Dünya ‘Ret’ ihtimali yüksek

‘Ret’ ihtimali yüksek

23.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiltere’nin AB’den ayrılık süreci Brexit için bazı değişiklikler yaptığı anlaşmayı son bir kez daha parlamentonun onayına sunacak. Ancak tasarıya şu ana dek muhalefetten gelen tepkiler, oylamanın 4. kez May için hüsranla sonuçlanma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor.

‘Ret’ ihtimali yüksek

May, dün yaptığı açıklamada, milletvekillerinin onayına sunulan Brexit anlaşması tasarısının, yeterli inceleme süresini tanıyabilmek için, 1 Haziran Cuma günü açıklanacağını duyurdu. May ayrıca, milletvekillerinin tasarıyı yaz tatili öncesinde onaylamaları halinde ülkenin Temmuz sonunda Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılabileceğini ekledi.

Haberin Devamı

May, milletvekillerinin AB’den Çıkış Anlaşması Tasarısı’na destek çıkmaları durumunda parlamentoda “yeni bir referandum düzenlenebilmesi için de oylama yapılacağı”nı ifade etmişti.

Öte yandan parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası’ndan sorumlu bakan Andrea Leadsom, May’ın önceki gün yaptığı Brexit açıklamasına tepki olarak hükümetteki görevinden istifa ettiğini duyurdu.