68'inci sırada olmamıza üzülüyorum

Rektör Çelik: 68İnci Sırada Olmamıza Üzülüyorum

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Sabri Çelik, üniversitelerinin 68'inci sırada yer almasının üzücü olduğunu söyledi.
Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, görev süresinin 100 gününün dolması nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Harran Üniversitesi ile ilgili sayısal verileri aktaran slayt gösterisiyle anlatan Rektör Çelik, "Tüm mesele Harran üniversitesinde, burada yeniyiz. Harran üniversitesinde 28 binin üzerinde öğrencimiz var ve büyük bir aileyiz" dedi.
Üniversitenin yeterli öğretim elemanına sahip olmamasının en büyük nedeninin lojman eksikliği olduğunu anlatan Rektör Çelik, bu sorunu aşmak için çalışacaklarını kaydetti. Harran Üniversitesinde kaliteli eğitim için çalışıp sorunları ortadan kaldıracaklarını söyleyen Rektör Çelik, "Burada ciddi bir eğitim olmalı. Gelen öğrenci o ciddiyeti anlamalı. Bir üniversitenin üniversite olabilmesi için en önemli unsur elemanlarının yabancı olmasıdır. Eğer elemanların önemli bir kısmı yabancıysa bu üniversite dünya sıralamalarında önemli bir yer alır. Dünya üniversitesi olabilmemiz için, kaliteli öğretmenlerin gelemsi için yaşam merkezi olmamız lazım. Bizim kampusumuzun ne Türkiye'de ne dünya da benzeri yok. En büyük sorunlarımız lojman, yurt, okullar, alış veriş merkezi ve kongre merkezidir" diye konuştu.
İYİ NOKTADA DEĞİLİZ
Çelik, geçmiş dönemlerde çeşitli nedenlerle görev yerleri değiştirilen personelleri asli bölümüne geri getirdiklerini ifade ederek, "Göreve geldikten sonra başka yerlere, farklı nedenlerle gönderilen tüm personelleri geri getirdik. Asaleten 7, vekaleten 17 atama yaptık. Üniversiteler sıralamasına baktığım zaman çok üzüldüm. Harran Üniversitesi devlet üniversiteleri arasında 68'nci sırada. Üniversite olarak baktığımız zaman çok iyi yerde değiliz. Dolayısıyla kurumsal yapının önemli olduğunu düşünüyorum ve bunun için elimden geleni yapacağım" şeklinde konuştu.
FOTOĞRAFLI