Gündem Robert Pattinson kimdir?

Robert Pattinson kimdir?

05.02.2018 - 09:33 | Son Güncellenme:

Robert Pattinson kimdir? sorusu çok konuşulanlar arasına girdi. Alacakaranlık serisindeki Edward Cullen rolüyle tanınan Robert Pattinson, hakkında merak edilenler ise şöyle...

Robert Pattinson kimdir

Robert Douglas Thomas Pattinson (d. 13 Mayıs 1986, Londra), İngiliz oyuncu, yapımcı ve model. Alacakaranlık serisindeki Edward Cullen rolüyle tanınmış ve ünlenmiştir. İşte Robert Pattinson hayranlarının sık sık aradığı bilgileri sizler için derledik.

Haberin Devamı

ROBERT PATTİNSON KİMDİR?

Pattinson Londra, İngiltere'de doğdu. Babası, Richard, Amerika'dan araç ithal ediyordu. Annesi, Clare ise bir modellik ajansında çalışmaktaydı. Ayrıca Pattinson'ın Lizzy Pattinson ve Victoria Pattinson adında iki ablası vardır. Londra'nın Barnes banliyösünde büyüdü. Ardından 12 yaşına kadar Tower House School'da okudu. Buradan ayrılınca eğitimine The Harrodian School'da devam etti. Barnes Theatre Company'de amatör tiyatroya dahil oldu. Buraya dahil olduktan sonra Guys and Dolls oyununda küçük bir rol aldı. Ardından Anything Goes, Our Town, Macbeth ve Tess of the d'Urbervilles oyunlarında da sahne almıştır.

Robert Pattinson kimdir

Kariyeri

Modellik kariyeri

Pattinson 12 yaşındayken modellik yapmaya başladı. Hackett'in 2007 sonbahar koleksiyonunda yer aldıktan sonra Aralık 2008'de modellik yapmaktan vazgeçti ve bu mesleği bıraktı. Gerekçe olarak ise “Artık fazla kaslı ve erkeksi olduğunu, eskisi gibi ilgi çekmediğini” belirtti.

Haberin Devamı

2013 yılının haziran ayında Pattinson, Dior Homme'un yeni yüzü seçildi ve Romain Gavras tarafından yönetilen 1000 LIVES başlıklı reklam kampanyası'nda yer aldı. Sonraları reklam kampanyasının fotoğrafçısı Nan Goldin tarafından, Robert'ın kampanya için çekildiği fotoğraflarının koleksiyonunu Robert Pattinson: 1000 Lives adlı bir kitapta topladı ve yayımladı.

Oyunculuk kariyeri

Pattinson oyunculuk kariyerinin başlarında yardımcı karakterlerle izleyici karşısına çıktı. Rol aldığı ilk yapımlar Ring of the Nibelungs adına Alman yapımı televizyon filmi ve Reese Witherspoon'un başrolünde yer aldığı Vanity Fair oldu. Ancak Vanity Fair'de oynadığı sahneler sonradan çıkarıldı ve sadece filmin DVD'sinde yayınlandı.

Robert Pattinson kimdir

Filmografi

2004 Vanity Fair Yetişkin Rawdy Crawley Sahneler sinema versiyonundan çıkarıldı, sadece DVD'de yayınlandı. Ring of the Nibelungs Giselher TV filmi
2005 Harry Potter and the Goblet of Fire Cedric Diggory
2006 The Haunted Airman Toby Jugg TV filmi
2007 The Bad Mother's Handbook Daniel Gale TV filmi Harry Potter and the Order of the Phoenix Cedric Diggory Cameo
2008 How to Be Art Twilight Edward Cullen
2009 Little Ashes Salvador Dalí The Twilight Saga: New Moon Edward Cullen
2010 Remember Me Tyler Hawkins Ayrıca yürütücü yapımcı The Twilight Saga: Eclipse Edward Cullen Love & Distrust Richard
2011 Water for Elephants Jacob Jankowski The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 Edward Cullen
2012 Bel Ami Georges Duroy Cosmopolis Eric Packer The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 Edward Cullen
2014 The Rover Reynolds Maps to the Stars Jerome Fontana
2015 Queen of the Desert T. E. Lawrence Life Dennis Stock The Childhood of a Leader Lider Charles Marker
2016 The Lost City of Z Henry Costin
2017 Good Time Constantine "Connie" Nikas Damsel Film has yet to be released
2018 High Life Film has yet to be released Monte