Rize Rize'de 11 İlçe Özel İdare Müdürlüğü Kapatıldı

Rize'de 11 İlçe Özel İdare Müdürlüğü Kapatıldı

12.09.2019 - 11:19 | Son Güncellenme:

Rize’de 11 ilçe Özel İdare Müdürlüğü kapatıldı

Rizede 11 İlçe Özel İdare Müdürlüğü Kapatıldı

Arzu ERBAŞ/RİZE(DHA)- RİZE İl Genel Meclisinin aldığı kararla, 11 ilçede özel idare müdürlükleri kapatıldı. Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, iş ve işlemlerin daha etkin yürütülmesi, hizmetlerin vatandaşlara daha etkin ulaştırılması, kurum içi bürokrasinin azaltılması, yapılacak tasarrufunda hizmet olarak vatandaşlara yansıtılması amacıyla ilçe özel idare müdürlüklerinin meclis kararıyla kapatıldığını söyledi.

Rize İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında gündeme sunulan İl Özel İdaresine bağlı İlçe Müdürlüklerinin kapatılması talebi, alınan karar doğrultusunda kabul edildi. Meclis Başkanı İbrahim Türüt, kararı uzun istişareler ve teknik çalışmalar sonucunda aldıklarını belirterek, “Başkanlığımızın Rize Merkez dahil 11 ilçeye bağlı köylerde sunduğu yol, beton, asfalt, içme suyu ve benzeri alt yapı hizmetlerinin yanında eğitimden sağlığa, turizmden tarıma kadar bir çok projede söz sahibi olan Rize İl Özel İdaresi, sürdürdüğü faaliyetleri daha güçlü, daha verimli ve tek merkezden yürütmek amacıyla İlçe Özel İdare Müdürlüklerinin kapatılması hususunu Meclis gündemine taşıdı. Yapılan teknik araştırmalar ve istişareler sonucunda İlçe Özel İdare Müdürlüklerinin kapatılması ve buralarda görev yapan müdür ve personelin İl Özel İdaresi bünyesine dahil edilmesi teklifi, İl Genel Meclisinde yapılan oylama ile kabul edildi. İlimiz adına önemli bir karara imza attığımızı düşünüyorum ve kararın ilimize ve tüm ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YILDA 5 MİLYON TL TASARRUF

Meclis Başkanı Türüt, kararla; yılda yaklaşık 5 milyon TL, 5 yıllık süreçte ise yaklaşık 25 milyon TL tasarruf yapacak olan Rize İl Özel İdaresi, elde edilecek tasarrufla Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ve şantiyeleri güçlendirerek ilçelere daha kaliteli hizmet vermeyi amaçladığını kaydetti. Türüt, "Böylece hem vakitten hem de nakitten tasarruf sağlayacağız, alınan kararla elde edilecek tasarruf sadece asfalt olarak düşünüldüğünde 5 yılda 100 kilometre asfalt dökümüyle ya da 130 kilometre beton yol yapımıyla eşdeğer” diye konuştu.