SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Renkli göz kısırlık belirtisi mi?

Kadın doğum uzmanları, renkli gözlere sahip olanların ve kızıl saç, çil gibi özelliklerin kişide var olmasının ‘’endometriozis’’ yani kısırlığın başlıca nedenlerinden biri olan hastalıkla ilgili olduğunu açıkladı.

|

Uzmanlar, endometriozis hastalığının kadınlarda yaşam kalitesini azalttığını ve kronik bir hastalık olduğunu dile getirdi.

Araştırmacılar, genellikle endometriozis hastalığının geç tanı konulabilen bir hastalık olduğunu ve hastalığın belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyorlar. Endometriozis hastalığı belirtileri genel olarak şiddetli adet sancısı ve bağırsakta bir takım hastalıklarla kendini gösteriyor.

Endometriozis hastalığı kimlerde görülür?

- Kızıl saçlı, çilli ve renkli gözlü kişilerde.

- Genetik faktörler (aile öyküsünde Endometriozis olan kadınlar)

- Vücut kitle andeksi düşük aşırı zayıf kadınlar

- Ayrıca Endometriozisli hastalarda migren görülme sıklığının çok fazla olduğu görülmüştür.

Endometriozis hastalığını engellemek için ne yapmak gerekir?

Yapılan Araştırmalar, taze meyve sebze tüketiminin hastalığı büyük oranda azalttığını tespit etmiştir.

Özellikle karnabahar, brokoli gibi sebzelerin vücuttaki östrojen hormonu dengesini sağladığını, endometriozis riskini en aza indirdiği anlaşılmıştır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.