Dünya Ronaldo’dan büyülü gece

Ronaldo’dan büyülü gece

14.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, tek başına tarih yazdı. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2-0 mağlup olduğu maçın rövanşında Atletico Madrid’i ağırlayan Juventus, Ronaldo’nun 3 golüyle tur biletini aldı. Performansıyla hocası Allegri’yi de kurtaran Ronaldo onu izleyen sevgilisini de gözyaşlarına boğdu

Ronaldo’dan büyülü gece

Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki 1 numaralı organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2-0 mağlup olduğu maçın rövanşında Atletico Madrid’i önceki gece ağırlayan Juventus, sezon başında 117 milyon euro bonservisle renklerine bağladığı Ronaldo’nun 3 golüyle tur biletini aldı. İspanya’da vergi kaçakçısı ilan edilen, tecavüzle suçlanan ve hakkında soruşturma başlatılmasıyla kötü günler geçiren Ronaldo, kâbus gibi geçen bu dönemin sahadaki performansını bozmasına izin vermedi. Avrupa’nın en zor gol yiyen takımlarından biri olarak gösterilen Atletico Madrid’in ağlarını 3 kez havalandıran 34 yaşındaki Ronaldo, “Devler Ligi”nin en çok “hat-trick” yapan futbolcuları listesinde 8 kez zirvede yer alan Lionel Messi’nin rekorunu egale etti. Atletico’ya attığı gollerle UEFA liglerindeki gol sayısını 127’ye çıkardı, 125’i geçen tarihteki ilk futbolcu oldu. Ronaldo, Şampiyonlar Ligi kariyerinde İspanyol temsilcisi Atletico Madrid’den daha fazla gol atma başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

‘Galibiyeti hak ettik’

İtalya ligi zaferlerinden artık neredeyse sıkılmış olan ve 1996’dan beri kazanamadığı Şampiyonlar Ligi kupasını arzulayan Juventus’ta, Atletico’ya kaybedilen ilk maçın ardından teknik direktör Allegri’nin kovulması gündeme geldi. Bir Juventus efsanesi olan Zidane ile kontak bile kuruldu. Ronaldo, takımına turu getiren gollerle aynı zamanda hocasını da kurtarmış oldu. Torino sokakları çılgınca bu görkemli galibiyeti ve turu kutlarken Ronaldo şunları dedi:

“Juventus zaten beni bu yüzden transfer etti. Büyülü bir geceydi. Atletico Madrid’i elemek için çok iyi oynamamız gerekiyordu. Çünkü onlara 3 gol atmak hiç kolay değil. Maça iyi başladık, baskı kurduk ve goller bulduk. İyi de savunma yaptık ve bu galibiyeti hak ettik. Şampiyonlar Ligi takımı olduğumuzu gösterdik.”

Haberin Devamı

Hisseleri arttı

Ronaldo’nun zafer performansı tüm dünyada geniş yankı uyandırdı. İtalya’dan Corriere dello Sport, yıldız futbolcuyla ilgili attığı başlıkta “Canavar gibi” ifadesine yer verdi. İspanya’nın AS gazetesi “Ronaldo Şampiyonlar Ligi’nin kralı” başlığını kullandı. Juventus hisseleri yüzde 18’e yakın arttı.

Ronaldo’dan büyülü gece

Mutluluk gözyaşı

Juventus, Ronaldo’nun golleri ile Atletico Madrid’i elerken Portekizli yıldızın performansı, tribünde maçı izleyen sevgilisi Georgina Rodriguez’i mutluluk gözyaşlarına boğdu. Ronaldo’nun oğlu Ronaldo Jr. da babasının gollerinden sonra sevinçten kendinden geçti.